Твърденията, че България е в изолация, са смехотворни

Митов: Обръща ни се най-сериозно внимание от ЕС!
Обновена: 15 апр 2015 15:54 | 15 апр 2015 15:12, Веселина Йорданова
110
Твърденията, че България е в изолация, са смехотворни
Снимка: архив, Булфото

Водим активна външна политика, която е далеч от идеите за изолация, декларира външният министър Даниел Митов. Той отговори задочно на критиките на един от партньорите във властта АБВ, и по конкретно на лидера Георги Първанов, който наскоро поиска оставката на дипломат номер 1 с мотива за "вредна" политика.

"Твърденията, че България е във външнополитическа изолация, са откровено смехотворни, имайки предвид колко посещения сме имали от началото на годината", каза още министърът.

По думите му страната ни в момента е една от държавите в ЕС, "на която се обръща най-сериозно внимание", като всички наши министри и премиерът са приети на много високо ниво. За пример Митов даде изложбата на тракийските съкровища в Лувъра и свързаното с нея посещение на премиера Бойко Борисов в Париж.

Според него отношенията ни с Русия са нормални в рамките на външнополитическата ситуация в момента.

Критиките на Първанов, министърът коментира с думите: "Очевидно има проблем с разбирането какво се случва по света" и напомни, че е поканил лидера на АБВ да разговарят по тези теми.

"В момента е важно да поддържаме много активна външнополитическа позиция по отношение на задачите, които имаме в рамките на ЕС, на НАТО", разясни той.

Митов заяви, че не е бил остър в изказванията си към Първанов досега, а възпитан.

Министърът не коментира предстоящата визита на лидера на АБВ в Москва. Това е негов дневен ред, негова инициатива, всеки има право на мнение, посочи той.

От думите на министъра стана ясно, че засега не се предвижда визита на премиера Бойко Борисов в Русия. След като стана ясно, че президентът Росен Плевнелиев не смята да отговори на поканата да присъства на парада на 9 май в Москва за Деня на победата, Митов не се нае да каже дали на парада ще отиде българският посланик.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


110
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Da, obrushta ni se vnimanie kato na kolonialna teritorija, v kojato ikonomichesijat potentsial i chast ot intelektualnija e veche unishtozjen. Mjasto za zaselvane sled 20-30 godini ot "bogoizbrani". Zasega - podgotvjan usileno platsdarm i baza sreshtu Russija. Dostojno za nashenskija mizjiturski mantalitet.
37
2
 
19
 
! Отговори
Асан преди 9 години
естествен отговор е кой и защо постави това създание на поста външен министър на България и като проследим Николай Младенов - служил в израелската армия, Надежда Михайлова с еврейски произход, съответно и този елемент, ни става ясно
36
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Сигурно влязохме в Шенген и еврозоната,навярно отпаднаха визите за USA,може би в страната влизат по 15-20млрд евро чуждестранни инвестиции,но ако това не е така,тогава за чий...ми говорите тези бодряшки простотии(не сме изолирани,направо сме дълбоко замразени)
35
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Твърденията, че Митов става за външен министър са смехотворни.
34
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Човекът си е направил шега, ние истината си я знаем
33
7
 
20
 
! Отговори
:-) преди 9 години
Митов, ти луд ли си или се правиш на луд?
32
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Дали?!
31
6
 
29
 
! Отговори
zeus преди 9 години
Никой не иска да се занимава със страна, от която нищо не зависи. След спирането на няколко големи проекта от наминаващи американски сенатори на всички им е ясно кой ни управлява. Защо да се хабят с нашите политици, като от тях нищо не зависи, по-добре да поканят американския посланик.
30
7
 
16
 
! Отговори
Чекист преди 9 години
Да, да Има запитвания, много сериозно внимание, бяхме мново високо похвалени, много желещи има и т.н. Тез лафове са за ракия Има цифри и те са "от" и "до". Това което го разправя тоз *** е ала бала и нищо повечеда мине номера...
29
10
 
28
 
! Отговори
Ратка Пиратка преди 9 години
Браво на гърците! Истински мъже с топки между краката , а не като нашите плашливи и женствени тракийски гейчета, които празнуват на Гей парада и практикуват орфическите ритуали. Като тоз на снимката.
28
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
zasto triete komentarite za Peevski be ?????
27
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Някак си остава впечатлението,че на Бойко му е скроена шапка отдавна.След 1-2 години,когато 10-те млрд външен заем бъдат "усвоени",изядени,изпити,а по новоасфалтираните пътища зейнат дупки като кратери,Бойко и всички около него(реформатори,патриоти,вмровчани) ще го отнесат за всичките 25 години,както скроиха шапка навремето на Виденов да обере калая на банковите фалити причинени от Луканов и Сие.
26
4
 
25
 
! Отговори
Да преди 9 години
Разбира се, че България е в изолация. И доказателствата са много. България попадна в изолация още от правителството на Орешарски и тя продължава и сега. Никой не идва в България, всеки я заобикаля. Що се отнася до изложбата в Лувъра, това е културно събитие, научно събитие, защото тези артефакти са открити, изучени от българските учени в миналото сега намаме учени вече, а не политическо и дипломатическо.Никой не иска да си цапа ръцете с българските политици.
25
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"По думите му страната ни в момента е една от държавите в ЕС, "на която се обръща най-сериозно внимание", като всички наши министри и премиерът са приети на много високо ниво. За пример Митов даде изложбата на тракийските съкровища в Лувъра и свързаното с нея посещение на премиера Бойко Борисов в Париж."Значи според смотания цайс, на България й се обръща огромно внимание в ЕС и политиците ни били канени навсякъде, защото Лувъра показват наше съкровище и Тиквата е там? Евала цайс, евала смотан.
24
7
 
21
 
! Отговори
Смешник! преди 9 години
***, България никога не е взимала само решение по които да е външно-политически въпроси, а послушно е изпълнявала нарежданията на СССР преди и на САЩ сега!
23
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И какво печелим от това "внимание"?
22
13
 
28
 
! Отговори
maktub преди 9 години
Най-смехотворно е това, че този *** е наш външен министър! Писна ми да му слушам и чета глупостите на това американско ***.
21
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
През 30-те години, във времето на най-страшните репресии, Сталин е казал, че животът на народа е станал по-хубав и по-весел. Такъв е животът в пропагандната реалност казват ти, че ти е весело, когато плачеш. Твърдят, че си здрав, когато си болен. Твърдят, че си образован, когато си неграмотен. Виждат те щастлив, когато си нещастен.
20
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Този е голям СМЕХУРКО!!!! Кой го сложи на поста????
19
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Жалко. Валутния борд направи от българите крепостни селяни ...и чужденци в родината си, а за гладомора (гладния геноцид) да не говорим.