100-те млн. за кръпки - "живо месо" от Борисов

Ще бъдат ремонтирани общо 90 километра магистрали
Обновена: 4 апр 2015 17:01 | 4 апр 2015 17:00,
150
100-те млн. за кръпки - "живо месо" от Борисов
Снимка: архив, Булфото

Премиерът Бойко Борисов се оплака, че пътищата ни са в окаяно състояние и правителството спешно ще отдели средства, за да ремонтира участъци от магистралите "Хемус" и "Тракия".

"Лиляна Павлова и министър Владислав Горанов ми отрязаха живо месо с допълнителните 100 милиона лева за ремонт на магистралите", каза той във Варна, където участва в политически форум под надслов "Младежите на ПП ГЕРБ на прага на местните избори 2015 г. – Доказваме, че можем!".

Там премиерът посочи, че ще бъдат рехабилитирани общо 90 км. магистрали - 30 км. на автомагистрала "Хемус" в района на Шумен, 30 км. на автомагистрала "Тракия" в района на Пловдив и 30 км. в района на Пазарджик.

Още по темата

"Там не се е работило от десетилетия. Колко правителства са се изредили, отчитаха милиарди излишък, а не са ги ремонтирали. Един асфалт след петата година започва да се износва, след 15-тата е напълно компрометиран, а ние не сме ремонтирали тези участъци от 25-30 години", посочи Борисов.

Министър-председателят каза още, че за бюджет 2016 година първите пари ще бъдат дадени за цялостен ремонт на Аспаруховия мост в морската ни столица – около 35 милиона лева.

"Този мандат ГЕРБ се опитва да балансира между силната социална ангажираност, пенсионната реформа, здравеопазването и изграждането на нова пътна инфраструктура, което носи освен всичко друго и самочувствие", каза още Бойко Борисов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


150
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Общо 100 милиона за 100 километра...но не изцяло положен асфалт, а позакърпено тук-там.Значи изкърпването излиза по-скъпо от новото или ще се краде а бре Боко ?
8
2
 
16
 
! Отговори
Дървар преди 9 години
Иначе освен инвестиции има нужда от съживяване на българската ИНДУСТРИЯ и производство! Не само на крупните предприятия, но и на малките и средните. А МСП се управляват в повечето случаи от предприемчиви и честни хора, които обаче биват умишлено прогонвани от рекет, изяждане от големите, заплахи и тн. Трябва държавата да създаде условия за развитие на предприемчивите българи, а не да бута само тарикатите, които лижат задните части на властта. Ех, мечти, мечти..
7
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Кръпка-милионер. Кръпка-милионер.
6
2
 
29
 
! Отговори
Тато преди 9 години
Този , докога ще ни занимава с крадливите си схеми ,що не казва колко краде и как изнудва фирмите строители,аман от простаци но на такъв народ, такъв *** се пада.
5
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ГЕРБ бяха първите които строяха магистрали. Те дойдоха на власт през 2009г. Само 6 години след това, магистралите са в окаяно състояние. Те нямаха ли срок на годност или бяха като Дунав Мост 2, който беше в окаяно състояние миг след като го пуснаха в експлоатация. Честито на фирмите които ще усвоят парите, ще има и за изборите...
4
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Га режеше лентички на по сто метра ни рива, а?
3
4
 
33
 
! Отговори
Мими - герберка преди 9 години
Борисоооооов, какво става със заплатите и пенсиите??? Какви магистрали, какви спортни зали? Възрастните хора живеят с по едно кисело мляко на ден! В България са добре крадците, емигрантите (1100 лв), уличните кучета (350 лв) и смръдливия етнос (няколко милиарда)!!! Айде бегай!
2
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А пътищата по селата?
1
2
 
30
 
! Отговори
без напредък преди 9 години
Колкото и да се пъчи пожарникаря по кабеларките, каруцата България е трайно изостанала на всички възможни последни места в Европа.