Ако не ни подкрепят за дълга, държавата ще фалира!

На Борисов му е трудно да разбере липсата на подкрепа от партньори
Обновена: 18 фев 2015 21:04 | 18 фев 2015 20:42,
604
Ако не ни подкрепят за дълга, държавата ще фалира!
Снимка: БТА

Премиерът Бойко Борисов изрази опасения, че ако вземането на нов дълг от 8 млрд. евро не бъде подкрепено в пленарната зала от депутатите, държавата може да фалира.

Още по темата
"Ако не ни подкрепят в зала за дълга, няма да има пари, няма да можем да платим, ще фалира държавата и ще приключим", каза Борисов пред журналисти в отговор на въпрос как ще коментира изявленията на Патриотичния фронт и АБВ, че няма да подкрепят искането за нов дълг.

Въпросът с дълга не беше решен днес в пленарната зала, след като въпреки совалките на финансовия министър Владислав Горанов в парламента в крайна сметка не се стигна до гласуване на ратификацията, тъй като депутатите не удължиха времето до приемането или отхвърлянето на договора.

По думите на Борисов има стари плащания, които трябва да се платят - около 7 млрд. лева само за тази година, както и огромна нужда за финансиране на различни неща в бюджета за следващата година. Премиерът отбеляза, че е широко скроен човек и приема липсата на подкрепа от БСП и "Атака", тъй като това им е работата като опозиционни партии, но му е трудно да разбере неподкрепата на коалиционните партньори.

Достатъчно толерантен съм, огромен власт съм дал на някои партии, имат вицепремиери, областни управители, отбеляза министър-председателят, цитиран от БТА. Както дадохме "коледни", сега трябват 50 млн.лева за "великденски" добавки на пенсионерите, каза Борисов и допълни, че когато е свършена работата, "всички се тупат по гърдите", че са я свършили те, а в същото време не искат да подкрепят важни решения.

Той допълни, че всеки ден има среща с партньорите, снощи е имал такава с Реформаторския блок и е получил уверението, че партията ще подкрепи дълга. Борисов благодари и на вицепремиера Ивайло Калфин, че също е застанал зад искането за дълг.

Поел съм ангажимент, че в рамките на 5-6 месеца ще се справим с контрабандата в размер, в който никой никога досега не е успявал, каза Борисов и допълни, че очаква поне 600-700 млн. лева до милиард повече в бюджета.

Политиците правят изявления в една или друга посока, каза Борисов в отговор на въпрос как ще коментира изказването, че може да бъде направено отклонение за газопровод, който да мине през България. Винаги съм казвал, че трябва да се гледа по-спокойно и по-мъдро на важните неща в живота, каза Борисов.

Той допълни, че до днес нямаме писмено потвърждение нито за спиране, нито за каквото и да е на проекта "Южен поток". По темата работи цялата Европейска комисия, в синхрон с нас, публично и прозрачно, допълни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


604
Още по темата: Бойко Борисовнов дълг
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
355
2
 
19
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
Герб ще купят патриотите и нов дълг ще се вземе.Това народе е положението.Протести няма да има защото на тоя народ ако не му се прати не излиза и това е другото положение.И герберите го знаят много добре-при тях пачката играе.Те са мутри и много добре знаят цената на паричките ,вече 25 години имат добър опит.
354
2
 
25
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
Сутринта по ТВ7 Велизар Енчев в прав текст каза,че Герб и РБ не са пожелали дискусиите по вземането на нов дълг да се предават по телевизията.Питам защо?Защо хората да не видят за какво иде реч.Защо да не чуят аргументите на опозицията.БНТ,БТВ и НТ ни облъчват колко ни трябвал този заем.Видни гербери им гостуват ,ако има от опозицията той така е блокиран от РБ и Герб,че не му се дава думата-докога ще търпим тази манипулация от платени журналисти .А за Цв Ризова просто думи нямам -съвсем е изпе
353
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Пък и плаши с оставка. Еми, айде де!
352
1
 
14
 
! Отговори
няма как ... преди 9 години
да не мислиш за реална икономика !!!! и да искаш нещо да върви .... с магистрали и *** не тая работа не става !!! .... първо коня .. после каруцата .. за тъпите да обясня - .... реална работеща, високопроизводителна ... конкурентна .. икономика ... после ( и колкото се може едновременно ) ... пътища ... болници ...пенсии .. училища ... полиция . армия ....
351
1
 
20
 
! Отговори
иван павлов преди 9 години
КТБ им беше генерална репетиция,сега започва истинската продажба на БЪЛГАРИЯ и то за жълти стотинки.
350
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Миналата година за 4-те милиарда на Орешарски опищя Парламента, а неговите *** по улиците се размазаxа. Долни гадове!
349
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Понеже Министър-председателят не може да се сети откъде да спести пари -да го светна1.Първо намаляте субсидиите на партиите2.Намалявате автопарка и пестите от бензин3.Всеки в парламента да си носи храна от вкъщи и да престанете да се угоявате на гърба на народа Затлъстяването е вредно. и още други такива икономии които не сте свикнали да правите като постоянно хленчите как сме най-бедната страна в Европа а Вие Политиците харчите повече от европейските си колеги
348
0
 
