Управляващите отложиха гласуването на новия заем

БСП реагира остро, червените депутати скандираха "Оставка"
Обновена: 19 фев 2015 15:32 | 19 фев 2015 09:21, Камелия Цветанова
174
Управляващите отложиха гласуването на новия заем
Снимка: архив, БТА

Депутатите отложиха гласуването на ратификацията на предложения договор с четири международни банки за посредничество при поемането на 16 млрд. лв. външен дълг в периода 2015-2017 г.

Вчера така и не се стигна до гласуване, защото работното време на народните представители свърши, а обсъждането не беше приключило.

Още по темата
Искането за отлагане на гласуването днес беше направено от съпредседателя на ПФ Валери Симеонов и беше подкрепено от всички присъстващи в пленарна зала депутати от ГЕРБ, РБ и ПФ.

„Вземането на решение на всеки един от нас е много отговорна задача и ние можем да вземем решение след подробното запознаване с нуждата от вземането на заема. Не беше направено нужното за разясняване на договора и трябва да го обсъдим с експерти“, мотивира се Симеонов.

Оказа се, че ПФ още няма окончателно решение как да гласува, въпреки че вчера финансовият министър Владислав Горанов говори с тях, както и с другите коалиционни партньори на ГЕРБ от АБВ и РБ.

БСП реагира остро на искането на Симеонов за отлагане на решението.

„Това, което се случва, е един алъш-вериш и покупко-продажба на цели парламентарни групи. Нямате нужда от цяла седмица, за да ви купят, след като Горанов ви е отделил 16 минути вчера, по една минута на всеки един милиард“, възрази социалистът Георги Кадиев.

Той призова депутатите да гласуват още днес и да отхвърлят договора за заема.

„Ако трябва да ходим на избори - да ходим, по-добре така, отколкото дългове за децата ни“, коментира той.

Още вчера от думите на вицепремиера Румяна Бъчварова стана ясно, че гласуването ще бъде отложено, защото ГЕРБ ще търсят партньорите си в управляващото мнозинство за разговори по темата за дълга.

Тя обясни, че дори има уговорена среща между тях, но не уточни кога.

Засега зад дълга твърдо стоят само ГЕРБ и РБ. От АВБ бяха категорични, че няма да го подкрепят, БСП, ДПС и „Атака“ също са против. Засега позицията на патриотите не е ясна.

След като искането на Симеонов за отлагане на дебата днес беше прието, депутатите от БСП започнаха да скандират „Оставка“!, което провокира председателят на НС Цецка Цачева да ги призове :“Колеги, напишете в писмен вид оставките си и ги депозирайте още днес в деловодството на парламента“.

Вижте повече във видеото на bgonair.bg:

Гледайте още видео материали от "България" на bgonair.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


174
Още по темата: парламентзаемBulgaria ON AIR
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
111
16
 
1
 
! Отговори
Pimp C преди 9 години
ГЕРБ поне се водят и като усетят негодуванието парират , а не като ония темерути да се барикадират в парламента 6 месеца.Оставката нищо не решава не разбирате ли , нека се работи а не стани да седна на каквото се надяват феодалите от БСП/ДПС
110
0
 
20
 
! Отговори
mitova преди 9 години
Вижте бе, хора, влезте му в положението на Борисов. Човекът трябва да си осигури победа на изборите в най-малко 100 общини ( така каза). Лесно ли се купуват 100 общини само с партийната асубсидия?!?!?
109
0
 
12
 
! Отговори
mitova преди 9 години
Вижте бе, хора, влезте му в положението на Борисов. Човекът трябва да си осигури победа на изборите в най-малко 100 общини ( така каза). Лесно ли се купуват 100 общини само с партийната асубсидия?!?!?
108
0
 
14
 
! Отговори
РБ преди 9 години
Те хубаво си отлагат ами ние какво да отлагаме?
107
1
 
11
 
! Отговори
Помагач преди 9 години
При Доган татарина фалити е нямало,когато е на власт икономиката е в подем ,хитра Дръндарска лисица е ,но не го оценявате....
106
2
 
7
 
! Отговори
Мишо логиката преди 9 години
Народе тези пари им трябват да строят платени пътища по 10 ст. на Км е таксата каза Павлова!!Ще си плащате дълга и ще си плащате и ако патувате който има 100 лв за такса ще ходи при баба и дяди или на море който няма ще работи за 300 Е цял месец и в отпуските или ще диша токсичният въздух на градовете на тераската до фикуса-затвор по желание...
105
3
 
