Румънците пак ще ни гонят, зарече се Борисов

В кабинета сме в синхрон, НС е друга работа - конкурират се кой ще води
Обновена: 3 апр 2015 14:19 | 3 апр 2015 14:17, Веселина Йорданова
227
Румънците пак ще ни гонят, зарече се Борисов
Бойко Борисов. Снимка: БТА

Премиерът Бойко Борисов се закани след няколко месеца "румънците отново да бъдат зад нас".

"Преди година и половина, когато бях премиер, за Румъния имаше на всеки шест месеца мониторингов доклад, а за България на година и половина. Румънците ни догонваха и ние искахме да бъдем отделени от тях за Шенген. Сега какво се случи – да ни дават Румъния, с цялото ми уважение към тях, за пример", коментира той във Варна на откриването на нов онкологичен и лъчетерапевтичен център.

Още по темата

Борисов коментира и внасянето на промени в Закона за съдебната власт от депутати от ГЕРБ, начело с Цветан Цветанов, който беше възприет като бламиране на правосъдния министър и на МС. "Мислех, че ще бъдат дори четири", заяви Борисов в отговор на въпрос за двата законопроекта.

"Аз отговарям пряко за правителството и гарантирам, че то работи в изключителен синхрон, комфорт, разбирателство, толерантност и дисциплина. Ние сме перфектен екип и ни е радостно да се видим, не го правим по принуда", разясни премиерът, цитиран от "Фокус".

Бойко Борисов обаче даде да се разбере, че "парламентът е друга работа".

"В тази сложна коалиция, която беше създадена трудно, ще има нужда от баланс, особено преди местните избори, където всяка партия ще си гони своите цели. Ние решихме министрите, включително и аз, да не участваме в предизборната кампания. Аз агитирам за ГЕРБ, министър Москов за ДСБ, но сега само със свършената работа - всяка една партия иска да покаже, че при нея са най-добрите експерти и в един момент става конкуренция и в парламентарните групи кой ще доминира в парламента", обобщи премиерът.

Борисов отново заяви, че с правосъдния министър Христо Иванов работят всеки ден след работно време по законопроекта за съдебна реформа, като цялата група, която работи по тези проблеми, е от около 40 души.

"Исках всичко да стане по-бързо и ви гарантирам, че до седмица министър Иванов ще вкара законопроекта в Народното събрание. Ние сме парламентарна република и депутатите са нашите работодатели и се надяваме те бързо да приемат закона", обясни премиерът.

По думите му правителството ще продължи да ремонтира пътищата, мостовете, естакадите, театрите и болниците, които от 70-те години не са ремонтирани.

"До две години Варна ще върне стария си блясък", обеща премиерът и уточни, че това ще стане с "докарването" на магистрала "Хемус" до града, с основното преасфалтиране на булевардите.

Премиерът смята, че новият онкоцентър с медицинската апаратура в университетската болница "Св.Марина" ще доведе и чужденци, и ще дори ще има опашка както в Турция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


227
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.