27
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
Орешарски им остави 9 млр резерв.Опапкаха ги Близнашки и Борисов сега нови дългове.Ами като не разбираш от финанси бе Горанов,ходи си у вас не фин министър да ставаш.Аман от некомпетентни кариеристи.Вчера завършило в Свищов ,някакво спец в министерство и хоп фин министър .Ама нали народа *** ,лесно се лъже,дерзайте.Изкарвате Орешарски лъжец,той винаги е бил професионалист не долнопробни лъжливи мутри като вас.Свикнали сте да лъжете,да заплашвате и сега това правите.С лъжи идвате на власт!!!!!
347
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Даваш пари на Винету,финансираш доган!Някой да е прочел поне една критична статия или материал за управлението на гавазина от Банкя във вестниците на пеевски?Няма и да прочетете и то не заради друго,ами зашото "няма" БОСТАН!Мтрата по мутренски плаши,че щяла да подава оставка-А дано,ама надали!
346
1
 
31
 
! Отговори
селски преди 9 години
Хора или бягайте от България, или излизайте и протестирайте, ще съсипят държавата.Миналата година скочиха всички срещу заем от 1 милиард.Сега теглят 16 милиарда, това началото на края на българския народ
345
0
 
27
 
! Отговори
1+2 преди 9 години
Аз като икономист-счетоводител не можах да схвана следното: Менда Стоянова снощи обясняваше по ТВ-то, че 14 от 16 млрд. дълг, ще отиде за погасяване на стари заеми. Щом са стари, значи са знаели кога им е падежа, и би следвало парите за тези плащания да са предвидени в бюджета за 2015г. Или са абсолютни некадърници и не могат един бюджет да направят, или е второто: че им трябват спешно пари за базата на НАТО, за превъоръжаване и да се спаси още някоя банка, която е на път да фалира!
344
1
 
18
 
! Отговори
съдбата преди 9 години
боко не остана много. скоро щте те *** теб и всичките ти крадци
343
7
 
6
 
! Отговори
сс преди 9 години
Най-накрая герб и ББ ще съсипят всичко което правено от 1997. Костов остави държава, другите след него я съсипаха.
342
2
 
23
 
! Отговори
Маги преди 9 години
МНОГО ВАЖНО! УПЛАШИХ СЕ! НАКЪДЕ БЕЗ БАЩИЦАТА?ПРОВАЛИЛ СЕ ГЛАВЕН СЕКРЕТАР НА МВР, ПРОВАЛИЛ СЕ КМЕТ, ПРОВАЛИЛ СЕ ПРЕМИЕР И ТО 2 ПЪТИ. ЖАЛ МИ Е ЗА ТЕЗИ, КОИТО ПРОДЪЛЖАВАТ ДА МУ ВЯРВАТ.С ТАКЪВ МАТРИАЛ - ТАКОВА УПРАВЛЕНИЕ... И ЗАЕМИ, КОИТО НАИСТИНА НЯМА НИКОГА ДА ВЪРНЕМ...
341
0
 
5
 
! Отговори
имме преди 9 години
Това тази вечер ли го разбра
340
1
 
21
 
! Отговори
ИВАН преди 9 години
СДС -ЛИКВИДАТОРИТЕ / СЕГА РЕФОРМАТОРИ / ,ТРЕПЕРЯТ ОТ СТРАХ ПРАВИТЕЛСТВОТО ДА НЕ ПАДНЕ ,ЗАЩОТО ЩЕ СЕ ОЗОВАТ ПАК ТАМ ,ОТКЪДЕТО ГИ ИЗТЕГЛИ БОРИСОВ - ОТ СМЕТИЩЕТО !ТАКА ТРЯБВА ДА БЪДЕ -ЩОМ ПРОКУРАТУРАТА НЕ ГИ ПОГНА НАВРЕМЕТО ЗА ЛИКВИДАЦИЯТА НА БЪЛГАРИЯ ,ТО НАРОДА ГИ ИЗХВЪРЛЯ НА БУНИЩЕТО !
339
0
 
25
 
! Отговори
Тиквун преди 9 години
Мръсната мутра има да връща пари по тръбата и затова пищи като... за тези милиарди.А другите крадци ще му ги гласуват,уж в името на държавата.Това е икономияеската програма на крадците от ГРОБ,теглене на заеми.Мутро,къде са крадените пари от здравната каса?Мутро в резерва имаше около 9 милиарда,къде са тези пари крадецо ***?
338
0
 
15
 
! Отговори
Ментора преди 9 години
Тоя си лъже по традиция !Нито ТОЙ ще фалира , нито ГЕРБ , нито България !Виж голяма част от беднотията особено болни и стари пенсионери ще бъдат приключени по типично мутренски стил!А Борисов , като не може , като е импотентен като управленец да хваща мекия и да се маха !МАХАЙ СЕ!
337
0
 
20
 
! Отговори
Кво, кво каза ???? преди 9 години
" Ако не ни подкрепят за дълга, държавата ще фалира " - казал.................................мафиота.
336
0
 
11
 
! Отговори
АЦЕТО преди 9 години
До НИКОГА ВЕЧЕ БСПКОГА БЕ *** ГЕРБЕР ОРЕШАРСКИ Е ВЗЕЛ 10МЛРД,ВИЕ ЗА ЕДИН РИПАХТЕ ДО НЕБЕТО ,А СЕГА МЪЛЧИТЕ КАТО НААКАНО ДЕТЕ ЛИОХОВЦИ