Реформаторски намеци: Време е за рокади в НАП!

Според Кънев има реална опасност за националната ни сигурност
Обновена: 27 мар 2015 15:25 | 27 мар 2015 15:12,
58
Реформаторски намеци: Време е за рокади в НАП!
Снимка: Булфото, ахрив

Лидерът на ДСБ Радан Кънев намекна, че Реформаторите искат нов шеф на НАП на мястото на настоящия Бойко Атанасов.

Според него това е нужно, за да се гарантира разследването на евентуални данъчни измами в миналото около компаниите, придобити наскоро от дружеството LIC33. През миналата седмица инвеститорът купи редица фирми като "Виваком", военните заводи Дунарит и др. в пакет за едно евро.

В декларация от парламентарната трибуна Кънев обяви, че има сериозен риск за държавата заради неясната собственост на пакета предприятия. Според него този факт поставя под реална заплаха националната ни сигурност. Затова той настоя ДАНС, НРС, КЗК и финансовото звено на специализираната прокуратура "да започнат незабавно разследване за произхода на капиталите на физическите и юридическите лица, които стоят зад несъществуващата доскоро компания от Люксембург".

Кънев поиска НАП и временните синдици да предпремат незабавни действия за запор върху акциите и дяловете на тези предприятия. Според него така щяла да бъде гарантирана масата на несъстоятелност на КТБ и финансовия интерес на бюджета да събере необходимите данъци от сделката.

"ДАНС носи отговорност, че тази сделка е проспана", обяви Кънев от парламентарната трибуна и попита риторично дали някой би повярвал, че досегашният шеф на Агенцията Владимир Писанчев би разследвал активно сделката в момента.

"Слава Богу ДАНС е с променено ръководство, финансовото разузнаване – също. Боя се, че трябва НАП също да бъде с временно ръководство, за да проследи внимателно какви данъчни измами са се случвали при предишните прехвърляния на тези компании", каза Кънев. Той похвали изпълнителната власт и ДАНС, че си вършат работата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ВРЕМЕ Е И ЗА .....Л У С Т Р А Ц И Я !
30
2
 
5
 
! Отговори
до НАП преди 9 години
Като не сте си окачили снимките на Рамаданчо сега той ви се сърди! Как може на гишето да го питате какво работи?!? То това е безумие, ето заради това ще има рокади в НАП, за да го познават през март 2016, като му кажат, че е един клошар и нищо повече!
29
1
 
2
 
! Отговори
от НАП преди 9 години
До Започне ли...Много добре казано! !!! Хайде Г-н Борисов да запази професионалистите!
28
2
 
5
 
! Отговори
Започне ли... преди 9 години
... някой да работи за Държавата и Психодясното го сменя.
27
1
 
10
 
! Отговори
1 преди 9 години
рамаданчо ,за голяма работа се има,много мозък много нещо,къде е бил досега.
26
6
 
5
 
! Отговори
от НАП преди 9 години
Г-БОРИСОВ, предлагаме КУНЧО КУНЕВ За ДИРЕКТОРА НАП, ТАТКО ВАНЬО КОСТОВ ЗАМЕСТНИК И НЕКА ДА ЖИВЕЕ РЕФОРМАТА, КОЯТО ИСКАТ ДА Я НАПРАВЯТ ЕДНИ Сенки от миналото, но все още не забравено!!!!! Да си налагат парцальоците и да не ни се набиват на очи. ХОРАТА СА ГЛАСУВАЛИ ЗА ГЕРБ, А АТАНАСОВ Е ЕДИНСТВЕНИЯ ПРОФЕСИОНАЛИСТ ШЕФ С НАЙ ГОЛЯМ ОПИТ
25
2
 
1
 
! Отговори
от НАП преди 9 години
До номер 16: абе да не си жертва на групов отказ да те назначат на работа в НАП! !! Милото! !! КАКЪВ НАТИСК! А АКО ПЪК СЛУЧАЙНО РАБОТИШ ПРИ НАС СИ ПРИТИСНАТ В ЪГЪЛА И ТИ КАТО КУНЧО ИСКАШ ПАПО! В НАП НЕ НЕ НАТИСКАТ, А АКО НЯКОЙ СЕ ЧУВСТВА НАТИСТАТ ДА БЯГА НА СТАДИОНА
24
1
 
7
 
! Отговори
габонската афера преди 9 години
Къде са 20-те милиона долара от Габонската афера, другарко Кунева? Защо не ги върнеш в хазната, че да има и за майките, и за онкоболните и за пенсионерите!
23
3
 
