Твърденията, че България е в изолация, са смехотворни

Митов: Обръща ни се най-сериозно внимание от ЕС!
Обновена: 15 апр 2015 15:54 | 15 апр 2015 15:12, Веселина Йорданова
110
Твърденията, че България е в изолация, са смехотворни
Снимка: архив, Булфото

Водим активна външна политика, която е далеч от идеите за изолация, декларира външният министър Даниел Митов. Той отговори задочно на критиките на един от партньорите във властта АБВ, и по конкретно на лидера Георги Първанов, който наскоро поиска оставката на дипломат номер 1 с мотива за "вредна" политика.

"Твърденията, че България е във външнополитическа изолация, са откровено смехотворни, имайки предвид колко посещения сме имали от началото на годината", каза още министърът.

По думите му страната ни в момента е една от държавите в ЕС, "на която се обръща най-сериозно внимание", като всички наши министри и премиерът са приети на много високо ниво. За пример Митов даде изложбата на тракийските съкровища в Лувъра и свързаното с нея посещение на премиера Бойко Борисов в Париж.

Според него отношенията ни с Русия са нормални в рамките на външнополитическата ситуация в момента.

Критиките на Първанов, министърът коментира с думите: "Очевидно има проблем с разбирането какво се случва по света" и напомни, че е поканил лидера на АБВ да разговарят по тези теми.

"В момента е важно да поддържаме много активна външнополитическа позиция по отношение на задачите, които имаме в рамките на ЕС, на НАТО", разясни той.

Митов заяви, че не е бил остър в изказванията си към Първанов досега, а възпитан.

Министърът не коментира предстоящата визита на лидера на АБВ в Москва. Това е негов дневен ред, негова инициатива, всеки има право на мнение, посочи той.

От думите на министъра стана ясно, че засега не се предвижда визита на премиера Бойко Борисов в Русия. След като стана ясно, че президентът Росен Плевнелиев не смята да отговори на поканата да присъства на парада на 9 май в Москва за Деня на победата, Митов не се нае да каже дали на парада ще отиде българският посланик.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


110
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
78
1
 
3
 
! Отговори
Ха-Ха-Ха преди 9 години
Нищо не ме учудва вече... Заслужаваме си нищожествата, които ни управляват. Защото нещата, освен всичко имат и духовно ниво. Надявам се това да е катарзис, то на какво да се надявам...
77
0
 
9
 
! Отговори
Дьорд Шорош преди 9 години
Даниел Митов е най страхотния външен министър, който България е имала. Шефовете му в Ленгли, не спират до го хвалят. Водещия му офицер е във възторг от него. По всеобщо мнение, това е един от най добрите американски агенти, които резидират в Европа в момента. Можем само да му пожелаем здраве и много успехи в борбата с руския агресор!
76
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Митов, негоднико продажен, ще изгниеш в Белене, запомни го. Няма да те спаси ни Нато, ни Тато, ни Обама, ни Шорош.
75
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
*** много ни уважават хората,няма що.Кой идва тук Кери,Маккейн,шефа на НАТО.Някой лидер да е дошъл за друго освен да ни дават инструкции и да разполагант бази.Сега оня земеделец военният министър каза,че ще праща войски в Украйна.Ама те щели да бъдат на запад далеч от бойните действия.Русия отдавна има военно присъствие в ДНРи ЛНР,сега САЩ Кнада и ЕС пращат техника и войски в западна Украйна.Войната ще е тежка и продължителна.Дано не се разпространи и извън Украйна,че от БГ няма да остане нищо.
74
2
 
7
 
! Отговори
До "изолация&qu преди 9 години
Абе умнико, елитните клубове затова са елитни, защото не пускат такива прошляци като нас! Само си въобразявате, че нас някой ни смята за нещо! А колкото до истинския елит, сегашната еуропка е всичко друго освен съюз, всичко друго освен елит. Клановете и транснационалните корпорации не се интересуват от андрешковци. Я ми обясни например, защо сега кандидати за президент на говедарската държава ще са пак един Буш и една Клинтън? Какво, други свестни хора няма ли, освен клановете? Всичко е мижи да
73
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До до dedo Недей моля ти се, че в Якутск отсъства канализация и пролетно време сичко плува в лъйна.
72
2
 
