Сред лидерите в ЕС сме по проекти, радва се Борисов

Премиерът доволен: Имаме много добър административен капацитет
Обновена: 4 апр 2015 13:09 | 4 апр 2015 13:01, Красимир Ангелов
90
Сред лидерите в ЕС сме по проекти, радва се Борисов
Борисов доволен от административния капацитет в страната. Снимка: БТА

България има средно 1,5%  при допустими 2% грешки при изготвянето на европейски проекти, обяви във Варна премиерът и председател на ГЕРБ Бойко Борисов. По думите му това е  европейска статистика и няма как да не й се вярва.

Според министър-председателя страната ни е сред десетте най-добри държави при изготвянето на проекти от всички 28 страни-членки. Борисов посочи, че зад България има държави с по 15, 30, 40 процента грешки при изготвянето на проекти. Според премиера това показва, че страната ни има много добър административен капацитет на екипите на  министерствата и кметовете.

Още по темата
Министър-председателят каза още, че през тази година по европейски проекти ще бъдат разплатени 6 милиарда лева за инфраструктура, конкурентноспособност и други.

Пред младежите от ГЕРБ Бойко Борисов разказа за проектите, които са реализирани и се реализират при неговото управление. Той посочи, че при управлението на ГЕРБ средно на година се строят 65 километра магистрали. Борисов припомни, че през тази година предстоят строителство на лотове от магистрала "Хемус", завършване на спортните зали в Русе и Пловдив и други.

Борисов посочи още, че се полагат огромни усилия за борбата с контрабандата, като по думите му за три месеца има над 1 милиард лева повече приходи.

"Сега поне не можете да се оплачете, че на Бургас се помага повече, отколкото на Варна – над 300 млн. лв. инвестиции има в града", обяви пред местните младежи Борисов. Той изрази мнение, че кметът Иван Портних и екипът му са тръгнали малко бавно. "Практиката показва, че през втория си мандат кметовете работят по-силно, там, където ГЕРБ има кметове два мандата, са най-добрите градове за живеене", допълни той.

Премиерът взе участие в политическия университет на МГЕРБ, който е под надслов "Младежите на ПП ГЕРБ на прага на местните избори 2015 г. - Доказваме, че можем!". Освен Борисов в инициативата участват и министрите Лиляна Павлова и Красен Кралев, както и депутати.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


90
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
бедност ни гази и заради този
17
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименДа! Така е! Едни 16 милиарда влязоха!
16
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Докато *** търпят тоя и Лостов да ги Оправят бял няма да видят!
15
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
долу кратуните
14
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
може да се чувства по стандарт на живот лидер ,но не и аз
13
2
 
16
 
! Отговори
е добре преди 9 години
Пфу, олекна ми, щом Бойко каза, че сме добре и сме отличници значи е вярно. Вече ще мога да спя спокойно, успокоих се.
12
5
 
5
 
! Отговори
ахмед преди 9 години
Виж само Бат Бойко на него охрана не му трябва:)
11
17
 
8
 
! Отговори
ъхъ преди 9 години
и Русия е точно 42 места зад нас по качество на живот, стастика за 2015та. По назад са Сърбия, Македония, Беларус, Украйна, Албания и още няколко. Ако не беше ЕС да налива милиарди у нас, познай къде щяхме да бъдем. А за бавния преход търсете сметка от комунисти и ДПСари, че тия крадоха и за правнуците си.
10
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
С 50% е нараснала издръжката на живот в след влизането в ЕС според КНСБ. 384 лв. месечно са били достатъчни за издръжка на член от семейството през 2007. 2014 животът е поскъпнал до 562 лв. на месец - ръст от над 46%. С тази сума разполагат едва 2,7 милиона, а с по-малко на месец живеят 8 на всеки 10 души. Под прага на бедността са 23% от домакинствата. Само двама на 10 имат достатъчно пари, за да покрият нуждите си за месеца. 1,7 милиона българи преживяват с точно 7 лева на ден.
9
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ууууууу....
8
2
 
21
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
българия има невероятен капацитет да краде справка дупките по магистралитевчера ги откриха и днес ги ремонтират сега очаквам метрото да се напълни с вода
7
2
 
24
 
! Отговори
Internetlumpen преди 9 години
Откакто е дошъл на власт този парламент, нито един смислен закон не е минал през него. КТБ сякаш е единственият му двигател. Свидетели сме на нечуван слугинаж и от другите власти - траят си, вече няма кой дори да оспори безумствата пред Конституционния съд, който също отдавна е престанал да бъде гарант за справедливост. Извънредното законодателство набъбва като лавина пред очите на втрещените предприемачи и чуждестранни инвеститори и единственият му сигнал е: Бягайте оттук!
6
1
 
23
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 9 години
Боко е пълен...отличник по натегачество,на седераския ЕС,няма да се...задоволи друг да го...изпревари.Само по доходи и заплати на народа сме на...последно място,ама то е без...значение;неговите...авери от власта са си...добре.
5
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ЛЪЖЕ КАТО ДЪРТ ***!!!!!!!ОСВЕН СЕКТОР СТРОИТЕЛСТВО ВСИЧКО ОСТАНАЛО Е УМРЯЛО!!!САМО МАГИСТРАЛИ СЕ ПРАВЯТ И ТУНЕЛИ ЗА МЕТРОТО ТОЛКОЗ!!!И ЗА 1 МИЛИАРД НА ГОДИНА ПОЛЗИ ОТ БОРИСОВОТО УПРАВЛЕНИЕ ТОЙ НИ НАБУТА СЪС 20 МИЛИАРДА ПЛЮС ЛИХВИТЕ БЪЛГАРСКИЯ НАРОД ВЗЕ 16 МИЛИАРДА А ПРЕДИ ТОВА ОЩЕ 4!НАЙ-ЛОШОТО Е, ЧЕ ОЩЕ Е ЖИВ НАЙ-ГОЛЕМИЯ ДОКАЗАН *** УПРАВНИК БОРИСОВ!
4
1
 
9
 
! Отговори
bbg преди 9 години
Да бе, за Варна 300 милона, а за Бургас, който е със 100 хил. души по-малък - 900 милиона. Кого пак лъжеш шопе като казваш, че на Варна се помагало вечче не-по -малко от Бургас-любимото ти село?
3
0
 
17
 
! Отговори
Да не вдигне кръвно преди 9 години
от толкова радост! Че главният поп е зает покрай Великден, може и да няма време дс ходи да му бае.
2
1
 
30
 
! Отговори
ъхъ така е преди 9 години
и не само по проекти,даже сме и лидери в борбата с корупцията и кражбите и далаверите на политиците ни имаме осъдени много политици и министри вече а румъния ни диша прахта нали......даже сме и готови са шенген но румъния ни дърпа назад защото са ни сложили в една група с тях нали....ето ако докладваме за корупция ще получаваме парична награда ура преборихме я...това е същото като с пощенските кутии на яне янев за сигнали за корупция които висяха на обществени места в столицата...пародия!!!!!!
1
2
 
18
 
! Отговори
CS преди 9 години
Da i po krajbite sled tova ot modela KOI bilo to na DPS ,BSP ili GERB :) naroda ku4eta go qli