Управляващите отложиха гласуването на новия заем

БСП реагира остро, червените депутати скандираха "Оставка"
Обновена: 19 фев 2015 15:32 | 19 фев 2015 09:21, Камелия Цветанова
174
Управляващите отложиха гласуването на новия заем
Снимка: архив, БТА

Депутатите отложиха гласуването на ратификацията на предложения договор с четири международни банки за посредничество при поемането на 16 млрд. лв. външен дълг в периода 2015-2017 г.

Вчера така и не се стигна до гласуване, защото работното време на народните представители свърши, а обсъждането не беше приключило.

Още по темата
Искането за отлагане на гласуването днес беше направено от съпредседателя на ПФ Валери Симеонов и беше подкрепено от всички присъстващи в пленарна зала депутати от ГЕРБ, РБ и ПФ.

„Вземането на решение на всеки един от нас е много отговорна задача и ние можем да вземем решение след подробното запознаване с нуждата от вземането на заема. Не беше направено нужното за разясняване на договора и трябва да го обсъдим с експерти“, мотивира се Симеонов.

Оказа се, че ПФ още няма окончателно решение как да гласува, въпреки че вчера финансовият министър Владислав Горанов говори с тях, както и с другите коалиционни партньори на ГЕРБ от АБВ и РБ.

БСП реагира остро на искането на Симеонов за отлагане на решението.

„Това, което се случва, е един алъш-вериш и покупко-продажба на цели парламентарни групи. Нямате нужда от цяла седмица, за да ви купят, след като Горанов ви е отделил 16 минути вчера, по една минута на всеки един милиард“, възрази социалистът Георги Кадиев.

Той призова депутатите да гласуват още днес и да отхвърлят договора за заема.

„Ако трябва да ходим на избори - да ходим, по-добре така, отколкото дългове за децата ни“, коментира той.

Още вчера от думите на вицепремиера Румяна Бъчварова стана ясно, че гласуването ще бъде отложено, защото ГЕРБ ще търсят партньорите си в управляващото мнозинство за разговори по темата за дълга.

Тя обясни, че дори има уговорена среща между тях, но не уточни кога.

Засега зад дълга твърдо стоят само ГЕРБ и РБ. От АВБ бяха категорични, че няма да го подкрепят, БСП, ДПС и „Атака“ също са против. Засега позицията на патриотите не е ясна.

След като искането на Симеонов за отлагане на дебата днес беше прието, депутатите от БСП започнаха да скандират „Оставка“!, което провокира председателят на НС Цецка Цачева да ги призове :“Колеги, напишете в писмен вид оставките си и ги депозирайте още днес в деловодството на парламента“.

Вижте повече във видеото на bgonair.bg:

Гледайте още видео материали от "България" на bgonair.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


174
Още по темата: парламентзаемBulgaria ON AIR
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
19
 
! Отговори
Ха, ха... преди 9 години
Паричният фонд пуска акции и чака от ОрганизиранатаПрестъпнаГрупа"герб" оферта за цена...!!! :::))) Само БУНТ НА ЗАГРОБЕНИТЕ ДА ПЛАЩАТ ОТКРАДНАТОТО ОТ НАГЛИТЕ МУТРОМИЛИЦИОНЕРОГЕРБЕРАСТИ И ТЕХНИТЕ МАШИ ОТ ЧЕТВОРНАТА КОАЛИЦИЯ МОЖЕ ДА СПАСИ БЪЛГАРИЯ...!!! НА ОРЪЖИЕ БРАТЯ БЪЛГАРИ...!!!
10
22
 
7
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 9 години
Председателят на НС Цецка Цачева да ги призове :Колеги, напишете в писмен вид оставките си и ги депозирайте още днес в деловодството на парламента.БРАВО НА ЦАЧЕВА, АМА ТИЯ ЧЕРВЕНИ КРАДЛИВИ *** НЕ ИМ СТИСКА НЕЩО!
9
5
 
9
 
! Отговори
Ами да преди 9 години
Това трябваше да направите! Да обсъдите нещата в коалицията преди да обявите решението! Да се консултирате с експерти да ви разяснят нещата! Те са за това! После излизате пред НС и обявявате, решихме да направим това и това, за да може да стане ето това! Просто и ясно! А не да стават такива говорилни и пушилки както сега!Айде и за друг път да знаете!
8
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Патриотите сега вече ще се нагушат яко. Цената да го гласуват тоя дълг сигурно расте с минути.
7
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Малко им е ОСТАВКА! за такива СЪД!
6
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Навремето след Т.Живков остана дълг от 10 милиарда долара,а сега с един заем наведнъж задлъжняваме близо с тази сума. Тогава поне остана някаква развита икономика (след като близо 20 год. разпродаваме направеното тогава), а след този заем да се чака след 3 год.три пъти по голям.
5
5
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Кой вкара Гърция в дългова спирала ? Дясно-центристите. Кой вкара България в рецесия и иска да я вкара в дългова спирала ? Дясно-центристите. Видите ли етикет "дясно-центристка партия" или ЕНП, хващайте камъните и бой без милост.Впрочем, къде са сега ранобудните порове от СУ-то, дето бяха много финансово отговорни и реваха срещу заема на Орешарски ? А умните и красивите къде сте ? Нали ревахте как децата ви щели да плащат заеми ?
4
2
 
29
 
! Отговори
Стефан д-р Чолаков преди 9 години
Превод: управляващият бандит, като всяка типична мутра, се опита да дели на едно. Коалиционните партньори: "еее, стига де, а за нас какво ще има?". Управляващата мутра и коалиционните партньори имат нужда от още малко време, за да се договорят кой какво ще открадне и как да замажат нещата пред овчедушния електорат. След няколко дни заемната кражба ще бъде поднесена отново на медиите, опакована в по-лъскав целофан. И, вече договорили се, ще я гласуват. Изход: Терминал 1 !
3
4
 
32
 
! Отговори
1 преди 9 години
Не мога да разбера защо трябва да се теглят за години напред!? Имат ли ги на ръка ще отидат само за 1 година и после какво? Гръцки сценарий ли ни се готви? И каква им беше позицията миналата година за 1 млрд, а сега 16!
2
2
 
34
 
! Отговори
saki преди 9 години
Старата врътка на ПФ и Герб. ПФ уж ще се дърпа , но накрая ще склони и ще гласува За. Сега се разбират колко да им платят и в кой сектори , да назначат тези "патриоти" и бивши ДС доносници.
1
7
 
24
 
! Отговори
Бай Иван преди 9 години
БСП и ГЕРБ заедно с коалиционните си патерици съсипаха държавата и я потопиха в огромни заеми, но народът все си ги преизбира тези негодници и ще пати много, ама много...