Едно теле има свойство да расте, не се ли изнесе навреме... става бик

Борисов обеща износ на животни за Турция "без тормоз и рекет"
Обновена: 27 мар 2015 12:44 | 27 мар 2015 12:25, Веселина Йорданова
276
Едно теле има свойство да расте, не се ли изнесе навреме... става бик
Бойко Борисов. Снимка: БТА, архив

Агнетата и телетата ни са най-добри, нямаме спор с никого. Така премиерът Бойко Борисов похвали българските фермери след разговор със земеделския министър Десислава Танева и председателите на няколко браншови организации на животновъдите и тютюнопроизводителите.

На брифинга след срещата стана ясно, че пазарът на Турция ще се отвори за живи животни и други продукти на български производители. Това е станало възможно след посещението на Танева в Турция и проведени разговори там.

"Едно теле или агне има свойството да расте, и ако не се изнесе навреме, в определените килограми и норми, след това става крава, бик или овен и тогава тези хора няма какво да го правят", коментира Борисов.

Премиерът посочи още, че са проведени разговори с представители на Катар и на емирствата. Надявам се в рамките на април да възстановим парите в Българската банка за развитие и да започне износ и за тези платежни пазари, заяви Борисов.

По думите му в момента производителите ни изнасят само за Албания и то на най-ниската цена в света - 3 лв.

Премиерът коментира, че турският пазар е изключително важен за нас.

"Това е едната страна, другата обаче е тоталният тормоз по границата, затова сме се разбрали, и при разговора ни с президента Ердоган, двамата ветеринарни инспектори да направят такъв режим на границата, че всичко да става бързо и да няма тормоз и рекет", допълни премиерът.

Снощи са преведени средствата за националните доплащания за тютюн, които са близо 105 млн. лв. за около 40 500 производители, съобщи Десислава Танева. Според нея е откроен ясно социалният елемент, като израз на това е по-високата ставка за по-дребните производители.

Изпълнителният директор на ДФ "Земеделие" Румен Порожанов отбеляза, че 30% от тези средства са в Кърджалийска област, 20% са в Благоевградска и др.

„Мисля, че в диалог свършихме добра работа за тютюнопроизводителите. Не сме ги делили нито на мюсюлмани и християни, нито на ДПС, нито на БСП, нито на ГЕРБ“, заяви Борисов, като посочи, че парите са жизнено необходими за хората в тези райони.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


276
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
126
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен176Германския пилот възкръсна
125
26
 
2
 
! Отговори
американецо преди 9 години
Колкото и газ да пикаете, подли платени и неплатени комунистически изчадия, Генерал Борисов е обичан от народа политик и държавник! Слава Богу, че пак е премиер и неговия екип вече прави много неща, за което му благодарим!
124
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тиквата е комунист! Тиквата е комунист! Тиквата екомунист. Да живее ГЕРБ=БКП! И *** е комунист ! И Цецо е комунист. Комунисти, комсомолци.....ГЕРБ Хех,хе,хе!***,трето поколение!
123
2
 
20
 
! Отговори
хаха преди 9 години
Кога си виждал теле и агне Ти си виждал прасе За телето и агнето сигорно съдиш по твойто развитие станал си чудесно шиле и наядена КРАВА
122
3
 
10
 
! Отговори
dd преди 9 години
ще има двама инспектори -турски и български, значи двоен тормоз и рекет.
121
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Една тиква има свойството да расте, и ако не се изнесе навреме (от Министерския съвет), става на кратуна.
120
3
 
26
 
! Отговори
бай Вълчо от Хисаря преди 9 години
За трети път имам коментар в този форум.Е, ако някой ми каже ,че от Симеоново излизат най-добрите кметове, министри и топ министри ,то вече няма и капка съмнение.Та, нашия бивш главен секретар на МВР, бивш кмет на София,настоящ премиер; център нападетел от бистришките тигри и т.н. стана и селско-стопански труженик по животновъдство.Евала, би му завидял и казл великия Тодор Колев.Сиреч,ти си як и още по-як в IQ -то си.Брада на 2 седмици и 22 гънки в мозъка му придават профила на велик тъпар
119
4
 
15
 
! Отговори
ФАШИСТ преди 9 години
в Рила си имам и теле , и агне и прасе , дреме ми , че "МОЛовете" продават динозавърско месо и мутренски подправки - НАРОДЕ , МИСЛИ КОГАТО ИЗБИРАШ ОПРАВНИЦИТЕ СИ защото ще проядете и синтетична плява
118
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
От цялата статия, само едно нещо разбрах: ядем вносно месо ***, а изнасяме нашето "и то на най-ниската цена в света - 3 лв."
117
3
 
8
 
! Отговори
do 165 преди 9 години
Да, но хумора да бе 15 %, а не 95 от всичките светли изяви на юнака. От цялата работа излиза, че ние нямаме *** за износ, а този въпрос има още да се изпълняват изисквания, а отпада таксата за дезинфекцията за турските тирове, което са сериозни пари.
116
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Абе от неговата позиция и аз ще Ви разправям смешки и хуморески само и само да не обръщате внимание на дивотиите дето ги правя, пък Вие си разправяйте, че съм ***.
115
25
 
1
 
! Отговори
БУДА преди 9 години
160 коментара, от които 99% злобни и критични срещу Боко. Е, и? Ами нищо. Да ва *** в нещастниците, така и няма да му влезете в чувството за хумор, което е по-добре от някое сухарско или клиширано изказване на смотльо като Орешарски.
114
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тук в текста не видях, но в новините общо взето бе отбелязано, че Турция си прокарва интересите, а нашите го представят като някакъв успех. Ние нямаме животни, че да правим износ. Самите ние се изхранваме с внос на меса и то огромен. Турция освен това има 4 изисквания. В същото време отпада таксата за санитарната обработка на турските тирове, които са стотици хиляди за година.
113
3
 
19
 
! Отговори
Румбо преди 9 години
А с тиквите кво правим?
112
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Едно дебело теле със сигурност имаме за износ! Стига някой да го поиска!
111
4
 
33
 
! Отговори
мразичервенотиквеник преди 9 години
Предлагам всички герберасти да станат на крака и да аплодират буйно поредното гениално изказване на вожда си , "аферим ефенди бойко нашето слънце" !
110
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Kit ChelinЧовек има свойството да расте и поумнява, а тиквата расте и изкуфява.
109
5
 
33
 
! Отговори
само десет секунди преди 9 години
Ако слушате само десет секунди някой монолог на агент Буда по кабеларките, ще загубите повече мозъчни клетки, отколкото ако си удряте в продължение на един час главата с чук!
108
4
 
21
 
! Отговори
без майтап преди 9 години
Пожарникаря за себе си: Едно теле има свойство да расте, не се ли изнесе навреме... става бик
107
4
 
18
 
! Отговори
евлоги преди 9 години
е боко е велик ,то ум ,то интелект ,то дар слово абе с една дума направо за нобелова награда.горд съм че боко е примиер министър ,давам го за пример на децата си до какво води не четенето на книги и прекомерния бой по тиквата.конграшулейшан господин боко