Министри на мушка: Защо половин България бедства 7 дни?

Можем ли да отдадем всичко на природната стихия, питат социалистите
Обновена: 12 мар 2015 14:14 | 12 мар 2015 09:40,
55
Министри на мушка: Защо половин България бедства 7 дни?
Снимка: БТА

Четирима министри се изправят пред депутатите, за да отговорят на въпросите на опозицията защо половин България бедства вече 7 дни и в стотици населени места все още няма ток и вода заради 60-70 сантиметра сняг.

Още по темата
Изслушването на вицепремиера Меглена Кунева, на екоминистъра Ивелина Василева, на енергийния министър Теменужка Петкова и на регионалния Лиляна Павлова беше поискано от БСП и ДПС.

Дора Янкова от името на социалистите попита Кунева защо не е формиран национален кризисен щаб, а Петкова – защо 7 дни няма ток и кога ще бъде пуснат.

„Има достатъчно средства за почистване, увеличиха се парите за зимно почистване, но проблемът възникна. Повече от 7 дни голяма част от България бедства. Българските граждани си задават болезнен въпрос – има ли държава?“, каза Янкова. Тя припомни и че има населени места без ток, хляб и жизненоважни лекарства. 

„Можем ли да отдадем всичко на природната стихия?“, попита Янкова и допълни, че не е справедливо да се прехвърля отговорността на кабинета и местните власти на стихията. „Не ми се мисли, ако преспи от 70 см сняг и повече бяха блокирали цялата държава“, каза още депутатката, която дълги години беше кмет на Смолян от БСП.

Селиха Емин от името на ДПС обяви, че партията получава непрекъснато информация, че за почистване на пътищата се мобилизира техника, която не е специализирана за това. „Това показва, че общините не са готови. но държавата също не е на място“, убедена е депутатката.

Тя беше категорична, че във всички е останало усещането за недобра координация и липса на мерки. „Синоптиците съобщиха отдавна, че предстоят валежи, трудно е да си представи човек, че държавата няма ресурс“, каза още Емин.

Тя призова всички да обединят усилия, за да помогнат на хората.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това изобщо не представлява приоритет за ГРОБ. Приоритети са помилването от Плевнелиев на педофили и убийци и дрънкането пред еврейски банкери на развален английски.
2
7
 
18
 
! Отговори
111 преди 9 години
Какво им пречи на социалистите да организират кризисен щаб в структурите си ? Само бърборят ! *** !
1
15
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Защото ГЕРБ имат по-важни задачи като например возенето на Бистришките Тигри в правителствени самолети и хеликоптери. Като приключи мача и Мутрата се върне от сауната тогава ще ги мислят бедстващите райони