Едно теле има свойство да расте, не се ли изнесе навреме... става бик

Борисов обеща износ на животни за Турция "без тормоз и рекет"
Обновена: 27 мар 2015 12:44 | 27 мар 2015 12:25, Веселина Йорданова
276
Едно теле има свойство да расте, не се ли изнесе навреме... става бик
Бойко Борисов. Снимка: БТА, архив

Агнетата и телетата ни са най-добри, нямаме спор с никого. Така премиерът Бойко Борисов похвали българските фермери след разговор със земеделския министър Десислава Танева и председателите на няколко браншови организации на животновъдите и тютюнопроизводителите.

На брифинга след срещата стана ясно, че пазарът на Турция ще се отвори за живи животни и други продукти на български производители. Това е станало възможно след посещението на Танева в Турция и проведени разговори там.

"Едно теле или агне има свойството да расте, и ако не се изнесе навреме, в определените килограми и норми, след това става крава, бик или овен и тогава тези хора няма какво да го правят", коментира Борисов.

Премиерът посочи още, че са проведени разговори с представители на Катар и на емирствата. Надявам се в рамките на април да възстановим парите в Българската банка за развитие и да започне износ и за тези платежни пазари, заяви Борисов.

По думите му в момента производителите ни изнасят само за Албания и то на най-ниската цена в света - 3 лв.

Премиерът коментира, че турският пазар е изключително важен за нас.

"Това е едната страна, другата обаче е тоталният тормоз по границата, затова сме се разбрали, и при разговора ни с президента Ердоган, двамата ветеринарни инспектори да направят такъв режим на границата, че всичко да става бързо и да няма тормоз и рекет", допълни премиерът.

Снощи са преведени средствата за националните доплащания за тютюн, които са близо 105 млн. лв. за около 40 500 производители, съобщи Десислава Танева. Според нея е откроен ясно социалният елемент, като израз на това е по-високата ставка за по-дребните производители.

Изпълнителният директор на ДФ "Земеделие" Румен Порожанов отбеляза, че 30% от тези средства са в Кърджалийска област, 20% са в Благоевградска и др.

„Мисля, че в диалог свършихме добра работа за тютюнопроизводителите. Не сме ги делили нито на мюсюлмани и християни, нито на ДПС, нито на БСП, нито на ГЕРБ“, заяви Борисов, като посочи, че парите са жизнено необходими за хората в тези райони.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


276
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
106
4
 
21
 
! Отговори
Жалко преди 9 години
И нашенските журналисти извеждат на преден план тези тъпотии.Простотията е явно определящия фактор за сегашното общество. Колкото си по-*** и *** / НО НАКЛАН ОТ МУСКУЛИ/ толкова повече ще те величаят.Жалко за България.
105
4
 
17
 
! Отговори
Що си мисля ..... преди 9 години
На " експерта " по говедовъдство рога още не са му поникнали. Засега де./ Пък може от телето и крава да излезе/То президента ни затова си миеше зъбите онзи ден. Хич да не е щеше да отива да го дои.
104
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Виж, от животновъдство Борисов наистина разбира, за това е време да оставя премиерското кресло, т.е. да ни остави на мира и да взема гегата и да ходи да пасе стадото, с което ще бъде по-полезен за България.
103
3
 
23
 
! Отговори
Герберска търговия преди 9 години
Внасяме бежанци от Турция, изнасяме телета и агнета. Изгодно е.
102
9
 
16
 
! Отговори
Гавраил преди 9 години
Не мога да ви разбера във форумите. *** бил, кух, тиква бла бла. Еми адждаба защо го докарахте 2 мандат. Като имахте интелигентен примиер, защо го свалихте с протести уж:) Еми ще се гаврят с вас, като нямате акъл за 5 пари, ще се гаврят и крадът, като на две патки сено не можете да разделите и пак ще се гаврят за самата гавра :) Боко е достоен прИм(и)ер на подънниците си :)
101
2
 
