Твърденията, че България е в изолация, са смехотворни

Митов: Обръща ни се най-сериозно внимание от ЕС!
Обновена: 15 апр 2015 15:54 | 15 апр 2015 15:12, Веселина Йорданова
110
Твърденията, че България е в изолация, са смехотворни
Снимка: архив, Булфото

Водим активна външна политика, която е далеч от идеите за изолация, декларира външният министър Даниел Митов. Той отговори задочно на критиките на един от партньорите във властта АБВ, и по конкретно на лидера Георги Първанов, който наскоро поиска оставката на дипломат номер 1 с мотива за "вредна" политика.

"Твърденията, че България е във външнополитическа изолация, са откровено смехотворни, имайки предвид колко посещения сме имали от началото на годината", каза още министърът.

По думите му страната ни в момента е една от държавите в ЕС, "на която се обръща най-сериозно внимание", като всички наши министри и премиерът са приети на много високо ниво. За пример Митов даде изложбата на тракийските съкровища в Лувъра и свързаното с нея посещение на премиера Бойко Борисов в Париж.

Според него отношенията ни с Русия са нормални в рамките на външнополитическата ситуация в момента.

Критиките на Първанов, министърът коментира с думите: "Очевидно има проблем с разбирането какво се случва по света" и напомни, че е поканил лидера на АБВ да разговарят по тези теми.

"В момента е важно да поддържаме много активна външнополитическа позиция по отношение на задачите, които имаме в рамките на ЕС, на НАТО", разясни той.

Митов заяви, че не е бил остър в изказванията си към Първанов досега, а възпитан.

Министърът не коментира предстоящата визита на лидера на АБВ в Москва. Това е негов дневен ред, негова инициатива, всеки има право на мнение, посочи той.

От думите на министъра стана ясно, че засега не се предвижда визита на премиера Бойко Борисов в Русия. След като стана ясно, че президентът Росен Плевнелиев не смята да отговори на поканата да присъства на парада на 9 май в Москва за Деня на победата, Митов не се нае да каже дали на парада ще отиде българският посланик.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


110
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
za sega Nikito Mladenuf vodi po tikvi na toia pipon
17
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
'Митов заяви, че не е бил остър в изказванията си към Първанов досега, а възпитан."Само да вметна, че обратното на "остър" е "***" :D
16
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
kogato mezdu mozak i ezik nema oporni to4ki eto taka ste izglejda vseki kakto tozi 4uk4ii na snimkata- umen, obrazovan i s kariera , a glupostiti mu kato na mnoogo po ume i pooo-obrazovan i kato ot karierata v Biliane ili Love4 li bese
15
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
То и Тиквата вчера се изцепи, че през последната година и половина сме били в изолация. Що не се скараш и на Тиквата бе цайсато мекотело?
14
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
На агент Гоцэ така са му спуснати опорните точки. Петата колони не спи, хибридна войда но дупка.
13
5
 
32
 
! Отговори
Прагматик преди 9 години
Защо да имаме Плевнята, Боко, Даниел Митов и надут чиновнически апарат, след като така или иначе всички решения се взимат в американското посолство.
12
7
 
34
 
! Отговори
uu преди 9 години
Г-н Министър, каква по-голяма изолация от това, само да се съгласяваш с това, което ти кажат, и да нямаш право на позиция по никакъв въпрос? Да извадиш страната си от световните пазари - реално Б-я в момента не участва като "играч" по никакъв голям проект, който да предопределя развитието на страната за 20-30 г напред? Да разположиш в страната си чужди военни контингенти и за изложиш страната си на реална военна опасност?С това ли, г-н Митов, страната ни е отворена към света?
11
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ех, ако не беше Бойко Лилипута щеше да направи и Турецкий поток! Ама на! Заради Бойко и тия Българи! Те вече 600 години все с нас оправдават провалите си. Сега като не стане Турецкия поток, може усул усул да помолят да минат през БГ. Ама Бойко трябва да постави три условия:1. Равноправни цени - според международните2. Тръбата да е реверсивна - за да не ни занимават с глупости като Украйна.3. Връщане на Държавен Архив заграбен през 1944
10
9
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И това същество на снимката лъжливо и кривоусто като Куневата... И много вредно за държавата.
9
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ами например наритаха Гърчулята да пуснат интерконектора дето толкова дълго се уфлянкваха да направят. В същото време Гърчето не взе нищо от Москва и каквито са подли, после ще се оправдават че са ги пренебрегнали и затова.
8
3
 
12
 
! Отговори
Лъжa преди 9 години
Лъжa
7
6
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Че тиквата въобще никой не го е канил! Това е сериозно събитие, шутове не им трябват.Затова е добре дошъл в брюксел или париж. Там шутове винаги са желани. Още от Средновековието.
6
8
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
АМЕРИКАНСКИ ШПИОНИН-БЪЛГАРСКИ МИНИСТЪРrustam.blog.bg/politika/2014/08/05/amerikanski-shpionin-bylgarski-ministyr.1286937
5
10
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Първанов имаше предвид енергийна изолация и попита защо не сме поканени на срещата в Будапеща, където европейски държави обсъждаха трасето на Турски поток. А Боце нека обикаля по Европа да хленчи за хъбчета, след като останахме и без Южен поток. Недорасляк, назначен за външен министър!!!
4
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И в какво точно се състои вниманието, ако не е тайна? Защото аз лично не виждам внимание!
3
3
 
9
 
! Отговори
Ани преди 9 години
Аз си мисля че АБВ стана коалиционен партньор по същата причина която преди беше Атака. За да могат да участват в обсъжданията. Накратко да държи под око ГЕРБ. Сега Първанов отива на инструктаж. Няма лошо, в края на краищата трябва да имаме връзки със всички. Важното е да бъдем хладнокръвни и да не забравяме че врагът е подъл. Навремето пишеше че и стените имат уши. Туй съм го наблюдавала наживо. Много смешно. Единя се навел да гледа през ключалката, а другия сложил ухо на вратата.
2
6
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Даниелчо и неговите съветници да четат малко повече какво казват хората и да си променят поведението спрямо общественото мнение. И марсианците да дойдат на посещение в България Даниелчо, ползата от това е никаква докато не помислиш за националните интереси на страната си. Не си *** човек, имаш образования, но си толкова зомбиран че няма накъде повече.
1
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Блажени са вярващите. Предателите подлизурковците никой не ги обича.