От 200 000 българи в Украйна 20 получили призовки

Няма непропорционалност при мобилизацията в Украйна, увери Климкин
Обновена: 16 фев 2015 17:52 | 16 фев 2015 12:31, Елка Василева
111
От 200 000 българи в Украйна 20 получили призовки
Павло Климкин и Даниел Митов. Снимка: БТА

Само 20 украински граждани от български произход при българска общност от над 200 000 души в Украйна са получили призовки при последната вълна на мобилизация. Това заяви украинският външен министър Павло Климкин след срещата си с външния ни министър Даниел Митов.

Не може да става дума за никаква непропорционалност при мобилизацията в Украйна, заяви Климкин. Той каза, че например в руските медии неведнъж се са се появявали спекулации относно непропорционална мобилизация, които касаят не само украинци от български произход, но и други национални малцинства.

Още по темата

Всичко, което се случва в Украйна, борбата за нашата независимост и свобода, за европейските ценности, никога не се случва и няма да се случва по национален признак, ние сме единни в нашата борба за единна, демократична и европейска Украйна, отбеляза Климкин.

Климкин е уверил министър Митов, че към нашите сънародници в Украйна няма да бъде прилаган стандарт, различен от високите критерии за добро третиране на малцинствата, стана ясно и от думите на нашия министър.

Украинският външен министър оцени като извънредно напрегната ситуацията в Донбас. Климкин декларира, че  Киев спазва Минските договорености и режима за прекратяване на огъня. Министърът обаче посочи, че за последното денонощие въоръжените сили на Украйна са били подложени 112 пъти на обстрел от „терористите“ от Донецк и Луганск.

Климкин благодари за постоянната подкрепа от страна на България на териториалната цялост и суверенитет на Украйна.

България ще изпрати хуманитарна помощ от храни и медикаменти за Донбас, посочи още министър Митов.

Той изтъкна също така, че страната ни е готова да предложи експертна помощ за провеждане на реформи в Украйна предвид нейната европейска перспектива.

Министър Митов е препотвърдил позицията на нашата страна в подкрепа на суверенитета, независимостта и териториалната цялост на Украйна, както и за мирното уреждане на конфликта в Източна Украйна. Митов отново е изразил подкрепа за европейската и евроатлантическата ориентация на Украйна.

Всички гледаме с надежда към резултатите от подписаното в Минск споразумение, радвам се и съм обнадежден от мнението на моя колега, че това споразумение дава шанс за първи стъпки по отношение на деескалацията на конфликта, отбеляза Митов и допълни, че най-важното е спазването на примирието.

След съвместната пресконференция на Митов и Климкин в присъствието на министъра на културата Вежди Рашидов се състоя церемония по връщане на украинската страна на две икони, културна ценност, незаконно изнесени от Украйна. С този акт България изпълнява своите задължения  като страна по  Конвенцията за мерките, насочени към забрана и предотвратяване на незаконен внос, износ и прехвърляне на правото на собственост на културни ценности.

Вижте повече по темата във видеото на bgonair.bg:

Гледайте още видео материали от "България" на bgonair.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


111
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
2
 
10
 
! Отговори
zeus преди 9 години
Интересно ми е как знаят колко етнически българи са получили повиквателни, в същото време не знаят кои са етническите българи да ги приемем при нас в тези трудни времена?
38
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
TOVA E LAJA ! DOLNA BALGARO-UKRAINSKA LAJA !!!
37
2
 
22
 
! Отговори
Българин преди 9 години
Гоооляма лъжа. Защо не кажете колко българи изгориха укрофашагите в Одеса ?Тези предатели ни вкарват в открит конфликт с Русия. Май пак ще има " Народен съд"
36
13
 
3
 
! Отговори
Mr.STARBUCKS преди 9 години
Брейййй, от вчерашният митинг-шевствиевсички днес са се преместили във форума.Кога работите бе, полекаджии !?
35
3
 
12
 
! Отговори
Климкин като... преди 9 години
... част от Киевската фашистка, неолиберална хунта не е добре дошъл тука!
34
2
 
11
 
! Отговори
това с.... преди 9 години
... 20 българи с призовки е лъжа. след като толкова точно го знае, значи лъже. Той много добре знае, че ние сме *** на САЩ, които ги подстрекават за война, и няма кой и как да провери истинския брой.
33
2
 
