Ненчев взе главата на шефа на военното разузнаване

Иванов не искал да се раздели със старите кадри
35
Ненчев взе главата на шефа на военното разузнаване
Николай Ненчев. Снимка: Булфото, архив

Със своя заповед от 9 март министърът на отбраната Николай Ненчев освободи от длъжност директора на служба „Военна информация“ Веселин Иванов, съобщи пресслужбата на Министерството на отбраната.

„С г-н Иванов не можахме да постигнем консенсус по важни въпроси относно работата на службата, особено по кадровото й развитие, където 39% от ръководния състав е назначен преди 1991 г.“, обясни причините за смяната министър Николай Ненчев, цитиран от пресслужбата.

Сред мотивите за освобождаването на директора на службата е и нуждата от по-голяма оперативна съвместимост със службите на Алианса.

„Смятам, че много от елементите на това сътрудничество за момента липсват“, коментира министърът.

За временно изпълняващ директор на служба „Военна информация“ е назначен полк. Светослав Даскалов.

Ненчев очаква от новото ръководство на служба „Военна информация“ да извърши в кратки срокове необходимите реформи, да даде шанс на млади офицери да докажат професионалните си качества и да им предостави възможност да заемат ръководни длъжности.

В момента има и постъпила информация за нередности в службата, които трябва да се проверят, и новото ръководство да предприеме необходимите правни действия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
2
 
20
 
! Отговори
до номер 4 преди 9 години
А как 6те коментирате факта ,че до разследването на генерал Тонев се стигна по сигнал на БТВ , а не на професионалистите от Военна полиция или Военна информация ???
6
22
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Червени ***,това трябваше да бъде направено отдавна за нямат и най-малка възможност вашите руски годподари да се месят в родината ми.Мръсни червени предатели!
5
17
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Чистете тази пасмина продажна,40 % били назначени преди 1991г....егати смеха,какви разузнавачи са тези,за тях още Европа е враг,който са шпионирали....Под мен троловете,риете ли,смешници,цял живот на платени коментари и плюсове и минуси,интелект никакъв,пишете повече да ви се смеем!
4
13
 
17
 
! Отговори
Стига лъжци преди 9 години
Престанете да плюете, и да лъжете, че старите кадри са незаменими. НЕЩО ПОВЕЧЕ КОЛКОТО ПОВЕЧЕ ВРЕМЕ Е СТОЯЛ НА ПОСТА СИ ТОЛКОВА Е ПО-КОРУМПИРАН, ОБРЕМЕНЕН, ЗАТЪПЯЛ.
3
11
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И сега чакат американците да кажат кого да назначи
2
9
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Като човек сведущ в проблемите на сигурността заявявам твърдо. Ако днес се извърши терористичен акт в страната няма кой да работи по него. Всички възможни служби са тотално разбити и оглавявани от некомпетентни, но наши хора. Дори да искат да се научат ще им трябват 3-4 години според световния опит. Ние дори нямаме закон за тероризма. След като ГЕРБ разбива и служба "военна информация" не чакайте нищо добро. В нея един кадър се изгражда за 5-10 години.
1
10
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Този пределено не работи за БГ.