17
 
! Отговори
Умерения преди 9 години
Това, което Орешарски успя да направи с 1,5 млрд. лв. заем ( при изяден от ГЕРБ фискален резерв), Горанов иска да направи с 16 млрд. лв. ( при осигурен от Орешарски 9 млрд. лв резерв)!!!!! Хайде, с резерва щяха да покриват КТБ, макар и това да е вътрешен заем, който държавата отпуска и ще си прибере същите тези пари, но дори и така да е- какво ще правим с останалите 20 млрд. лв?!?!
104
0
 
15
 
! Отговори
ДИДИ преди 9 години
Чета тук, в този форум, и не мога да повярвам! Дали наистина все още има хора, вперили доверчив поглед във ВОЖДА и изпитвайки само преклонение и възхищение, независимо от делата му....Или става дума за добре платени, непочтени и нагли мутри, част от голямото котило, което ни управлява....
103
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А КАКВО СТАНА С МИЛИАРДИТЕ ОТКРАДНАТИ ОТ КТБ..ПЕНСИОННИ ФОНДОВЕ ..ДРУГИ БАНКИ И ОЩЕ МИЛИАРДИТЕ ОТКРАДНАТИ ПО ЗНАЙНИ И НЕЗНАЙНИ ПЪТИЩА?НЯМАТ ЛИ НАМЕРЕНИЕ ДА ГИ ВРЪЩАТ?АКО СЕ СЪБЕРАТ ЩЕ СА 10 ПЪТИ ПОВЕЧЕ ОТ НОВИ ЗАЕМИ..КОИТО ЕСТЕСТВЕНО ЩЕ ИЗЧЕЗНАТ СЪЩО В ДЖОБОВЕТЕ НА СЪЩАТА МАФИЯ.ЕГА СИ ФАЛИРАЛИЯ БАНТУСТАН.ТАКАВА ДЪРЖАВА ЕДВА ЛИ ИМА И В НАЙ ЗАНЪНТЕНАТА ПУСТИНЯ.САМО РЕВОЛЮЧИЯ ЩЕ НИ СПАСИ А ОНИЯ ДА СЕ РАЗСТРЕЛЯТ ДО КРАК!
102
17
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А га Орешарски взе 10 млрд не ревахте, а червени ***?
101
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Като знаем как заграбват България, Буда и либовницата му Цветелинка, колко и как ограбиха нещастния български народ, каквото и да ми казват и доказват знам, всичко е с цел да се открадне колкото може повече. На тези гнусно забогатели *** искам да им се случи най-лошото, да боледуват в мъки и нещастия каквито причиняват на България. Те не знаят и не искат да знаят как живеем ние и децата ни. Само Майдана на тези *** със всички последствия.
100
1
 
7
 
! Отговори
Винету преди 9 години
Малко са управляващите, които могат да проявят разум и да дават заден ход.
99
2
 
12
 
! Отговори
109 преди 9 години
и червени и всякакви са едни и същи крадци,само са организирани в различни банди
98
1
 
11
 
! Отговори
именит преди 9 години
Трябва да се отложи, защото не стана ясно КАКВО ЩЕ ИМА И ЗА НАС
97
9
 
2
 
! Отговори
107 преди 9 години
ненужен поток щеше да е поредната корупционна схема за крадене на милиарди като гьола в белене
96
1
 
11
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
Недейте да забравяте,че в бюджет 2015 г си гласуваха 8.1 млр дълг.Натрупайте и него към сегашния,не го забравяйте.Те разбира се мълчат за това,дано им се размине гластността.
95
18
 
3
 
! Отговори
изнервен преди 9 години
До всички *** червени анонимници по-долу. За N-ти път - това не е нов дълг, а рефинансиране (ако знаете какво значи това) на стари дългове, които така или иначе трябва да се плащат, но се търсят по-изгодни условия. Ако не се вземе сега това решение тези дългове ще отпаднат ли, бе неумници? 1 млрд. на Олигошарски не беше рефинансиране, а пари за харчове и затова е много различно от глупостите, които пишете.
94
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
всяка година се крадат милиарди по стотици и хиляди корупционни схеми от всички правителства и партии без изключения. депутатите от всички партии са единни само когато си гласуват все нови привилегии. заемите също се взимат за да бъдат окрадени. сега щели да дигат осигуровките, а защо държавните служители не плащат осигуровки
93
1
 
16
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
На някои гномчета пак БСП им виновни.То кретенията граници няма.
92
3
 
15
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
Муравей Радев е лъжец.Казвам го с чиста съвест,той най лицемерно излъга по ТВ7.Гледах го и лъжеше бестрамно.Господина ни уведоми че 1 млр заем на Орешарски бил ей така за харчлък -срамна лъжа,то бива омраза,бива ама пък чак толкоз.И децата рабБраха че този заем беше изтеглен да се върне предишен заем през м. януари.И как да вярвам на този патологичен лъжец,извършил най крадливата приватизация на прехода заедно с Костов.А сега съветва РБ ,платено разбира се.