Чакаме гости от Русия, работим за по-лек визов режим

Руските туристи имат огромно значение за нас, заяви Ангелкова
13 мар 2015 13:04, Елка Василева
58
Чакаме гости от Русия, работим за по-лек визов режим
Николина Ангелкова. Снимка: архив, Булфото

България очаква гости от Русия и продължава да работи за облекчаване на визовия режим. Това заяви министърът на туризма Николина Ангелкова в интервю за ТАСС. Тя е на посещение в Москва, където лично ще представи възможностите на България на туристическите изложения "Интурмаркет" и "Пътешествия и туризъм".

„За България руските туристи имат огромно значение. Традиционно между нас съществуват много приятелски отношения, имаме обща история - каза Ангелкова. - Разчитаме сътрудничеството да продължи дълги години. Независимо от ситуацията в останалите области е важно да се поддържа приятелството, особено в сферата на туризма“.

Ангелкова призна, че един от най-острите проблеми, който освен икономическите усложнения пречи на развитието на руския туризъм в България, е действащият визов режим.

Още по темата

„Направихме редица стъпки за облекчаване на процедурата за издаване на визи на руските туристи, по-специално започнахме да издаваме многократни дългосрочни визи, командироваме в българските консулства в Русия допълнителен брой служители“, посочи министър Ангелкова.

Тя обаче споделя, че основната цел е да се разреши въпросът за  издаване на визи на руснаци направо на летището. „Работим по това заедно с Европейската комисия. Надявам се на положителен резултат“, посочи Ангелкова.

„В Брюксел не обсъждаме политически въпроси, а развитието на туристическия сектор. Струва ми се, че в ЕС се отнасят с разбиране към това и помагат при разработването на съответните механизми“, увери министърът.

По думите на Ангелкова „туризмът генерира около 9% от брутния вътрешен продукт в световната икономика и около 10% в европейската икономика“.

„В България туризмът носи 11-14% от БВП в зависимост от това доколко успешен е бил туристическият сезон – каза Ангелкова. - Това е индустрия, която осигурява работни места и влече след себе си други сектори от икономиката – хранителната промишленост, транспортът и други“.

Брюксел гледа благосклонно на развитието на туризма, добави още Ангелкова в интервюто.

Тя съобщи, че през тазгодишния сезон предлаганите туристически пакети ще се разширят и ще дадат нови възможности за пътешествия из България.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Дали точно така се е изказала Ангелкова пред ТАСС???
18
1
 
18
 
! Отговори
666 преди 9 години
Българското черноморие се е превърнало в посредище на туристическа *** - както руска, така и скандинавска, западноевропейска и т.н. Хотелите и обслужващият персонал са на светлинни години от понятието професионализъм и не мисля, че нормален /семеен/ човек би избрал тази дестинация за почивка. За съотношението на цена/качество на услугата да не отварям дума. Да вземете да облекчите визовия режим и на индийците ли?!? Има потенциал!
17
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ахааа, този материал е по ТАСС!!!
16
27
 
4
 
! Отговори
Жалки Рисофили! преди 9 години
Руснаците са най-бедните и капризните туристи. Най-големият оборот се прави от Германия,Великобритания,Норвегия,Швеция,Финландия,Дания,Холандия,Австрия.На второ място са еврейчетата,които също купуват и киснат по казината.На *** като СПРАВЕДЛИВ ще им кажа,че България винаги си е била бедна и обезбългарена.По времето на МЪРЗЕЛИВИТЕ *** КОМУНИ българите харчеха чужди пари за вътрешни нужди и изградиха източни външни зависимости.Та сега,който е ял за чуждасметка ще се обезбългарява!!!
15
19
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А нема нужда другарко да ми влачите още русняци, още от сега са окупирали Поморие
14
23
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Какви руски туристи? Те са съсипани икономически ...
13
1
 
22
 
! Отговори
друг преди 9 години
До @6ЦИТАТ : " Въоб6те нени трябват Руснаците от ме4ка привои нени трябва.Хи4 несе опитваите даги привли4ате.Без тях си ние много по добре.Докато гласуват за Путин те тук нямат работа."Простотията ти личи отвсякъде. Пишеш пълни глупоси и то с толкова граматически грешки.
12
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Русофобите от дпс, на голяма екскурзия в Сибир.
11
27
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Путин - тумор и убиец!
10
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ще има да ги чакате тия руски туристи ...ама при предателска нация едва ли ще дойдат много
9
28
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Руските туристи били много важни за нас, без атомните им централи и газ сме били загубени, ужасно сме пострадали от санкциите на ЕС срещу Русия... Дрън-дрън и трала-ла!!!
8
2
 
23
 
! Отговори
zeus преди 9 години
До Анонимен 6Леле, колко били грамотни американските поддръжници :)
7
30
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И кой ти е дал право да работиш за по-лек визов режим с Русия *** ***, какво искаш и тука да цъфнат автоматчици да ни освобождават с някоя "народна" република
6
2
 
34
 
! Отговори
zeus преди 9 години
Какви гости, наскоро имаше статия, че няма никакви резервации на руснаци. След всичките простотии, които натворихме и наговорихме против тях ще си останем само с чакането.
5
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Блажени са вярващите. Трай коньо, за зелена трева.
4
30
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Въоб6те нени трябват Руснаците от ме4ка привои нени трябва.Хи4 несе опитваите даги привли4ате.Без тях си ние много по добре.Докато гласуват за Путин те тук нямат работа.
3
29
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Имаме нужда от европейски туристи, не от руски...
2
7
 
36
 
! Отговори
!!!!!!!!!!!!!!!!! преди 9 години
при предатели няма да идваме !!!!!!!!!!!!!! всеки ден плюене по нас от тиви,от тоя сайт,от электронни медии и най-накрая да дойдат моите познати,приятели тук на море -АБСУРД. ТУРция,Греция,Черногорие и т.н. какой привет-такой ответ. благодаря.
1
32
 
8
 
! Отговори
иван преди 9 години
обяснете им преди това , че на гости не се носи калашников и не се идва с танк...