Горанов представи неумело заема, скочи Радан Кънев

"Политическата отговорност от грешката му носим всички"
20 фев 2015 16:35, Анисия Иванова
33
Горанов представи неумело заема, скочи Радан Кънев
Архив: Булфото

Представянето на намеренията за емитиране на 16 млрд. лева за преструктуриране на държавния дълг бе направено по катастрофален начин пред обществото, то бе - меко казано, неумело направено от страна на финансовия министър Владислав Горанов. Това заяви днес в Пловдив лидерът на ДСБ Радан Кънев.

Политическата отговорност от грешката му носим всички, последствията са тежък удар за цялата десница и могат да се отразят и на изборните ни резултати, смята Кънев.

Още по темата
Той вече е обсъдил постъпката на финансовия министър в личен разговор с министър-председателя Бойко Борисов. Оттам нататък всичко е преценка на премиера и лидер на ГЕРБ, от която партия е и финансовият министър, обясни Кънев.

Според лидера на ДСБ предложеният модел на управление на държавния дълг се използва в много държави и предложеното решение е много добро. Целта е да се намалят дълговите плащания и лихвите по общия публичен дълг, да се консолидират стари задължения и с 4 милиарда да се покрият бюджетните дефицити за тригодишен период, подчерта Кънев. Според него по този начин държавният дълг ще се обедини в обща валута, общи падежи и
лихви, които е възможно да паднат до три пъти.

Коментирането на сумата от 16 млрд. лв. като нов държавен дълг е манипулативно и лъжовно, подчерта Кънев. Начинът на представянето на намеренията показа липса на диалог в правителството и с българските граждани, управляващото мнозинство получи тежък политически удар, допълни лидерът на ДСБ.

Той подчерта, че от финансовия министър Горанов ще се иска ясна картина какви публични реформи ще бъдат финансирани от 4-те милиарда за покриване на бюджетните дефицити. Но ние не можем да компенсираме недостатъчните приходи чрез дефицита, изтъкна Кънев.

Той даде положителна оценка за работата на правителството през първите 100 дни управление. Посоката е вярна, а темпото в повечето министерства е недостатъчно, каза Радан Кънев, цитиран от БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
0
 
! Отговори
ognyanz преди 9 години
Горанов представи неумело заема, но това не ви попречи веднага да го подкрепите. Нали тези допълнителни два милиарда евро над това, което има да се плаща по дълга, няма да ги плащате вие, а целия български народ. А някой ще прибере и комисионните от 4-те банки посредници. Има една стара поговорка, точно като за вас: "Сития на гладния вяра не хваща".
25
1
 
2
 
! Отговори
1 преди 9 години
цитирам едно изказване на рамадан кънев ,1милиярд заем който иска да вземе Орешарск,ще бъде катастрофа за България,сега рамадане с тези 16милиярда,сигурно ще бъдем в бразилски карнавал в български вариант на шопско хоро.
24
0
 
3
 
! Отговори
67801 преди 9 години
След 4години пак заем !!!!! После!?!?!?
23
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
grajdanska voina tia ni kradat.zarobvat.
22
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Раданчо, каква посока правилна, какви пет лева?! Ти луд ли си бе ***?! Не разбра ли,че бококоп няма да прави реформи, а си купува 3 години рахатлък. За това ли ви избраха хората - са блеете като овци вместо да реформирате всичко и най-вече вас самите, защото сте достигнали отдавна предела на търпението ми. Търтеи нещастни! Недосегаеми мутри и мутреси. Калашник за вас! Час по скоро!
21
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Този заем е за оръжие. И понеже все едно, рано или късно истината ще изплува, стига сте ни балмосвали.
20
1
 
8
 
! Отговори
boko преди 9 години
Скъпи бъп..ббългари,тоя заем ми требЕ,поннежЕ,колекционирАм,сериини номера на банннкноти,като саберЕЕм,целата коЛекциа,че ви дам и на вас.Между впрочем!Търса последнио серииен номер на евро или долар,иначе досега иам около 5млрд сериинИ номера,но последнио го немам.Който ми го даде че съм му много благодарен.Ваш БоОеико
19
1
 
