НС пусна наши военни в центъра на НАТО тук

Координационният център ще заработи до края на годината
Обновена: 20 мар 2015 14:01 | 20 мар 2015 10:23,
147
НС пусна наши военни в центъра на НАТО тук
Снимка: архив, Reuters

Български военни вече ще могат да служат в международни организации и формирования на наша територия. Сред тях ще е и командно-контролния център на НАТО, който ще заработи у нас. Това решиха депутатите, които приеха на второ четене промени в Закона за отбраната.

Още по темата
„Изменението има отношение не само към контролния център на НАТО. Досега нямахме възможност да комплектоваме и командироваме български военнослужещи в каквито и да са международни организации“, каза министърът на отбраната Николай Ненчев.

Той разясни, че координационният център ще заработи в една от сградите на военното министерство до края на годината. Той вероятно ще бъде готов за експлоатация през юни или юли.

В управляваща коалиция няма проблеми около кандидатурата на служебния вътрешен министър Йордан Бакалов за ръководител на "Военна информация", увери по-късно пред журналисти военният министър. Председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов и зам.-председателят на групата на АБВ Михо Михов вече обявиха, че не са съгласни цивилен да оглави военното разузнаване.

Промяната в Закона за отбраната беше приета без дебати. При гласуването й на първо четене в пленарна зала обаче почти се стигна до бой.

Тогава депутати от Патриотичния фронт и от „Атака“ направиха скандал на парламентарната трибуна. Лидерът на националистите Волен Сидеров обвини управляващите, че с измененията предават суверенитета на държавата и дават възможност на чужди генерали да се разпореждат с българската армия. Патритотите му отвърнаха с цитати от негова статия от 1991 година и се стигна почти до физическа саморазправа.

Заради скандала ръководството на парламента наказа Десислав Чуколов от „Атака“ и Димитър Байрактаров от ПФ.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


147
Още по темата: натоцентървоенни
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
С този *** флага на НАТО мога само да си избърша *** след като се изкензам.
29
9
 
5
 
! Отговори
:) преди 9 години
Център на НАТО в натовска държава?!? Нечувано!!! Сидеров е длъжен да се самозапали пред този център... под музиката на Кобзон!
28
10
 
3
 
! Отговори
Пешко преди 9 години
До Анонимен 45,лошо няма, тази новина тъкмо оборва всичките аргументи отляво, че ЕС и Вбр са слуги на САЩ
27
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Соросчета надрусани с марихуанка и любители на еднопловия секс,вместо да драската поредните назубрени клишета срещу Русия вземете прочетете анализа в списание The diplomat в който анализ ще видите ,че дори и най близкия съюзник на САЩ -Великобритания реши да загърби САЩ и да се присъедини с участие в азиатската банка на Китай ,въпреки критиките на САЩ ,а след Великобритания и Германия,Италия и Испания заявиха готовност да се включат. На Бретан-удското споразумения за долара КРАЯ МУ ДОЙДЕ!
26
3
 
13
 
! Отговори
Александър преди 9 години
Питам се, защо няма нормална системна партия ("Атака" играят ролята на маргинали, с което отблъскват хората), която да изразява проруските и антинатовски настроения сред българския народ?Може би защото нямаме партии, които да изразяват интересите и волята на народа?И пак да питам: защо по времето на Варшавския договор нямаше чужди войски на наша територия? Кой ще ме убеди, че днес не сме една просто колония на Вашингтонския режим, управлявана от генерал-губернатори?
25
14
 
4
 
! Отговори
Пешко преди 9 години
Шашкаме се за свършеното от Василий II, но рядко се споменава, че при завладяването на Пловдив княз Светослав "набива на кол 20 000 души" - Лъв Дякон
24
12
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Сидеров да си взима телевизията и да си отива в Москва.
23
16
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Паметникът на съветската ОКУПАЦИОННА пасмина в центъра на София е срам за цялата ни нация. В коя друга държава издигат 10 пъти по-грандиозни паметници за поробителите си спрямо паметници на националните си герои ?!?!
22
5
 
