Плевнелиев с призив да не се крием пред езика на омразата

Президентът се срещна с шефа на Американския еврейски комитет
9 мар 2015 17:30,
68
Плевнелиев с призив да не се крием пред езика на омразата
Снимка: архив Булфото

Президентът Росен Плевнелиев призова да се говори открито за проблемите, породени от езика на омразата. Държавният глава се срещна с делегация на Американския еврейски комитет, водена от шефа й Дейвид Харис.

Етническите и религиозните групи в България съжителстват мирно от векове и най-яркото доказателство за това е спасяването на българските евреи през Втората световна война, каза президентът.

Още по темата
Според Плевнелиев е най-опасно да отричаме, че имаме проблеми с езика на омразата. „Те трябва да бъдат посочвани, за да бъдат решени“, каза държавният глава, цитиран от пресслужбата си.

Президентът се позова на данни на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа за 2013 година. Според тях у нас са регистрирани 651 случая на престъпления на омразата, предявени са 300 обвинения и са произнесени 239 присъди. Само един от тези инциденти е за проява на антисемитизъм.

Плевнелиев обобщи, че българската държава и гражданското общество винаги са реагирали остро на всяка проява на нетолерантност.

По време на срещата той подчерта отличното партньорство на президентската институция и на българската държава с еврейските организации.

Изпълнителният директор на Американския еврейски комитет Дейвид Харис изрази високата оценка на еврейската общност за посланията за взаимно уважение, които излъчват българските институции.

По време на разговорите е дадена и висока оценка за отношенията на стратегическо партньорство между България и САЩ и България и Израел, както и важната роля на страната ни около кризата в Украйна и действията на ИД.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
0
 
4
 
! Отговори
Симпатичен протестър преди 9 години
ОМРАЗАТА НЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, А НАЙ-КРАСИВОТО НЕЩО НА СВЕТАНЕ СЪМ ПЛАТЕН !!! МРАЗЯ ВИ БЕЗПЛАТНО !!!*** !!! КЪДЕ Е ПЛЕВНЕЛИЕВ ?! ЩЕ МУ ОТРЕЖА ГЛАВАТА НА ПЛЕВНЕЛИЕВ !!!#ДАНСwithme
49
0
 
3
 
! Отговори
ЕВРЕЙСКИ ГАД преди 9 години
ЖЪЛТА ЗВЕЗДА НА СРАМА ЗА ЮДЕОФИЛЪТ ПЛЕВНЕЛИЕВ !!!
48
0
 
3
 
! Отговори
33 преди 9 години
пред езика или зад езика. Нещо не се разбира
47
1
 
10
 
! Отговори
Правилно преди 9 години
Не е лошо да погледнем истината в очите и да признаем,че у нас вече се чува език на омраза и той е насочен предимно спрямо българите,които живеят на тази земя и които стават все по-малко.
46
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Росене, като гледам коментарите се чудя дали имаш рейтинг дори 1 процент. Ако бя на твойто място щях веднага да си подам оставката. Скоро и ти отиваш в Белене до живот след народен съд, много скоро.
45
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
България цъфнала и възала, та затова Плюнката се занимава с всичко друго, само не и с нескончаемия ред от природни бедствия и престъпността. трепят хората по домовете им и на улицата (примерно в Правец), а ако някой плюне на улицата, веднага се разразява природно бедствие.Възрастните хора едвам свързват двата края, а болниците и медицинските грижи са под всякаква критика...През това време, това недоразумение се занимава с прокарване на американските планове, във вреда на България
44
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това Нищо на снимката нещо много блажено гледа, май пак неговите господари са се редяли да му обръщат хастара и после са се празнили в устата му
43
0
 
0
 
! Отговори
sss преди 9 години
Toi mandata nu svarchva ama koi che izmanepulirat da doide e po vagno..zachoto ako gerberite se okopaat vav vlastta che trabva nie da si hodim.a kolkoto do balgarite v chugbina i za tah me im puka dnes po BTV obasnavaha kade e nai dobre da emigrirame t.e.balgari magaite se ot tuk
42
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Кой ограбва България вече 26 години, западните корпорации и банки, които са еврейски до една, това лъжа ли е, че ми изтрихте поста.
41
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
От този прецедент ме е срам. Кога му свършва мандатът
40
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Днес Ненчев унищожи ВР. Плевнелиев вече се вижда като управител на Източна Румелия и наместник на Ердуганя, а ти тв искаш на български да ти пусне... Момчета България загива, тук сме останали само инвалиди и не можем да застанем срещу душманите, Бог да ни е на помощ.
39
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Ф.С.ВГосподин Президента да не тъжи толкова за евреите, а да помогне българите в чужбина да могат да гледат българска tv live от компа, щото единствено, което ни остана на българите в чужбина е да четем някой сайт. Както е тръгнало, ще забравим и българския.
38
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Хазари са, не са евреи. Адолф Ротшилд изби истинските евреи в Холокоста, мир на праха им. Сега искат да унищожат и българите, та никой да не може да им оспорва, евреите, че тия не са евреи, а герим и българите, че тия също са част от българският народ на Стара Велика България и са от черните българи на Бат Баян! Във фолклора си имат една част наречена българска и от нея няма как да се отърват, ни на Земята, ни на Небето!
37
0
 
30
 
! Отговори
111 преди 9 години
г-н Президент -гласът на омразата е от вас към българският народ , ако вие имахте малко уважение към българина, нямаше да се продаде БЪЛГАРИЯ за жълти стотинки , а народът и е мизерен , гладен без усмивка ,само мутри ,наркотици , *** и незакони мусел,защо си заминаха 3МИЛИОНА БЪЛГАРИ ,грешка че заминаха най умните и кадърни ,на вас това ви е изгодно да няма умни българи ,в БЪЛГАРИЯ
36
0
 
4
 
! Отговори
sss преди 9 години
Veche ne im puka za tova kakvo misli naroda smatat che kato sluguvat na iluminati sorosoidi i druga podobna sgan che sa dodre mnogo barkat..na tozi narod kato mu pisne gore izbroenite nama da gi spasat..toi i onzi na Ukraina chakache na zapadnacite ama....v zioniski plan ot 88 g se kazva che balgarite sa nai golemia im vrag narichat ni goia.a tozi kvo pravi podnasa im Balgaria na tepsia
35
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
KOGA I DOKOGA SHTE GO VIGDAM PREDATELIA NA EKRANA,A NA VSICKOTO I SAMO GLUPOSTI GOVORI.
34
0
 
37
 
! Отговори
Ф.С.В преди 9 години
Как може ?> питам ви аз форумци , официално в Бг да живеят 5000 евреи - а за 26 години Управление на държавата - във властта над 50 % от хората (депутати министри премиери кметове ) да са с еврейски корени ?? кажете ми - ,,, Кажете ми защо за 26 г в БГ живеят вече 2.5 мил души по малко ? почти една държава народ я няма !
33
0
 
27
 
! Отговори
ww преди 9 години
*** задремал
32
0
 
36
 
! Отговори
Ф.С.В преди 9 години
Който се заиграе с евреите - хубаво после не е видял !- Където са евреите- после идват терористите- Запомнете го от мен !!! Едиствената държава и нация в Света - която сама си прави терористични актове - срещу собственият си народ !
31
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тоя ли награди Цвинокио за излагацията в Сарафово? Дошъл е да лобира нещо пред съда ли? Аре да цепи ветъро и да ни се не меша, а Плевелът след изцепката, че не Русия, а несъществуващата по онова време Украйна ни е освободила, да си хвърля оставката и да ходи в манастир. Там ще го оправят най- добре!