9
 
! Отговори
Sunny ray преди 9 години
Такъв огромен заем е не само необоснован с никакви точни дании и доказателства, но и неоправдан и означава "пир по време на чума", т.е. че управляващите се готвят да живеят на широко със заеми които отново ще плаща народа,който лукс при добро управление може да бъде осигурен само с 5 млд. заем. покриване на дефицитите от резерва, с програми за намаление на разходи и пестене от най-богатите, а не от най-бедните като напр.намаляване на лукс,коли на правителството и намаляване заплати на на енерго
18
1
 
9
 
! Отговори
Sunny ray преди 9 години
От запада се взема винаги само това, което е удобно на политиците- защо не се взема модела за 10 кратно по-високи заплати, социално осигуряване, правосъдие и здравеопазване като западното?! Най-лесно се вземат огромни заеми, които не само не са обосновани и доказани, а многократно превишават действителната необходимост за покриване на заеми и дефицити- при 4,8 млд, дълг, който при това може да бъде разсрочен да се взема 16 млд, за да се покриват и дефицити, които може да се покрият с резерва.
17
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
плащанията по заемите са планирани в бюджета за 2015. Всичко друго е желание на властимащите. А и ДПС винаги ще ги подкрепи, т.е. РБ се самоликвидира напълно с трохите, които ближе, за да подкрепи 16 млрд. заем. Едно не разбирам: защо 16 млрд., като може да са 32, 64, 128 и т.н. Няма пречка. Ние сме ги избрали. Не са ни наложени от великите сили и пр. оправдания.
16
3
 
21
 
! Отговори
хомогербераст преди 9 години
Радане,винаги съм те смятал за по-*** от бащицата ти Костов...онзи поне като видя дебелия край и се оттегли а ти продължаваш да си ровиш зурлата в работи,които не са тебе.....
15
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Радане толкоз сте прости че няма до каде.Ми не усе6татели че гн Борисов иска дасе откажете и да се отиде към нови избори бе глупчо.За6тото всичките малки партиики 6те увиснете като РЗС.
14
4
 
24
 
! Отговори
Скачаща ГЪСКА за 1лв преди 9 години
Ех Раданчу майнаЗАЩО1 милиард е много - белият автобус пред народното събрание16 милиарда е НИЩОА 4 милиарда са за ЕЙ ТАКА?ВИЕ *** сте голяма работа?
13
1
 
23
 
! Отговори
:) преди 9 години
така е за въоръжаване е ...ще купим 2 самолета и 3 танка и елате ни вижте как ще прегазим Русия ! Номер 11 , пий си редовно хапчетата и не коментирай.
12
7
 
7
 
! Отговори
:) преди 9 години
хем искате пари, хем не работите , хем се радвате на гърците че живели от заеми....знаете ли какво искате и накъде отивате....Булгаристяния...
11
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Този селски бакалин кога свали каскета и молива, дето го държеше на ухото си, кога стана държавник!!! Радане, и бебета вече разбраха, че заема е за въоръжаване!!! И не го искаме! Като са толкова ларж американците и ползват земята ни за бази безплатно, да доставят оръжието безплатно! Иначе какво излиза - болен здрав носи, малка България ще носи на гърба си САЩ.
10
5
 
10
 
! Отговори
хм преди 9 години
това да четеш обяснение и пак да не ти стане ясно защо са тези 16 млрд или трябва да си платен *** или *** като гьон. иначе тези 4 млрд над заема за връщане на дълга не трябва да се изразходват докато няма реформи.
9
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Радане, нали уж беше представител на десните избиратели. Защото никак не ми звучи дясно да се изтеглят 16 млрд заем, който да изплащат и правнуците ни. Е, нашите, не вашите. Или и ти си десен, колкото Мутрата популист.Пуста властчица, даде ви два три министерски поста и станахте за смях, и ти, и БокЛукарски и *** Москов.
8
11
 
18
 
! Отговори
дядо Мраз преди 9 години
Демек да разбираме - Горанов не успя да излъже, направете ме мен министър, да мога да ви лъжа по-добре.
7
0
 
7
 
! Отговори
Наивен преди 9 години
Анонимен-чо дай поне един път направи усилие да напишеш нещо отговорно и конкретно, инфантилните ТИ напъни будят само отвращение даже вече и към медията, в която досаждаш ежеминутно.....жалко за ДНЕС