Радан Кънев призна: Преяли сме, но с отговорност!

Новият Борисов е като герой на Пратчет, прозря лидерът на ДСБ
Обновена: 16 мар 2015 10:29 | 16 мар 2015 10:29,
40
Радан Кънев призна: Преяли сме, но с отговорност!
Снимка: архив Булфото

Лидерът на ДСБ Радан Кънев призна, че Реформаторският блок преяжда, но уточни, че не с власт, а с отговорности. Критиките, че РБ има повече постове, отколкото избирателите са им дали, се засилват през последните седмици.

"Да, има преяждане. И не е с храна, нямам този недостатък на г-н Борисов да ям прекалено много. Ние сме преяли с отговорност", каза Кънев. В петък премиерът също отхвърли тезата за преяждане от Реформаторския блок, но изпадна в лични откровения, че много обича да яде, а сега пости и гладът го измъчва.

Още по темата

Кънев припомни основните заплахи за България – кризата в Украйна и събитията в Близкия изток и припомни, че именно РБ управлява Външно министерство и отбраната.

"Кой пресреща кризите?", попита Кънев и си отговори: Реформаторският блок. Лидерът на ДСБ напомни и че в образованието и здравеопазването, където отново РБ са начело, има трайни дълбоки кризи.

"Кой стои с очите срещу болката на българските граждани ежедневно? Реформаторският блок", обясни отново съпредседателят на РБ. Той напомни и че правосъдието, което също се управлява от Реформаторите, е най-голямата дупка в България и допълни, че РБ запълва дупката.

Лидерът на ДСБ отхвърли критиките, че все още няма резултати от управлението в тези ведомства.

"Вижте, реформи за три месеца няма", каза той и нарече обвиненията опорна точка. Според Кънев и тезата за преяждане с власт от страна РБ е "долна опорна точка" и "нелепа клевета".

Той разказа подробно, че в нито едно от министерствата на Реформаторите няма зам.-министри, които са партийци, а всички са професионалисти.

Кънев застана зад думите на Борисов, че реформите са обща заслуга. "Няма реформа на Москов, на Христо Иванов, на Бъчварова", каза той и допълни, че всичко минава с общ вот в парламента.

Съпредседателят на Реформаторите похвали Бойко Борисов, че прилича на герой на Тери Пратчет. Кънев разказа, че покрай смъртта на големия писател миналата седмица си припомнил творчеството му. 

"Сетих се за управлението на лорд Ветинари – има нещо общо с новия Борисов – чрез компромис да се постигне мир", каза Кънев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още по темата: борисовРадан КъневРБ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Яж, Радане сега ти паднало,назначавай хората си,че то било много хубаво да бъдеш на власт!
30
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
тия милиционери гроб са големи *** скоро ще ги гоним пак с камъни-45%от работещите са на минимална работна заплата
29
0
 
6
 
! Отговори
peshko преди 9 години
Laze mrasnika - preyazda s lukanka!
28
2
 
14
 
! Отговори
Анили преди 9 години
Стига наглост г-н Кънев, стига пошлост, демагогия и лъжи. Не ви вярва народа вече. Време ви е да си ходите
27
1
 
12
 
! Отговори
Дякон преди 9 години
Радане, Радане.... срам нямаш. Нагъл си. Не ви ли стигна власт и шуробаджанащина? Как може да си толкова нахален, мазен и гнусен? Време ти е да си ходиш. И на теб и на цялата мутренска сбирщина.
26
2
 
9
 
! Отговори
Ред арми преди 9 години
С каква отговорност сте преяли? С такава, че сте отговорни пред семействата си, че сте успели да назначите родите, любовниците и приятелите си без срам, без конкурс, без реална преценка за качествата им...Такава ли ви е отговорността господин престъпник?
25
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
TOJA RADAN NESHTO IZBRUMCHA. MAJ SHTE MU POVJARVAME, CHE E "S OCHITE SRESHTU BOLKATA..." - GLEDA, GLEDA ... I SI OSTAVA S GKEDANETO. CHE E "NACHELO V OBRAZOVANIETO ... KUDETO IMA KRIZA". E KAK NJAMA DA IMA S TOJA MALOUMEN PROFESOR ZA MINISTUR, KOJTO SHTOM OTVORI USTA I RUSNE NJAKOJA GLAVOLOMNA PROSTOTIA I ANTUBULGARSHTINA.
24
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Kolko e chesten i skromen Radan !!! Na smjah kazano obache mnogo ot naznacenite na visoki postove imat blizki s radanovite antropologichni belezi - vse edni takiva pupeshoobrazni litsa, tesni usta - samo kato tsepka, bez ustni, I "NE JADAT' mnogo - ikonomisvat za tcherni dni, koito skoro shte im dojdat.
23
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ей, много комунистически гадове се изказват бе! Да ***! Туморът *** да ви се явява на сън по цяла нощ и да ви ги завира.
22
0
 