8
 
! Отговори
Климкин е... преди 9 години
... част от фашистката, неолиберална хунта в Киев, дошла на власт след въоръжен преврат от нацистите, бандеровци от Десен Сектор и Свобода, въоръжени от САЩ. Срамота е, Западът признава Киевската хунта и ние каним нейния външен министър.
32
0
 
2
 
! Отговори
Бай Иван преди 9 години
Защо не вземат да се върнат тези българи в България?
31
2
 
4
 
! Отговори
Офицер преди 9 години
Да се спре мобилизацията на Българи . Ако не стане България да се преориентира към Руската федерация и да изпрати Български войски да завземат Бесарабия. Българската армия разполага с модерни оръжия като ракетите С 300 и ПЗРК Стрела и ще изтрие украинците от лицето на земята. Унгария и премиера Орбан вече заявиха че ако още един унгарец от малцинството бъде мобилизиран в Украинсата армия Унгария ще изпрати унгарски войски в Закарпатска Украйна и ще изметат украинската армия и закарпатието ще се върне на Унгария. Други страни също изразиха готовност да пратят войски ако Украйна тероризира тяхн
30
2
 
4
 
! Отговори
Спас преди 9 години
20 СА ПОЛУЧИЛИ, ЗАЩОТО 199 980 СА НА ЕКСКУРЗИЯ ДО РУСИЯ!!! САМО ОТ ЕДНО СЕЛО СРЕДНО СЕ МОБИЛИЗИРАТ 100 ЧОВЕКА!!!! ИЗЛИЗА, ЧЕ НЯМА ЛЪЖА!:))))))))))))) ГНУСНОТО Е, ЧЕ СЕ ПОСТАВЯ ТАКОВА ЗАГЛАВИЕ НА СТАТИЯТА!! НАПЪЛНО МАНИПУЛИРАЩО И СЛУЖЕЩО НА ЧУЖДИ ИНТЕРЕСИ!!!
29
2
 
1
 
! Отговори
Дани преди 9 години
Ха така, къде го чукаш къде се пука. Нека тези у нас, които с две ръце искаха санкции после да отговарят пред родителите на тези 20 души, ако се случи нещо лошо.Май никой не беше помислил за тази страна на монетата.
28
2
 
2
 
! Отговори
комендант преди 9 години
Аим, на 20 са успели да ги пробутат, иначе са пробвали на всички 200 000 .... не на нас тия!
27
2
 
7
 
! Отговори
за една шепа долари преди 9 години
Павел Анатольевич Климкин е чистокръвен руснак. Роден е в Курск и е завършил в Москва. Сега, за една шепа долари, се прави на фалшив украинец.
26
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
От България българите емигрират към Украйна заради ниските заплати и икономическата чума на валутен борд и безработица.
25
0
 
9
 
! Отговори
Спас преди 9 години
"Министърът обаче посочи, че за последното денонощие въоръжените сили на Украйна са били подложени 112 пъти на обстрел от терористите от Донецк и Луганск."ЩОМ КАЗВА ТОВА, ЗНАЧИ И ВСИЧКИТЕ МУ БРЪТВЕЖИ СА ЛЪЖА!!!!"От 200 000 българи в Украйна 20 получили призовки"А ТАКОВА ЗАГЛАВИЕ Е УНИЗИТЕЛНО!!!!! ВИЖТЕ КАКВО ПРАВЯТ УНГАРЦИТЕ! УЧЕТЕ СЕ И СЕ БОРЕТЕ ЗА БЪЛГАРИЯ, НЕ СЕ ПРОДАВАЙТЕ ЗА ПАНИЦА ЛЕЩА!!!
24
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Колкото от войната в бивша Югославия дойде някой тук,толкова и от украинския конфликт ще дойде...
23
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Митов е путк. и още не е отишъл с пушка в Украйна.
22
1
 
9
 
! Отговори
товарищ Климкин преди 9 години
Не се сърдете на товарищ Климкин. Текстът на изявлението му е съчинен в американското посолство и е превод от английски.
21
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
az takiva balgari ne priznavam
20
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Краят на играта-план за световно поробване"..изгледайте го в Youtube.