Борисов: Пак дойде селянчето от Банкя да изтегли каруцата

Премиерът обясни с притча за крастава жаба положението в енергетиката
Обновена: 21 фев 2015 19:13 | 21 фев 2015 16:50,
238
Борисов: Пак дойде селянчето от Банкя да изтегли каруцата
Снимка: БТА

Още по темата
"Ние дойдохме да строим, да градим, има разлика между светлото бъдеще и хубавото настояще", каза Бойко Борисов по време на Шестия зимен университет на Младежи ГЕРБ в гр.Сандански. Той припомни твърдата си подкрепа за финансовия министър в първия си кабинет Симеон Дянков, въпреки непопулярните му икономически мерки.

„След него държавата се срина, хайде пак да дойде селянчето от Банкя и изтегли каруцата”, допълни Борисов, цитиран от bTV.

Като приоритет номер едно за правителството той определи борбата с контрабандата.

"Ако не увеличим приходите с поне 50-60 процента ще смятам, че сме се провалили, подчерта премиерът. Поне 600 милиона лева повече трябва да съберем само тази година. Към днешна дата имаме 70 и още 90 милиона лева повече събрани пари от НАП и митниците. Дадохме 50 милиона лева за коледни надбавки и хората го приеха добре. Надявам се да дадем и великденски - ето къде ще отидат събраните вече 100 милиона", посочи Борисов. Той беше категоричен, че това няма да са временни мерки.

Бойко Борисов коментира и проблемите в енергетиката. По думите му са се трупали дългове в продължение на 25 години.

"Но този разговор не е приятен, не е популистки. Не са го водили публично досега този дебат. Най-хубаво е да кажеш, че ГЕРБ вдигна цените на тока", каза Борисов и даде пример с притчата за краставата жаба и горещата вода.

"Ако една жаба я сложите в тенджера с вода на котлона и бавно повишавате температурата, тя ще си кряка докато не умре. Ако я хвърлите в гореща вода - ще скочи веднага и ще избяга. Енергетиката бавно, със знанието на всички, се вареше на бавен огън години наред и се източваше", подчерта министър-председателят.

Той заяви, че в природата не съществува възможност да изкупуваш скъп ток и да го продаваш евтино. "Това прави НЕК - купува скъп ток, докато температурата не се повиши бавно, продавайки ТЕЦ-ове и ВЕЦ-ове, Марици-те, докато жабата не колабира.
Ако не се реши това от нас до юни месец, няма шанс да измъкнем енергетиката и икономиката от този колапс.

Енергетиците спешно да ни кажат какво правим с ДКЕВР. Предизвикваме този дебат сега. Никой не говори, че някой е задължил държавата с тези четири милиарда. Много е лесно да сложиш проблема само на ГЕРБ", категоричен бе Борисов.

Относно Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради Бойко Борисов обясни, че след като тази година хората видят разликата, догодина всички ще искат и техните жилища да са обновени.

Министър-председателят обяви пред МГЕРБ и 12-13 значими проекти, които ще бъдат завършени до края на 2015 година.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


238
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
112
1
 
4
 
! Отговори
бай Боцо полицая преди 9 години
До бай ВълчоМалко даваш. Вдигни мизата.Все пак е от Банкя и е бившо борче.А бе , наш човек.
111
2
 
12
 
! Отговори
бай Вълчо от Хисаря преди 9 години
Имаме си премиер с,, изключителен ,,Бг език.Ако някой му обясни що е подлог,глагол,пряко, непряко обстоятелствено пояснение ит.н. ,що е синтаксис, че трябва редовно да си мие зъбите , е на този му давам 2 л. хисарско мерло.Ако баче заедно с това го накара да си сменя редовно и чорапите, и не лъже , то мизата ме е 2л. хисарско мерло + Николета Лозанова.
110
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Приносът на двукраките жаби за световната наука и управлението на БГ? Горната статия отразява приноса на мозъка им върху енергетиката,докато от "Галваничен" елемент " на Уикипедията се узнава само за приноса на крайниците на четирикраките.В строежа на АЕЦ БГ- двукраките виждат гьолове,при думата "енергетика" почват да крякат и си "вдигат" краката...те си знаят защо
109
0
 
8
 
! Отговори
birnik преди 9 години
andre6koooooooooooooo
108
0
 
13
 
! Отговори
ББ преди 9 години
Така е, светът се върти около мен. Имам предвид паралелният свят, в който живея.
107
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Май му е дошло времето да се премести в резиденцията с меката тапицерия по стените.
106
1
 
22
 
! Отговори
damn преди 9 години
Бойко, че си селянче е вярно, *** за другото може да по спорим. Каруцата я теглиш за себе си само, щот ти си тиква, една голяма ГМО ТИКВА
105
1
 
10
 
! Отговори
селянин отЧелопечане преди 9 години
Да сум те викал за каруцата ?
104
1
 
11
 
! Отговори
tapoto преди 9 години
na krajbata taka li i se vika ve4e
103
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Написаното за жабата НЕ Е притча, а резултат от биологични експерименти.
102
2
 
10
 
! Отговори
българин преди 9 години
Нашата страна отчаяно се нуждае не от генерал Борисов,а от генерал Пиночет.Само той се е доказал като истински антикомунист.
101
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бойчо,целуни я тая крастава жаба до тебе! То в принц няма да се превърне,ама знае ли човек,белким му дойде акъла в главата с особена форма!
100
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Боко пак ръси бисери!Крастава жаба сложена в тенджера с вряща вода щяла да изскочи и нищо нямало да и стане?!А ако краставата жаба се сложела в бавно загряваща се тенджера с вода,тя щяла да си стои там и да чака да се свари!?Логика няма,ама щом го казва Боко,може и да е така! То ние си стоим вече 25 г. и все ни варят на бавен огън и още не сме скочили! Само не знам защо жабата трябва да е крастава,с некрастава не става ли?
99
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Днес бях в банкя. Дествително е станало едно кално село.
98
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Как ще стане това увеличение, със шестотин милиона? Това значи изкуствено, рекетьорски да ни увеличат задълженията за данъци, такси и други държавни вземания. Значи фалит на бизнеса, реалният дребен и среден, който Ви храни г-н Министър първи! Това го можете, от първият мандат, но не сте се поучили, от грешката си. Намалете си разходитеееее!
97
0
 
19
 
! Отговори
абе днес преди 9 години
вие у ред ли сте ,знаете ли какво е притча и Кой е говорил с притчи,определено не знаете ,а по отношение на селянчето да го светна ,че така оправи България предишния мандат ,че още си говорим сами,а за сега както са тръгнали нещата не ми се мисли надеждата ми е в Добрия Бог да се смили над бълг.народ,друга надежда нямам
96
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ha ha premier i prestupnik ramo do ramo BRAVO
95
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
koga ima pari vseki stroi.ama vie chak zamazahte.kolko fabriki eakrihti i proekti i pr....bashka
94
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ubav chovek si ama negramoten
93
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
e az kato kazvah che si MAGARE