Миков пита: Защо теглим заем, след като приходите скачат?

Обикновеният човек ще се докосне ли до тези пари, чуди се той
26 мар 2015 10:16, Анисия Иванова
58
Миков пита: Защо теглим заем, след като приходите скачат?
Архив: Булфото

Лидерът на БСП Михаил Миков недоумява защо след като правителството отчита приходи от над 820 милиона лв. е поискало да вземе и заем в размер от 16 млрд. лева. В свой коментар във Facebook той коментира вчерашното изказване на премиера Бойко Борисов, с което той обяснява, че в хазната са влезли повече приходи в хазната в сравнение със същия период на миналата година.

Според лидера на столетницата правителството е обсебено от идеята да застава на пътя на големите пари, но не е толкова усърдно в усилията си да направи с тях живота на всички българи по-добър и достоен.

Още по темата

"Ако тези пари наистина съществуват като приход в бюджета, а не са еквилибристика на цифри, то тогава те или са се появили внезапно през последните две седмици, или пък някой не си е направил достатъчно добре сметките, когато задължи страната ни със заема от 16 млрд. лева", коментира Миков.

Всички с основание се чудим какво ли е обяснението за многомилиардния заем при наличието на толкова добри приходи в бюджета, продължава лидерът на левицата и недоумява защо е било необходимо при тази рекламирана ефективност на държавата правителството да отнеме по 408 лв. от 272 000 души, които получават минимална работна заплата.

"Премиерът казва: "за всички е ясно, че ако не бяхме застанали на пътя на тези пари, 820 милиона в днешния ден щяха да са си пак там, където са били миналата година". Аз поне се чудя дали заставането на правителството на пътя на тези пари е добра новина за хората или е добра новина само за правителството. Дали и обикновеният човек ще се докосне до тези 820 млн. или пък до 16-те милиарда, на чийто път застана същото правителството преди няколко седмици?", пита лидерът на столетницата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не мога да разбера как едни и същи политици-милионери постоянно дават интервюта, въпреки че нито са някакви експерти, нито обикновеният българин им вярва! Най-вероятно си плащат, за да са под светлините на прожекторите, на "услужливите новинари"!
30
5
 
8
 
! Отговори
д-р гелев преди 9 години
миков , слаба видинска ракия си. на прикаските ти могат да се вьржат само необразовани селяци.
29
3
 
4
 
! Отговори
Иво преди 9 години
Наздраве, Миша Микович ;)
28
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Алкохолика остана последният човек в тая държава, който не е разбрал за какво става дума с тия 16 милиарда.
27
2
 
6
 
! Отговори
чичо пич преди 9 години
Заклеех се !! Има ли водчица подарък от таваришш пъткиин
26
1
 
5
 
! Отговори
гошко преди 9 години
Защото сме социалисти другарю!
25
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Защо?
24
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ИванчоВзеха Иванчо, взеха... Хайде вземи да си сметнеш 3.1 млрд евро в стотинки, ако можеш, де...Така ще си отговориш на тъпите разсъждения сам...Аман от овце - ония отгоре само това правят - да насъскват "капацитетите" долу едни срещу други, трети... За да може да си въртят далаверите на спокойствие...
23
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Преди да задава въпроси,БСП,СДС и ДПС трябва да отговорЯт кой и защо докара БГ до днешното положение...През гугъла: "Пламен Пасков: Украина, Болгария и вся Европа один сценарий"
22
8
 
9
 
! Отговори
ххх преди 9 години
Важното е, че няма да се докоснеш ти крадлив партизанин!!!
21
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
SPORED PARDIANOV-ABV MIKOV E I.D. NA BSP,SLEDOVATELNO EDIN ALKOHOLIK I.D. NE TRIABVA I DA OCAKVA NOVI PARI ZA PIENE NA VODKA.
20
3
 
5
 
! Отговори
?!? преди 9 години
Чудя се, защо БСП троловете се стремят плюсовете и миносите да са по равно? Сигурно има някаква пиар причина. Но по-важното е, че и те самите виждат как никой не го подкрепя тоя и партията им и сигурно изпадат в основателен ужас.ПослеписМного целувки от Местан и Пеевски за цялата ви партия.
19
2
 
7
 
! Отговори
Пич преди 9 години
Хубаво е че разумните въпроси не се чуват в БГ, иначе как ще става далаверата :)
18
1
 
2
 
! Отговори
Kiril преди 9 години
Zashtoto drugario Chenge ima skromna razlika mejdu OPR i balans na edno drujestvo (v po - shirok smisyl i dyrjava). Za maturitetna struktura na parichni potoci da ne govorim. Dostoen si da vodish dyrjavata....
17
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не е лесно гн. Миков не е ...Идват избори и Вие вместо да седнете да напишете нещо което ще искате от кметовете като програма за развитие ВиЕ вдигате вой, че са били събрани едни пари в повече от миналата година по-това време когато както знаем ВИЕ бяхте на власт. Това нашето не е държава има да прибира милиарди данъци но все някак си на 50-60%, че дали има и толкова събираемост ... а останалите къде са и защо не се търсят? А принципно колкото и пари в повече да има то държавата има къде да ги
16
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ДА МИКОВ. ОБИКНОВЕНИЯТ НАРОД ЩЕ СЕ ДОКОСНЕ ДО ТЕЗИ МИЛИАРДИ. САМО ЧЕ ИМА ЕДНА МАЛКА ПОДРОБНОСТ. НЕ ТОЙ ЩЕ СЕ ДОКОСНЕ А СЕЛСКИТЕ ПРЪЧОВЕ ЩЕ ГО ИЗРЕНДОСВАТ С МАГАРЕШКИЯТ ШПЕКОВ. ТОВА АКО ОЩЕ НЕ СИ ГО РАЗБРАЛ СЛЕД 25 ГОДИНИ ДЕМОХРАЧКИЯ ЖАЛНАТА МАЙКА МИКОВ.
15
12
 
10
 
! Отговори
Иванчо преди 9 години
Къде видя заем, Миков?? Още не е взета и стотинка. Когато се налага - ще го теглим. Трябва да ви покриваме червените кражби и далавери през последните години
14
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Предлагам Миховците да не се напрягат, че може нещо да се повредят. Тази работа с мисленето я оставете на умните хора.
13
2
 
4
 
! Отговори
До пешо преди 9 години
Е, много си *** да му се не види:).
12
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Точно товае проблема на БСП.Трябва дае в десетката за крамоли.Язък сега какво 6те ги правим парите,за6тото всичко ние оправено.Боико кажиим че 6те ги дадем на Русия както прави БСП.Михеле трябват о6те много много пари цяла БГ е разорихте вижте всичко е разтурено разуздено,и пак пита6 за какво ни са парите.Завис червена неуморна.