17
 
! Отговори
владетеля преди 9 години
ВИЕ СТЕ ОТ 20 ГОДИНИ ВЪВ ВЛАСТТА И ПОЛЗА ОТ ВАС НЯМА.ОСТАВА САМО КЪДЕТО ЛАМТИТЕ ЗА ВЛАСТ.ЗАТОВА ЕДНА ГОДИНА БУШУВАХТЕ ВЪВ ЦЕНТЪРА НА СОФИЯ ЗА ДА СВАЛИТЕ ОРЕШАРСКИ И ДА ДОЙДЕТЕ НА ВЛАСТ-ТОВА КАКВО ВИ ГОВОРИ,ЧЕ СТЕ *** И НЕГРАМОТНИЦИ,КОИТО СЕ ОБЛАГОДЕТЕЛСТВАТ ЗА СМЕТКА НА НАРОДА,КОЙТО ПОСТОЯННО Е ОГРАБВАН ОТ ТАКИВА КАТО ВАС!!!!СЪЩО ДОБАВЯМ,ЧЕ ЗАСТАВИХТЕ БЪЛГАРИТЕ НА КОЛЕНЕ ДА ЖИВЕЯТ БЕДНО И МИЗЕРНО,НАПРАВИХТЕ ТАКА,ЧЕ БЪЛГАРИЯ ОПУСТЯ!!!!ВИЕ СТЕ АМЕРИКАНСКИ ***!!!!
21
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Сетих се за управлението на лорд Ветинари има нещо общо с новия Борисов чрез компромис да се постигне мир"-този"реформатор" съвсем се е чалнал.Има ли връзка с нормалните хора или и той като някои живее в затворени комплекси,среща се в луксозни ресторанти със своите привърженици,знае ли изобщо накъде ръководи д-вата най-яката мутра?Ако има реформа в съдебната с-мата ББ и ЦЦ трябва да са първите,осъдени-така както правят съдиите в Румъния.А може би цялото правителство трябва да е в пандиза.
20
1
 
11
 
! Отговори
Соломон Паси преди 9 години
Ние с Рамаданчо сме от един етнос и милеем за българщината. П.с. Майната му на православието!
19
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Радане, СДС изпепели българската икономика. Кунева която не отказва нищо и направи пари от това затвори 4 блока на Козлодуй, за да могат централите на Костов да продават скъп ток и да плащаме глоби. Зеления дясното на Кунева продаде де що има в Плевен и си купи депутатско място. Образованието и здравеопазването пак са ваша простотия. Не сте преяли, ще се пръснете, но не от отговорности а от пачки с долари които твоя предшественик отнесе в Швейцария. Стига ли ти?
18
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
радан голям шегаджия бил
17
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Единственият видим резултат от дейността на деформаторския блок е новата коса на военния министър
16
3
 
21
 
! Отговори
нормален човек преди 9 години
Трябва да си безпаметен,за да хвалиш управлението на мутрата,довело страната до безпътица.Само преди година-две РаданЧО критикуваше ББ и с право,защото освен за магистрали(оказали се некачествени-затова се мълчи),зали друго ББ не говореше.Мутрата винаги намира н-н да ги оплюе,а те се радват и го защитават.С такива реформатори,загърбили принципи,идеи и реалност нищо не може да се случи.Мутрата 4 г. не направи нищо за напредъка на д-вата,а те продължават да го хвалят,защото са във властта.ФАКТ.
15
1
 
17
 
! Отговори
фафи преди 9 години
Реформи за 3 месеца има! Има и за седмица дори! Като ви падне един по-тежичък метеорит така хууубаво ще се реформирате, че купон ще вдигна! Празнословци! Писнало ни е на всички от приказките ви и от смешките! от зле по-зле сте!
14
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Този папуняк е същият демагог като кукумявката Кунева ! Много бла-бла, нищо смислено. Водопади от нищо незначещи приказки ! Пък за ядене нека не говори, че няма недостатъка на началника си/не Костов, а другия/, ами да си види в огледалото бузите.
13
3
 
15
 
! Отговори
до политолог 12 преди 9 години
Интересно, кое е доброто управление на Борисов - 2?!? Управляват парите на държавата, като ги вкарват в своите джобове ли ?!?
12
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Преяли сте ГМО-то което ви храни ЦРУ , скоро ще ядете водорасли от Дунава край Белене..