Павлова: БСП иска да бъде опозиция, но прави кьорфишеци

Инвестираме в икономиката, не даваме помощи на калпак!
Обновена: 18 фев 2015 09:42 | 18 фев 2015 09:42,
27
Павлова: БСП иска да бъде опозиция, но прави кьорфишеци
Снимка: архив Булфото

БСП се опитва да бъде опозиция, но няма аргументи и затова правят кьорфишеци. Това заяви министърът на регионалното развитие и благоустройство Лиляна Павлова в ефира на Нова телевизия по повод твърденията на депутата на БСП Мая Манолова, че всеки българин ще дължи по 10 хил. лв. заради тегленето на новия държавен дълг.

Още по темата
Днес НС ще разгледа ратифицикацията на подписания от правителството договор за дилърство с четири банки, които да управляват емисиите на дълг на страната в следващите три години. Подписаният договор от правителството е свързан с нов заем от 16 млрд. лева.

Министър Павлова обясни, че с 12 млрд. лв. от новия дълг ще бъдат използвани за рефинансиране на стар дълг, а останалите 4 млрд. лв. ще бъдат за покриване на очаквания дефицит. “Дефицитът дойде от милиардите, с които се закърпи дупката в КТБ“, припомни Павлова. „Няма излишна драматургия“, обясни още тя.

„Манолова вдига костинбродски пушилки и такива грандиозни схеми очевидно има само в нейната глава“, категорична бе Павлова.

Министърът коментира и програмата за санирането. Тя обясни, че вече има сключени договори с банки за финансирането му, а първите три договора са факт – те са от Варна, Враца и Плевен. Съвсем скоро щели да бъдат сключени и още 10. Павлова посочи, че сред тях има общини на БСП и даде за пример Момчилград, Димитровград и Враца.

Павлова обясни, че правителството изплаща не малък ресурс за пострадалите от наводненията. „Само вчера бяха одобрени 25 млн. лв. за целта“ подчерта още тя.

По думите на Павлова ГЕРБ не трупат предизборни точки с програмата за санирането, а просто изпълняват предизборната си програма. „Освен това инвестираме 1 милиард в икономиката, а не раздаваме социални помощи на калпак”, обясни тя и допълни, че в този проект ще участват над 2500 фирми, като по този начин ще бъде подпомогнат малкия и среден бизнес.

Павлова бе категорична, че опонентите им от БСП използват ситуацията за предизборни дивиденти и съзнателно заблуждават хората за смисъла на санирането.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
2
 
0
 
! Отговори
Криско преди 9 години
И тука яко крадене ще падне като при магистралите!Колко още ще ви растът гушите и задниците алчни лами!Да се задавите дано!
18
2
 
0
 
! Отговори
Скърбящ по БГ преди 9 години
Всичките министри,депутати, президент и премиер са Лютови и Люцканови! Гледайте филм Столичане в повече! Култов филм. Майка България само такива ги ражда.Какъв народ , такива и управници.
17
1
 
2
 
! Отговори
BGN преди 9 години
Пак ли КТБ намесихте, нали 8млрд ноември бяха за там .........
16
2
 
6
 
! Отговори
хидко преди 9 години
Смехотворни са излиянията на Лилито. В договорите за саниране не е дадена възможност за контрол на сдружението над изпълнителя. За сметка на това обаче, е дадена възможност на изпълнителя да взема решения относно ремонта, което включва и финансирането от банките. Така, може да се окаже, че първоначално договорените и признати за финансиране от държавата суми, не достигат и съответно тя няма да ги изплати, и сдруженията ще ги дължат на изпълнителя. Съответно той ще заведе дело и прочие
15
3
 
7
 
! Отговори
Кюстендилския шоп преди 9 години
Тлъстата кълка , Лилето , разбира от всичко , но най - много от оня на чичко!
14
2
 
3
 
! Отговори
Методи Методиев преди 9 години
На Бойко Борисов дедо му е убит от комунистите вие това не го ли знаете, а баща му е бил офицер от МВР, щото същите тиа комунисти са искали да го държат искъсо
13
3
 
6
 
! Отговори
Мишо Плъхов Близнашк преди 9 години
То и Цецка Цачева е била под прикритие в БКП като партиен секретар с цел да разлага комунизма отвътре и успя. Комунизма падна и Бойко стана министър-председател. Победихме
12
2
 
10
 
! Отговори
Жоро преди 9 години
Лиляна Павлова не е дъщеря на активни борци против фашизма и капитализма. Тя още от малко бебенце е закърмена с любов към Бойко Борисов и евроатлантическите ценности, каквито и до днес изповядва и затова погледът и е такъв миловидно решителен, а гушката и ще продължава да расте като на пеликан.
11
3
 
10
 
! Отговори
бай Петко преди 9 години
Тя, икономиката ни, за това е на това дередже. Санирате "безплатно", а после ще им вдигнете данък сгради и пак обратно във вашия джоб. Евтини селски номера. Ама балъците вярват !
10
2
 
9
 
! Отговори
sava sava преди 9 години
Павлова правеше впечатление на умен,амбициозен човек,на технократ без политически а само с професионален хъс.С времето тя се превърна буквално в личен бодигард на Борисов, нещо подобно на женския отряд който охраняваше Кадафи.В увлечението си по ББ езикът й понякога е махленски и неприличен Дядо й е партизанин и съратник на ТЖ,но децата и внуците не са длъжни да имат същите убеждения.Но нормалната човечност и принадлежност към семейството изискват известен респект и уважение към убежденията им.
9
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До До Ко Не / 4-ти пост / - въпросът ти е основателен, а отговорът е НИТО ЕДНА!
8
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Всичките сте българоубийци.
7
4
 
10
 
! Отговори
знайко преди 9 години
на калпак не давате.а на фес ша давате.
6
3
 
10
 
! Отговори
МАЙКАТАСИТРАКА преди 9 години
А какво каза по въпроса Индира Ганди ?
5
6
 
18
 
! Отговори
помнещ преди 9 години
"Павлова: БСП иска да бъде опозиция, но прави кьорфишеци"Не се учудвай ,те (както и твоето обкръжение)са се учили от комунистическите си дядовци и баби.В една нормална държава такива като теб могат да бъдат най-много рецепционисти във второкласни хотели ,а ние министър сме те направили. В това ни е трагедията
4
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В задачата се пита, колко ли милиона ще гушне тази бъбрива цоцолана докато....инвестира?
3
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Ко Неспоред теб колко икономики има БГ-то
2
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Посочи кой чопна четирите милиарда , дето ги възстановява бюджета формиран от нашите данъци ! Кой олипери мангизите, кой !? Това не са четири лева или четири милиона , това са четири милиарда! Василев досега трябваше да е докаран в България, ако трябва и в чувал, но това не се прави защото някой има интерес от това ! Чий е този интерес, чий ?! На това отговори, а не плямпай врели-некипели !
1
7
 
22
 
! Отговори
Ко Не преди 9 години
Лиле , в коя икономика инвестираш ?