Дянков бил симпатичен човек на фона на Горанов

Манолова призова гражданите на протест пред НС заради новия заем
Обновена: 18 фев 2015 09:11 | 18 фев 2015 09:10,
34
Дянков бил симпатичен човек на фона на Горанов
Снимка: архив, Булфото

На фона на министър Владислав Горанов Симеон Дянков изглежда като един симпатичен човек, който ни предлагаше пица, макар и постна. Горанов иска да ни изяде пицата. Това заяви в ефира на Нова телевизия депутатът от БСП Мая Манолова по повод тегленето на нов дълг в размер на 16 млрд. лв.

Днес НС ще разгледа ратифицикацията на подписания от правителството договор за дилърство с четири банки, които да управляват емисиите на дълг на страната в следващите три години. Подписаният договор от правителството е свързан с нов заем от 16 млрд. лева.

Още по темата
Манолова призова всички граждани, които не искат да бъдат обрани от Владислав Горанов,  да дойдат пред парламента в 10.30 ч. Социалистката пресметна, че всеки български гражданин без значение от неговата възраст ще дължи по 10 хил. лв. на държавата заради тегленето на новия заем. „Няма значение от кой джоб ви ограбват, дали от левия или десния“, коментира Манолова, призовавайки хора с различни партийни симпатии да се присъединят към протеста.

По думите й министър Горанов е бързал да се сключи договор за нов дълг тайно дори и от самото правителство. Манолова припомни, че до този момент министърът не е дал обяснение как ще бъдат похарчени 16-те млн. лв. нов дълг.

„Не е ясно как са избрани банките, какви ще бъдат комисионите им и защо лихвата е в размер на 10%“, посочи още тя. За нередности и неяснота около дълга говори и опитът на ГЕРБ да вкара „по терлици“ обсъждането му в дневния ред вчера след 16 ч., констатира Манолова.

„Националната програма на ГЕРБ за саниране на жилища се превърна в национална програма за купуване на гласове“, коментира Манолова темата за безплатното саниране. По думите й кампанията изобщо няма да е безплатна, а ще струва 1 млрд. лв на всички българи, в това число и на пострадалите от наводнения.

„Хората от наводнените райони питат защо те, които са без покрив над главата, трябва да плащат санирането на столичните квартали“, посочи тя и допълни, че изобщо не завижда на купувачите на гласове. Според Манолова кметовете на ГЕРБ са знаели за програмата за саниране много преди останалите кметове.

„При ГЕРБ няма нищо случайно, няма случайно назначен. Няма и да има случайни фирми при санирането“, коментира още тя.

Въпреки това Манолова беше категорична, че ако БСП дойде на власт, програмата няма да бъде спирана, а само ще бъдат предложени по-справедливи критерии. „Нека бъдат санирани най-нуждаещите се“, призова тя.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
1
 
3
 
! Отговори
Тошко преди 9 години
Като не приемат заема - нови избори! ГЕРБ пак ще е 1, но Мая ще похарчи още 20 милиона за избори, както направи това сърГЕЙЧО за АЕЦ "БеляНЕ"!..... Не избори - СНАЙПЕРИСТ е нужен!
28
1
 
2
 
! Отговори
Го4о преди 9 години
Е такива политически * съсипват държавата ни вече 70 години!
27
0
 
1
 
! Отговори
АЗ преди 9 години
МЛЪК..*** ЗАСТАРЯЛ И КРАДЛИВ..АКО ТИ ДОЙДЕ ОЩЕ ЕДИН ПЪТ НЯКОГА КАЖИ..АМА БИХ ЗАЛОЖИЛ ЧЕ НИКОГА НЯМА ДА СЕ ПОЛУЧИ ТА ЗАТОВА ЗЛОБЕЕШ...ЗАМИНАВАЙ ПО ОСТРОВИТЕ С МАСЛАРОВА ДА СИ РАЗВЯВАТЕ МАРКОВИТЕ *** И НЕ СЕ ПОШВЯВАЙ ПОВЕЧЕ
26
1
 
2
 
! Отговори
kamak61 преди 9 години
Лъжата при тези наследници на овчари е генетична.Наместиха се от десетилетия на държавната трапеза и облъчват електората си от *** и бабички с поредна партенка.Как един не каза,че новият заем е за покриване на стар теглен от други хора?Как изчислиха,че всеки българин ще връща по 10хил?7мил по 10хил е 70милярда.
25
1
 
1
 
! Отговори
жоро преди 9 години
то и фекалиите са по синпатични от теб, ама не го правим на въпрос
24
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Общо взето е права, поне Дянков не беше на заплата при няКой
23
2
 
3
 
! Отговори
а преди 9 години
аз искам дпс и мазолова да ме управляват защото по тяхно време ми ограбваха данъците и ги подаряваха на определено малцинство
22
4
 
3
 
! Отговори
Мен преди 9 години
Как не я е срам тази. Ако те дойдели на власт.
21
4
 
10
 
! Отговори
Рашка Говняшка преди 9 години
Какво нещо е двойния стандарт. Ореваха орталъка когато Дянков беше министър. Палиха невинни хора, а сега Дянков като отиде при Вовка Аутиста им стана симпатичен.
20
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Манолова, нали УЖ вие не искахте постна пица,?Значи вие може да теглите заеми, а другите не? Не казвам, че подкрепям заема, но точно тези да критикуват по темата е смешно!
19
2
 
8
 
! Отговори
знайко преди 9 години
пред тва НС.конкурс за блондинки ли ша има?
18
3
 
12
 
! Отговори
Мая Костинбродска преди 9 години
А ти си все така антипатична.
17
0
 
5
 
! Отговори
Хуморист преди 9 години
хахахаха
16
0
 
7
 
! Отговори
овца преди 9 години
Ще ти подам Жокер. Да плати борчовете на КТБ.
15
5
 
15
 
! Отговори
Гражданин преди 9 години
Майо,сигурно ти е много мъчно,че не сте във властта и ти се ще отново да сте там,ама надали!Не се и надявай-толкова години ви ядохме "меда",че има да ни горчи два пъти по толкоз! Стига си плямпала глупости,ами кажи къде е "светлината в тунела" в който ни забатачихте и вие с вашата партия-бабичка ни докарахте до просешка тояга,а не някой друг!Стига си преписвала вашите съдбовни грешки на друг! Поне капка срам в теб няма ли или всичкото е гьон-сурат?!
14
4
 
7
 
! Отговори
Пешко преди 9 години
Аууу, Дянков "***" бил симпатичен. Е симпатичен е, нали е другар на Вова. Скоро Мая ше го върне направо
13
4
 
16
 
! Отговори
jo преди 9 години
Мая Костинбродска.....Мая Общата......
12
4
 
17
 
! Отговори
Прост преди 9 години
От всичките и приказки разбрах само: "Неискаме те да санират, искаме ние"
11
2
 
15
 
! Отговори
MAX преди 9 години
SHUT UP BITCH!!!!
10
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Никой няма да плаща. Младите ще емигрират и България остава собственост на банките.