17
 
! Отговори
zdr преди 9 години
***,сега война ли ще водите?Търсите силния гръб на тоя и оня,за да грачите оттам!Още веднъж ви казвам -като искате да се биете,ей ви континенти Америка,Африка,Антарктида....Тук не искам никой да ме пази и от тук не искам никого да нападам.Жалки комплексари,които си мислят ,че оръжието решава всичко.
21
7
 
11
 
! Отговори
ни съ знай преди 9 години
Много съм *** и не разбирам за какво им е на американците втори координационен център, та нали си имат посолство в София.И още нещо, ще трябва ли да викаме силно "слава на Украйна".И последно, пожелавам на гласувалите "за" техните потомци да крещят с всичка сила"аллах акбар"!
20
10
 
6
 
! Отговори
1 преди 9 години
Съветската армия е страж на мира-тази лъжа се насаждаше в главата на българина от буквара на първолака до вестника на пенсионера. Песни се пееха и стихосбирки се тиражираха в прослава на легендарната Червена армия Не знам друга нация да е възпявала така окупатора си и да му е издигала мегаломански паметници, по-високи от телевизионната кула. България го е правила.Гнусотата на голяма демагогия изискваше не само да се подчиниш, но и да обожаваш този, който ти носи робството. А там, където е стъпил ботушът на Альоша, друго, освен робство,хората не са узнавали. Предполагам, че в бъдещите буквар
19
6
 
20
 
! Отговори
Александър преди 9 години
Дори и по времето на Варшавския договор не е имало чужди войски в България.Сега сме по-зависими, отколкото бяхме по времето на БКП.
18
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В една нормална държава, каквато за съжаление не сме, подобни изказвания като последното на интернет-националист-*** със синия аватар, ги съдят по бързата процедура. Интернет не е толкова анонимен.
17
12
 
7
 
! Отговори
НАТО+ ЕС=YES преди 9 години
Срам ме е като българин, че в България живеят хора (спорно е дали са хора) дали гласа си за Сидеров. Надеждата ми е в младите, които да въведат някакво революционно мислене и да изолират тази клоака от обществения ни живот.
16
2
 
14
 
! Отговори
ИСТ преди 9 години
до един от всички.Ти нямаш Родина. Ти си анти български ***. Ти си върха на човешкото падение. Да желаеш Русия да бомбандира България, даже нормален руснак не би пожелал. Влизай пак в контейнера.
15
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До БългаринАбсолютно точни исторически факти. Но няма смисъл да обясняваш на българомразещи русофили които мечтаят за колхозни лагери, километрични опашки за радиоактивен хляб, портрети на Сталин върху рухващи панелки и водка за две рубли.
14
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Пуснаxа наши военни в чужди военни вази на наша територия. Има ли нужда от коментар? Всички в НС са за псиxиатър. А после Волен е луд.
13
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ахахаха, егати жалките атакистчета. Що така се дразнят като им зачетат статията на воленчо, м? Какво, не я ли е писал той? Десислава Чуколова с брада - руската Кончита, какво се е разпенила? Национални предатели, които са за затвора!
12
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не съм за *** Сидеров, но кому е нужен тоя НАТОвски център точно в България? Защо дразните руснаците, с каква наглост го правите? Четох доклад за 2012-та че БА при война капитулира в рамките на 48 часа. Но не във война с Русия. Там сигурно ще ни превземат за няколко часа. Защо ги дразните? Кои са външните подстрекатели които искат да скарат България и Русия? И защо има български продажни политици, които угоднически и сервилно изпълняват тези указания? Въпросите са реторични.
11
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
The Diplomat: САЩ са безсилни да спрат преминаването на съюзниците си към Китай.Великобритания, Германия, Франция, Италия и пр.Затова е целият зор, ама съсипаха Украйна.