Плевнелиев бил като Путин - показвал, че е жив

От БДЦ крайно разочаровани от президента
Обновена: 19 мар 2015 12:45 | 19 мар 2015 12:43, Камелия Цветанова
64
Плевнелиев бил като Путин - показвал, че е жив
Любен Дилов-син Снимка: архив, Булфото

От БДЦ се оказаха крайно разочаровани от обръщението на държавния глава Росен Плевнелиев към парламента, а според говорителя на формацията Любен Дилов-син „явно след десетдневното изчезване на Путин президентите намират нова форма да покажат, че са живи“.

Още по темата
Недоволството на депутатите от БДЦ било провокирано от факта, че почти нищо не се е чуло от това, което те са говорили по време на консултациите си с Плевнелиев, и в частност по въпроса провеждането на референдума за изборното законодателство.

„Ние казахме, че е напълно безсмислено да се прави референдум, без да се промени законът за допитването. За тези, които помнят руската класика, това изказване беше в стил „да обърнем повече внимание на различните проблеми“, обобщи Любен Дилов.

Според него в речта на президента е имало много клишета, но той не е влязъл в дълбочината на проблемите. Като пример посочи енергийната ефективност, за която Плевнелиев традиционно говори, а и днес не пропусна възможността да припомни становището си, че най-евтината енергия е спестената чрез саниране.

„Дограмата и изолацията са последното във веригата, преди това са ЕРП-тата, загубите по електропреносната мрежа, либерализирането на пазара, а за това не се спомена нищо“, продължи с упреците Любен Дилов.

За него буди недоумение и фактът, че Плевнелиев повдигна въпроса за развитие на зимния туризъм у нас, след като явно търпим санкции заедно с Русия заради отлива на руски туристи у нас и дори браншът заговори за искане на компенсации от ЕС.

Дилов съобщи, че депутатите от БДЦ са внесли в парламента проектозакон за публичност на лобизма, като моменът за това се е оказал изключително подходящ.

„Има поне три лобистки закона, които се търкалят в парламента - промяната в Закона за адвокатурата сблъсква лобитата на нотариуси и адвокати, промяната за акцизните складове пък е насочена само срещу една голяма българо- руска фирма, а и мораторумът върху износа на дървесита е в услуга на един от големите търговци на този пазар“, обясни той.

Депутатът Стефан Кенов добави, че от мораториума за износ на обработена дървесина едно предприятие, при това не българско, а чуждо, печели по 10 лева на кубик.

„Публична тайна е в Бургас, че една парламентарна група е получила стимул да се наложи този мораториум“, обвини Кенов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
За6то толкоз сме нагли и долни Българите,за които и 6те дае 6те изберем някои и после 6те храчим по него.Това ние във кръвта.Това ни издава че сме по калпави и от Руснаците ето търпът гн Путин 15 години а ние неможем да изтърпим гн Плевнелиев 5 години.За това сме на това дереже за6тото не обичамеси себеси което сме направили.От Българина по мръсен няма.Само гледа на ком6ията да му мине жената даго окрадне даму вземе работата даго предаде,и когато чуе чее умрял ком6иятаму които муе помагал цял живот и се наспива и се напива.
42
0
 
1
 
! Отговори
sss преди 9 години
Da da ama ne....sigurno v nakoi drug givot moge i da stane..liliput
41
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
heheheeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeehum
40
0
 
8
 
! Отговори
Шкумбата преди 9 години
Поздравявам автора, това е вица на деня!!! Сравнението на това нещо, което ни е президент с лидер като Путин е вицът на деня!
39
1
 
9
 
! Отговори
До АРХАНГЕЛ: преди 9 години
Евалла, АРХАНГЕЛЕ! По-точно едва ли може да се каже/напише, браво! Лошото е, че капацитетът на сивото вещество в кратуните на ГЕРБаджиите /доколкото изобщо го има?!/ е такъв, че като нищо ще го приемат за похвала!
38
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Е т`ва вече е най-голямата обида - да те сравняват с Плевньо!
37
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А бе фъфльо, защо не се гръмнеш. Сто години да живееш не ще да можеш стана политик. Винаги ще си ренегат и ***.
36
0
 
