БСП пак в атака срещу новия дълг, вика Борисов в НС

Социалистите свикват и протест срещу тегленето на новия заем
Обновена: 18 фев 2015 10:03 | 18 фев 2015 09:45,
29
БСП пак в атака срещу новия дълг, вика Борисов в НС
Снимка: архив, Reuters

БСП направи пореден опит да осуети тегленето на новия дълг от 16 млрд. лв. Депутатите от левицата поискаха точката за ратифициране на договора да бъде оттеглена от дневния ред на Народното събрание.

Още по темата
„Резултатът от гласуването във външната комисия на новия дълг миналата седмица беше подменен“, обвини депутатът от БСП Валери Жаблянов. Той припомни, че гласовете са били девет на девет и проектът за ратификация е бил отхвърлен. Затова той няма как да попадне в дневния ред. Колегата му Филип Попов обвини ГЕРБ, че са фалшифицирали резултатите от заседанието.

Шефката на външната комисия Джема Грозданова обаче репликира и обяви, че докладът е бил приет. „Питайте Патриотите, г-н Ангелов ме подведе, че г-н Богданов е бил на заседанието“, обясни тя. Именно заради това един от гласовете против беше отменен след заседанието и проектът беше приет.

Мая Манолова поиска отпадането от седмичната програма на ратифицирането на договора за дилърство и агентство, защото това не са международни договори, подлежащи на ратификация от парламента. „Ако в двата договора беше посочено ясно какви комисиони ще плати българската държава, може би можеше да бъде гласувано това проекторешение в парламента“, обясни още депутатката.

Тя обвини финансовия министър Владислав Горанов, че с тези договори иска да избяга от политическа и наказателна отговорност за загробването на държавата. „Това, че Горанов нарушава законите, не значи, че парламентът трябва да му даде индулгенция“, каза още Манолова.

Междувременно БСП издейства председателският съвет на парламента да покани премиера Бойко Борисов на дебатите по дълга. Социалистите свикват и протестен митинг срещу тегленото на новия заем пред парламента.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
4
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
По времето на Орешарски само за 1 милиард заем си изпочупиха краката каквато се сетите *** да протестита, то протестъри, то ранобудни студенти, то протестна мрежа, то умни и красиви.... Тия горните *** сега са на Баце на копанята и ушите им плющят. Сега ще се теглят едни 16 милиарда, а раята спи.....Няма лошо, тоя луфт още може да се обира, а този заем и правнуците ви ще го плащат и не се знае дали няма го последва и нов за 30 милиарда.
3
4
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Орешарски тегли 1 милиард - рев до небесата, амфетаминовата мутра тегли 16 милиарда - ни вопъл ни стон.
2
5
 
45
 
! Отговори
25 ГОДИНИ СТИГАТ ! преди 9 години
Защо само БСП ?!Целият народ трябва да скочи срещу това заробване !Това са 24 милиарда нов заем на гърба на българите !Орешарски изтегли само 1 000 000 000 и Бойко Борисов ревеше, че ще ги връщат децата и внуците ни ...Тези 24 000 000 000 КОЙ ще ги връща ?Вижда се, че новото правителство на ГЕРБ не е в състояние да води успешна политика.Скара ни с Русия, изпусна печеливши проекти като "Южен поток", а сега иска да ни зароби с нов огромен външен заем ...Оставка !Нови избори наесен !
1
31
 
8
 
! Отговори
ами ади де преди 9 години
Ами нали трябва да се плащат золумите на КТБ. Нека БСП ги съберат от членски внос и да изкарат БГ оэт дупката в която я вкараха! Те нали тези пари са при тях? Какво се стискат? Всичките олигарси /да ги имам в олигарсите/ са все техни хора.