23
 
! Отговори
Kit Chelin преди 9 години
Човек има "свойството" да расте и поумнява, което не се отнася за нашия премиер. Цар си Боко, няма такъв *** премиер никъде по света. Говориш като в селска кръчма, изпълнението на нормалните си задължения ги обявяваш като небивали успехи, неуспехите ги приписваш на други. Държавата е на самотек, реформи не се правят, само приказки пред хората за заблуда и измислени проблеми, които уж само ти можеш да решиш. Лицемерието, лъжите и наглостта са ти безгранични, но съвсем скоро ще тънеш в забрава.
100
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ОТНОВО ТИКВИ НА ХОРИЗОНТА - ЗАПОЧНА СЕ ТИКВАТА ЧЕТЕ ЛИ ТЕЗИ ПО НАДОЛУ - ХВАЛЕБСТВЕНИ СЛОВА
99
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Може да стане крава,дори свещена крава.А който иска да пие мляко,да си купи крава.Но е прав ,че бюрокрацията ни взема застрашителни размери и е опасна не само за българското животновъдство ,но и за цялата ни икономика.Вярно е също,че времето е пари и дочакахме как родените от демокрацията политици от агънца се превърнаха в дърти кочове-паралии
98
4
 
27
 
! Отговори
антиЕС преди 9 години
такъв *** премиер ,такова просто правителство и такива продажни политици не сме имали,направо не е истина
97
3
 
28
 
! Отговори
БАБА КУНА преди 9 години
НАЛИ НЕ СЕ УЧУДВАТЕ, ЧЕ ТЕЛЕТО СЕ ОКАЗВА ПО-УМНО ОТ ТИКВАТА. И В ПРИРОДАТА Е ТАКА.
96
3
 
22
 
! Отговори
antiES преди 9 години
и ти едно ,ставате две телета
95
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До бай Вълчо от ХисаряС такъв интелект...породата може да е само една -"Милка"
94
2
 
21
 
! Отговори
гражданин преди 9 години
Всички партийни и младежки организции на ГЕРБ,да вземат под внимание казаното от др.Борисов и да се проведат масови прояви за обсъждането, и претворяването им в живота.Да живее ГЕРБ начело с великия кормчия др.Борисов!!
93
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Малките прасенца стават големи ***, а малките теленца - големи ***. Трябва да се изнасят навреме. Най-вече от управлението.
92
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Софиянци ще си избират *** още поне 20 години да ни управлява. Иначе - протести на жълтите павета на платените протестери. Ще надмине Бай Тошо по смешки и управление. След това софиянци ще си намерят ново ***, начело...
91
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ГЕНИАЛЕН, НЕПОДРЪЖАЕМ, УНИКАЛЕН, НАЧЕТЕН, - "ТВА ТЕЛЕТАТА ИМАТ СВОЙСТВА", МЕРКЕЛ НЕ ГО МОЖЕ, НИТО КАМЕРЪН, И НИЕ ПОЧНАХМЕ ДА ИМАМЕ СВОЙСТВА .
90
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Става ***.
89
2
 
23
 
! Отговори
до 124 преди 9 години
Няма лошо в ползването на метафори! Съдържанието на посланието обаче и мен ме втрещява от ужас! ББ е опасен, вреден за националната ни сигурност, за държавата и народа и ! Политиката е твърде сериозно занимание и е за сериозни хора, а тоз е вятър и мъгла! Дрънкането му показва много неща на партньорите ни /политически, търговски, ... /!!!!
88
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А какви са тези които избират телета, да не би да са по-различни
87
3
 
16
 
! Отговори
бай Вълчо от Хисаря преди 9 години
До 120 пост/анонимен/Записал си следното: Тоя и Симеоново е завършил в класа на телетата.О.К. съгласен съм.Само ,че в Симеоново са завършили всякакви чифтокопитни,рогати и не-дотам рогати .Обявявам награда/2 (два литра хисарско мерло)/ за този който ми напише на латински от каква порода е е нашия премиер. Моля, само за сериозни оферти.