Комуникационният център на НАТО ще е в Горна Малина

Там ще работят двама офицери и 55 сержанти и войници
Обновена: 14 мар 2015 20:10 | 14 мар 2015 18:48, Елка Василева
217
Комуникационният център на НАТО ще е в Горна Малина
Николай Ненчев. Снимка: архив, БТА

Комуникационно-информационната система или т.нар. модул на НАТО ще бъде разположен в Горна Малина край София, заяви на пресконференция в Смолян министърът на отбраната Николай Ненчев.

Той коментира, че около казуса с модула на НАТО няма нищо обезпокоително, а решението за неговото изграждане е взето през май 2011 г.

Целта на този комуникационен център е да осъществи връзка и да даде възможност за по-добра комуникация между различните модули на страните - членки на НАТО, допълни министър Ненчев.

В центъра ще работят двама офицери и 55 сержанти и войници.

Извършени са няколко обучения на наши специалисти, които са посетили Италия, Румъния и Турция, имаме необходимата подготовка и бихме могли да стартираме проекта, информира военният министър.
 

/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


217
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
135
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Какво ще правели НАТО в Горна Малина ?!?Това е територия на НАТО тъпани, все едно да питаш тавариша кво прави в тайгата...де**а и *** ви червени..
134
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
*** и се скрил в ядрен бункер и затова го няма. Помоли ме да предам на бг ушанките ,че за никакъв х** не стават, толкова са зле , че една пошла пропаганда не могат да прокарат. Първите ракети ще бъдат към тях
133
3
 
1
 
! Отговори
Шоп преди 9 години
Ако руснаците посмеят да пуснат една ракета към България, НАТО ще направи цяла Южна Русия на кайма. Това е положението - Курск, Волгоград, Ростов на Дон ще се възнесат сичките във вид на дим и пепел.
132
1
 
1
 
! Отговори
Шоп преди 9 години
Народен съд е имало, защото са се поскъпили да пратят 2-3 дивизии при Сталинград. Щяха да обърнат хода на войната и други щяха да плачат. Ниаква танкова бригада не е имало в Горна Малина, а в Горна Баня.
131
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
За да е радостта пълна центъра трябва да е в мазето на Рапона от Б. Като падне ракетата първо *** недоразумението а след това народа. Каквото остане от народа да знае, че Рапона се е възнесъл на небето при Шефа откъдето ще продължава да го води към нищото.
130
1
 
10
 
! Отговори
ЛЕВСКИ преди 9 години
Революция
129
7
 
10
 
! Отговори
Ами да преди 9 години
Всяка неделя сутрин, като си пия кафето и чета всичките глупости в бегетото си мисля: добре че напуснах тази проклета ттеритория.
128
3
 
7
 
! Отговори
до 186 us преди 9 години
Защо не сте си взели хапчетата които ви предписах миналата седмица?. Това може да доведе до непоправими последици за вашето здраве. С уважение д-р Никифоров
127
4
 
23
 
! Отговори
cc преди 9 години
Не са ни питали за НАТО.Неискам децата ми да умират за американците.Бьлгария трябва да пази НЕУТРАЛИТЕТ.
126
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Перфектно,изключително добра новина.Само центъра го направете в подземията на парламента.Там му е идеалното място.
125
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ot koi arhiv go izvadihte tozi obelen kartof,ministara na ,,otbranata'' Nenchev?! Boje pazi Bulgaria !!!
124
22
 
5
 
! Отговори
US преди 9 години
Един път България да е на правилната позиция като член на НАТО и ЕС срещу агресора.БРАВО !!
123
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Предстои изграждането на един модерен СССР. Начинание, което беше възпряно през далечната 1989-та. С Путин ще успеем!
122
11
 
3
 
! Отговори
контрапунк на анализ преди 9 години
До Анализ 180Ушанков не се прави на интернет критик,не бегай бегло по постовете,ами ги прочети внимателнои вникни в съдържанието им..но простено ти е,нали за това се спихна СССР и социализма,защотосамо бегло се бяха научили да създават иновации и да движат икономиката!Свиквай със загубатаче БГ е в ЕС и НАТО.Като те гледам ,само кусури ловиш,а нищо градивно и разумно не предлагаш.
121
5
 
20
 
! Отговори
Анализ преди 9 години
Само бегло прочитане на постовете и ти става ясно кое е приоритетното в нашата действителност:Полу образованост / то си е неграмотност /, простащина и идиотизъм - това се набива в коментарите одобряващи управлението на ГЕРБ.И наистина е така: Премиера употребява изрази на уличен гамен / ша *** фаниш за шлифера /, президента ни е *** / даже не знае държавите и столиците им в Европа/.След като " ПЪРВИТЕ " хора в държавата са такива то какъв ли им е е лектората?Същия-е извода!
120
17
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Пак се размириса на ватенки и ***!
119
1
 
6
 
! Отговори
бг преди 9 години
До 175- не издавай военни тайни.
118
1
 
15
 
! Отговори
Дерт ми е преди 9 години
Де е главнокомандващия? Де ни е президентина?Или Бойко го е пратил да чисти на Обама онова място, де слънце не огрява?
117
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
НАТО КАЗВА ЧЕ НЯМА ДА ВОДИ ВОЙНА С РУСИЯ, НО, ТОВА Е ЛЪЖА! НЯМА ЗАПЛАХА ЗА ЕВРОПА ОТ НИКЪДЕ, ТОВА СА ИЗМИСЛИЦИ, А ЕМИГРАНТИТЕ НИЕ СИ ГИ ПРИЕМАМЕ, ИД? ИД СА ПРОДУКТ НА АМЕРИКА ЗА ДА ТОРМОЗЯТ СВЕТА ! АКО ПУСНЕТЕ НАТО В БГ, ЩЕ ВИ СРУТЯ СКЪПИТЕ КЪЩИ И ВИЛИ, ЩЕ ВИ УНИЩОЖА СКЪПИТЕ КОЛИ И ЩЕ ВИ ОТНЕМА СКЪПИТЕ ХОРА !
116
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ДО ВСИЧКИ ПОЛИТИЦИ И МАФИОТИ! АКО ЗНАЕТЕ КОЛКО СТЕ ЖАЛКИ....МАЙКИТЕ ВИ ЖИВИ ЩЕ ВИ ОПЛАЧАТ ! ЗА НИЩО НЕ СТАВАТЕ, ДРЕБНИ, НИЩОЖНИ ДУШИЧКИ , ЩЕ СТРАДАТЕ НАРАВНО СЪС НАРОДА ТА ДАЖЕ И ПОВЕЧЕ !