3
 
! Отговори
от НАП преди 9 години
Кунчо *** шъ тъ изпапкам пробвай да смучеш пръстчето на Атанасов, белким малко се понаучиш..по образование па тогаз искай питка мама. ..СМЕШЕН си кака. .не си в позиция да искаш а да се молиш да останеш временно. ..хайде кака пий едно хапче и Лягай
22
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Абе кой командва в тая така наречена държава бе?Пак ли Командира.Ами ние за кого гласувахме?Кво става?Гербаджиите да си подават оставката !!!
21
3
 
2
 
! Отговори
От НАП преди 9 години
До АнонименКунчо е гладен!!!Иска да папа мама!!! Спри се Кунчо. .чака те по лоша съдба от татко ти Костов. .Ясно, че искаш да част от веригата на данъчни измами и за тва за тях говориш..ЧЧовек като теб говори за неща от които най малко разбира. .ддобре , че Кунчо не е и жаден ха ха
20
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
НА ТИЯ РЕФуРМАТуРИ МНОГО ИМ СЕ УСЛАДИ ВЛАСТА И СЕГА ИСКАТ ДА ПРИЛАПАТ И ОСТАНАЛИТЕ СВЕРИ. АКО НЕ ИМ ГИ ДАДЪТ ЩЕ КАТУРНАТ ПОЖАРНИКАРЯТ И ЩЕ НАПРАВЯТ МНОГО ГОЛЯМ ПОЖАР. НО ТОЧНО ТОВА ЗАСЛУЖАВАТ ПОЖАРНИКАРИТЕ ДА ГИ ЗАПАЛЯТ ДА ИЗГОРЯТ ДО ОСНОВИ ЗАЩОТО В ТИКВИТЕ СИ ОСВЕН БРЪМБАРИ ДРУГО ЕДВАЛИ ИМАТ.
19
3
 
6
 
! Отговори
От НАП преди 9 години
До АнонименКунчо е гладен!!!Иска да папа мама
18
2
 
2
 
! Отговори
От НАП преди 9 години
Кунчо, нали знаеш, че не си мнозинство, ако хората те искаха, ти щеше да решаваш, и май и тези проценти ще ти бъдат като на татко ти Ваньо Костов. Никога повече Кунчо ха и и си гладен. ..ама кат станеш и жаден. ..лелееее Спри се или шъ ви спрат..
17
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Точно така! Рибата се вмирисва от главата.
16
2
 
2
 
! Отговори
От НАП преди 9 години
Пардон Песента е "шъ съ скъсам да съ мятам в данъчни измами" Кунчо спри са мамо. ..недей така, ако си гладен поискай и шъ ти са даде. ...Ама Атанасов е единствен и го разбери! !!
15
3
 
4
 
! Отговори
От НАП преди 9 години
Ама тоз се е взел за месия, ама от тъпотия. Нека да се запознае с биографията на Атанасов, да се огледа в себе си, в главицата, да види, че там няма нищо и да се спре. Кънев ли си, Кънчо Кунчев ли си, но разбираш от НАП и реформи в НАП, колкото..Предлагам на Г-н Борисов да сложи Кунчо на чело на НАП. Явно разбира как мятат " данъчни измами! И сега една ппесен тъ скъсам"
14
2
 
3
 
! Отговори
нап преди 9 години
ИНСТИТУЦИЯ НАП СЕ РЕФОРМИРА КАТО НАЗНАЧАВА НА БАТКО,БРАТКО И ТАМ Е МАФИЯ,КОЯТО ИЗПЪЛНЯВА ПЕЕВКИ УКАЗИ,ДЕН СТОИШ,АКО НЕ СИ ПОСЛУШНИК НАВЪН,ПРОВЕЖДАТ КОНКУРС,А НАЗНАЧЕНИТЕ СА ВСЕ НА НЯКОЙ ЧОВЕК ОТ ЕШАЛОНА,ТАМ СЕ ЧОПЛИ СЕМКИ КАТО СЕ РАЗДАВАТ ПРЕМИИ ЗА ПОСЛУШАНИЕ,С ЕДНА ДУМА КУЧЕТО СЕ ЛАЕ,КЕРВАНА СИ ВЪРВИ,ТЕ СА ВАЖНИ ДО БОГА,КЛИЕНТА Е ПОСЛЕДНА ГРИЖА.
13
0
 
6
 
! Отговори
до икономист преди 9 години
браточка ти си изтрещял или идваш от друга страна след продължително отсъствие
12
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В НАП има брутален натиск от страна на ръководството върху подчинените с цел защита на интересите на Кой!