Не приемам наставления от кабинети, само от Борисов

Калфин: Ще чуем всички мнения за пенсионната реформа
Обновена: 13 фев 2015 11:06 | 13 фев 2015 11:03, Веселина Йорданова
9
Не приемам наставления от кабинети, само от Борисов
Снимка: Булфото

Вицепремиерът Ивайло Калфин видя участието на партия АБВ в управлението в това да даде принос за важни сектори, натрупали промени. Нашето участие има смисъл дотогава, докато има движение, промени, които се случват, подчерта той.

Калфин е категоричен, че социалната политика е приоритет на правителството. По думите му миналогодишните решения за социални мерки са вземани с добро намерение, но за да се довършат, не са стигали парите още през ноември.

Още по темата
Той посочи и точна цифра на недостига на средства – 55 млн. лв. Все пак той заяви, че изпълнението на някои мерки е в резултат и на работата, която е натрупана.

По отношение на пенсионната реформа, Калфин обеща, че ще направи така, че да се чуят всички мнения, но няма да допусне „наставления от кабинетите на който и да било извън правителството“.

Тук Калфин каза, че приема наставления основно от кабинета на премиера Бойко Борисов. Той не посочи никого конкретно, но вероятно индиректно думите му са насочени към работодателите, които заплашиха, че ще излязат от НСТС, защото смятат, че позициите им се заобикалят.

Като приоритет Калфин отбеляза политиката на труда и създаването на заетост, включително чрез насочването на ресурс в райони с висока безработица. “Започнахме и много активно работим по подготовка на решения за дуално обучение, професионално възпитание още от следващата учебна година”, посочи Калфин.

Като втори много важен приоритет той открои политиката по доходите, особено подпомагането на хората с ниски доходи – коледни добавки за пенсионерите, увеличаване на тавана на максималната пенсия, увеличаване на минималната работна заплата.

Калфин подчерта, че е важно ресурсът да се използва по-ефективно и да се насочи към тези, които имат най-голяма нужда.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До МРАВКА - ...ДА СЕ НАПРАВИ НЯКОИ ЗАВОД ИЛИ ФАБРИКА...ми това е правителство ве, да не са някоя строителна или те-ке-зе-сар-ска бригада. Нали имате червени барони-капиталисти, защо не ги натирите да правят фабрики, заводи, те-ке-зе-се-та? Ама те са бедни, бедни като църковни мишки.
4
3
 
5
 
! Отговори
МРАВКА преди 9 години
ПРАВИ ЛИ ВИ ВПЕЧАТЛЕНИЕ НЯКОИ ОТ ПОЛИТИЦИТЕ ДА ГОВОРИ ЧЕ НОВИЯТ ЗАЕМ ЩЕ СЕ ИЗПОЛЗВА ДА СЕ НАПРАВИ НЯКОИ ЗАВОД ИЛИ ФАБРИКА БЪЛГАРСКО ПРИТЕЖАНИЕ ? НИКОИ НЕ ГО Е ГРИЖА ЧЕ НЯМАМЕ ЖИВОТНОВЪДСТВО СЕЛСКО СТОПАНСТВО,ЛЕКА И ТЕЖКА ПРОМИШЛЕНОСТ.ВСИЧКИ ГОВОРЯТ ПРАЗНИ ПРИКАЗКИ И НИ ЗАРОБВАТ С ДЪЛГОВЕ.СПОРЕД МЕН ВСИЧКО ТОВА ХАРЕСВА НА НАСЕЛЕНИЕТИ ЩОМ НИКОИ НЕ ПРОТЕСТИРА.
3
1
 
13
 
! Отговори
възмутен преди 9 години
Каква ти е социалната политика бе ,*** смотан. На депутатите от днес по 187лева допълнително към заплатите,а на пенсионерите обещания за евентуални 20 лв. за Великден. Дано да пропадне партийката ти фурнажийска лопата и с Първанов да отидете на ***
2
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Зомби!!!
1
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Натегач,с какво образование си тогава?