13
 
! Отговори
До 87 и другите преди 9 години
Естественно че не е в изолация! Нас ни коткат по поръчка на краварчетата, защото ние сме на линията на "санитарния кордон". Че къде другаде могат даже да стоварят цяла десантна дивизия от нато-нацики и те да не се възмутят? Правилно, само в продажната България!!!!Така че ни коткат, ще ни подхвърлят кифлички (като на укропите),ще ни продадът скъпо и прескъпо старо натовско желязо и ние ще се хилиме като тиквите по хелоуина!! *** и *** сме ние!И ни затриват,а вие си бръщолевите глупости!
71
6
 
2
 
! Отговори
до dedo преди 9 години
Прав си в Тула или Якутск е къде къде по елитно от ЕС ! Направо е Рай , това възпитано , а невъзпитано , я си е............та шумкарска !
70
2
 
12
 
! Отговори
dedo преди 9 години
До изолация 83: Дръж се възпитано! ЕС не е елит, поне за мен, живял съм там доста по на запад. А България като погледна през прозореца и смятам, че преди 30 г. беше "по-елитно".
69
1
 
4
 
! Отговори
gtf преди 9 години
че как ще сме в изолация, отскачат наще да им кажат на ушенце кво да правят, малко свят да видят, да апнат и да пийнат, някой лев да вземат, че горките си нямат.Няма как да сме в политическа изолация, при положение, че нямаме политици.
68
14
 
4
 
! Отговори
изолация преди 9 години
Обаче, ако залижем отново г***за на руснаците ,изведнъж ще излезем от изолацията . Освен това , ако сложим за министър малограмотен шумкарски син или внук завършил школата на КГБ в Москва веднага излизаме от изолация ?! Впрочем русофилските *** са прави , България е в изолация и заедно с още 30-тина бели държави сме се изолирали в елитния клуб Европейски съюз !
67
2
 
20
 
! Отговори
дядо Ташунко преди 9 години
Евала на гърците. Смел и доблестен народ. Дори и когато говорят с боговете си стоят прави, не надупени като нас. За това ги уважавам.Зито и Еллас! Не са подли, като нас потурнаците.
66
1
 
17
 
! Отговори
според мен преди 9 години
България е в състояние на пълна вътрешна и външна излагация. А вие как си го наричате няма никакво значение за факта.
65
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Разбира се ,че ни обръщат внимание, все пак и за тоалетната чиния трябват някакви грижи
64
4
 
6
 
! Отговори
boc преди 9 години
Че България е в изолация от европейските страни, е очевАдно.С тази проамериканска и антиевропейска политика, не може да се очаква друго.
63
2
 
7
 
! Отговори
haha преди 9 години
До Членска карта 7Как ги избират тези... Младенов, Митов Еничари!!!!___________________________________________________Тоя пьпчивия и за *** не става, по скоро ханьма на некой...hahahahahhahahahhahahahha
62
1
 
13
 
! Отговори
ДИСАГИТЕ преди 9 години
Митоф бе няма ли да ни информираш колко сме напреднали пред света след като в Лувъра показахме единственият оцелял до наши дни АВСТРАЛОПИТЕК костюмиран при това и опитващ се да говори???!!??
61
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
тоя от лудницата ли е избягал , те ни канят , та да провалят проектите в които България има интерес , защото те са Руски , а ЕС и САЩ , техните проекти са само да станат посредници при преноса на ток (ЕРП) , да произвеждат скъпа енергия , с гаранция че ще бъде изкупувана от държавата , и това няма нищо общо с така прокламираната пазарна икономика
60
3
 
17
 
! Отговори
ДИСАГИТЕ преди 9 години
Този ЛЬОЛЬо Мимитоф не може да представлява себе си тръгнал държавни дела да обсъжда.Я да се провери памперса му да не е разместен защото а се появи на фото и отврям прозорец да изчезне вонята му!!
59
0
 
3
 
! Отговори
zeolith goldargent преди 9 години
v sveta vseki normalen chovek vijda kak bg pravitelstvo pravi imitacia na demokracia v sobstvenata si darjava s sobstvenia si narod i s sobstvenite si medii. sveta vi gleda seira samo i gleda kolko moje da nosi oste bg narod na robstvo s bg minim.zaplati v zandana RBg, kadeto ofshorki i svetovni mafioti poluchavat bg zemi i terotorii gratis ot robovladelskite vasali na ns, ms, koito arogantno mamiat svoia narod.