9
 
! Отговори
АРХАНГЕЛ до шоп преди 9 години
До Шоп - лексикологичното ви експониране инициира асоциации с генезиса ви. Менталното ви анимализиране екстраполира и в епистоларния ви маниер. Осезаема е и ландшафтната ви конетност. Във футуристичен аспект прогнозирам интегрална деструкция и супервенилна олигофрения :)
35
1
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
Нашето президентче е мушморок !!!!!! Това е видно от всички,защо не си го признавате.
34
0
 
2
 
! Отговори
Архангел до 42 преди 9 години
До Анонимен - Нека не спорим! "Неоконсерватизъм" е западно понятие и се отнася до по-ретроградно мислещите представители на до болка познатия ни неолиберализъм. "Новите консерватори" или "модерните консерватори" са съвсем "друга бира"! Това са хора, които се връщат към класическия и позабравен консерватизъм - този, който почита триединството "Бог, родина, семейство", ама наистина ги почита, а не на думи! А буш е тъпо парче, без значение как го наричат! Толкоз! И виж в нета "Изборский клуб" :)
33
3
 
1
 
! Отговори
extremist преди 9 години
не сме демократична страна. А скоро ще има свободен пост. НЕ КАТО ТЕЗИ ТУКА
32
3
 
9
 
! Отговори
Архангел преди 9 години
Ало, алитератите? Запомнете две неща - между роско и ПУТИН разликата е колкото между Гоце Делчев и Москва. Путин даде на хората си национално самочувствие! Той не е никакво "***", за разлика от роско, а е световен водач на "Новите консерватори"! Според Ерик Земур, Русия на Путин е страната, която се връща към православието, не дава никакъв шанс на гей лобитата и се бори с реално ислямизма! А роско? Какво даде на Българите този треторазряден комсомослки секретар, освен още комплекси!
31
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
МИ ШО ДА СИ РАЗОЧАРОВАН БЕ, НАЛИ СИ ГО ИЗБРАХТЕ, БИГ БОСА КАЗА МНОО ПРАВИЛНО- И МАГАРЕ ДА БЕХ СЛОЖИЛ И НЕГО ШТЕХТЕ ДА ИЗБЕРЕТЕ, БАСИ НЕ Е ИСТИНА, ЕЙ ТОА НАРОД, ЕЙ НЕМА ТАКОВА ЧУДО
30
9
 
6
 
! Отговори
Say NO to UKIP преди 9 години
Хаха щом и тоя комсомолски фъфляк почна да плюе срещу Президента, ясна е работата!Всички кремълски лакеи изпълзяха на открито.
29
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Плюнката като Путин?!?Е, това е вицът на годината!!!
28
0
 
10
 
! Отговори
ПЛЕВНЯТА Е ЖИВ преди 9 години
ама самп ВИРТУАЛНО. Душата му е в ОФШОРКИТЕ, а волята във ФАШИНГТОН
27
0
 
10
 
! Отговори
Баба преди 9 години
Защо ми изтрихте поста? Нали сме демократична страна и всеки може да изкаже мнението си?
26
1
 
14
 
! Отговори
До 25 преди 9 години
Плевнелиев няма любовница, защото той самият е любовница.
25
1
 
8
 
! Отговори
тцЪ преди 9 години
Пфхахахаха! Да видим - единият е заел партерна поза и прави каквото му кажат; на национални празници говори за "европейски ценности и нашият дълг към Алианса (едно време Партията-кърмилница)"; мандатът му е белязан от серия гафове, последният от които беше да връчи купата на победителката в състезание по ски. Другият е Путин
24
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Единственото общо между двамата е, че името на Путин навява асоциации с характера на президента!