Местан бил "ужасно сам”, търси либерални партньори

ДПС получи рамо от Паси за агитация на майчин език
Обновена: 16 апр 2015 22:37 | 16 апр 2015 22:19,
77
Местан бил "ужасно сам”, търси либерални партньори
Снимка: архив БТА

Лидерът на ДПС Лютви Местан призна, че се чувства „ужасно сам” в сегашния парламент и си пожела повече партньори от либерални сектор. Той обясни това по време на кръгла маса в Двореца „Врана”, чийто символичен домакин беше Симеон Сакскобургготски. Форумът е в партньорство с Европейския либерален форум - "Рестарт на либералната идея в Югоизточна Европа".

Още по темата
„Добре е за всички ДПС да не бъде единствената парламентарно представена либерална партия”, каза Местан, цитиран от БТА. Според него колкото е по-широка либералната ниша, толкова по-здраво ще е установена демокрацията. Лидерът на ДПС заяви готовност за активен диалог с всички либерални сили за разширяване на либералното поле в българската политика.

Местан призна, че се чувства "ужасно сам и много некомфортно в един парламент, който доминира от езика или на омразата, или на политическото заклинание". Имаме нужда от много сериозни либерални партньори занапред в българската политика, коментира председателят на ДПС.

Той получи подкрепа от бившия външен министър Соломон Паси по темата за агитацията на майчин език. В Изборния кодекс тя е забранена, а ДПС се бори за разрешаването й. Политиците от движението дори често агитират на турски преди вота, заради което получават глоби от съда.

Паси даде за  пример старта на кампанията на Хилари Клинтън в Туитър, където тя се обръща на испански към испаноговорящите в САЩ. „Изключително либерален подход е да се  обърнеш към гласоподавателите на родния им език, защо ние не го правим”, попита бившият министър, а Местан му благодари.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
2
 
7
 
! Отговори
Марто преди 9 години
Тупа се в гърдите, че е либерал, все едно е нещо хубаво! Либерализма си е проблем както и да го погледнеш. Дайте ми хубавите стари консервативни закони - крадецът остава без ръце, изнасилвачът - без макари, убиецът - без глава!
38
2
 
7
 
! Отговори
Българин преди 9 години
Соломон Паси е най-големият предател на Република България!!! Да си вървят с царя в Турция и да се развяват там, а не тук върху костите на избитите от турците българи да издевателстват!!! Предател мръсен!!!
37
2
 
9
 
! Отговори
художника преди 9 години
САЩ са мулти национална държава, сбирщайн от целия свят.Там могат да си агитират дори на непалски. БЪЛГАРИЯ е хилядолетна държава с ОФИЦИАЛЕН език БЪЛГАРСКИ.Който не говори на български, да няма право на глас! Това е !!!
36
2
 
14
 
! Отговори
ognyanz преди 9 години
ДПС са способни да провалят всяко правителство и всеки коалиционен партньор с потребителското си отношение към властта. След като за пореден път провалиха коалицията с БСП, сега всички се пазят от тях.
35
4
 
20
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 9 години
Мръсни, гнусни ***!Говорете си в къщи ако искате и на занзибарски! На публични места по Конституция официалният език е БЪЛГАРСКИЯТ!!!
34
2
 
23
 
! Отговори
ПФУ! преди 9 години
Не ми давайте за пример САЩ! Те са мултиетническа държава. А всички европейски дължави са еднонационални! В Германия, Англия, Австрия, Италия, скандинавските страни и т.н да сте чули нещо подобно- да се агитира и говори на друг език освен официалния?Скрий се бе мишок! Нали ти, юдейско чедо, каза "Майната му на православието".Нещастници!
33
8
 
9
 
! Отговори
Всъщност.... преди 9 години
....ДПС = ГЕРБ
32
3
 
14
 
! Отговори
Джон Кери преди 9 години
И децата вече разбраха, че ДПС е продукт на турско-американските служби.
31
9
 
9
 
! Отговори
Глас от минарето.... преди 9 години
Местан не е сам. В скута му са Борисов, Симеонов, Каракачанов, Радан, Костов и т.н. все видни евро атлантици русофоб-туркофили!
30
1
 
15
 
! Отговори
?!? преди 9 години
Местан, никой не те ограничава да говориш на майчин език, нито да се обърнеш към тях на такъв. Но не на агитационен митинг, където всички имат равни права да чуят посланието и за това в България има официален език който обединява правата на всички. Като либерал незна защо искаш да ограничиш правата на едните за сметка на другите. А може би просто искаш да ги консолидираш като отделна от обществото общност!?
29
4
 
10
 
! Отговори
Камбаните звънят ... преди 9 години
Щом е сам да се обади на Волен , Ахмед , Станишев . .. . .. . се отявлени леви личности.
28
1
 
13
 
! Отговори
Наблюдател преди 9 години
Жалък плач на най-големия либерал сред доносниците на ДС!За да станат още по-либерални да приемат и нацисти в Либералната партия - та да добият завършен вид!
27
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Voynata e prodaljenie na neuspe6nata diplomatsiya"...Pe4e se...
26
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Този фашист Местан работи за дезинтеграцията на помашкото и турско малцинство! Жалко, че няма адекватни парламентаристи, които да нарекат нещата с техните имена, за да стане ясно, че сепаратисти и националисти в българския парламент място нямат! В България за българските граждани българския език е официален! Няма място за дезинтегриране на български граждани, чрез усилване на съзнанието им за верова и етническа принадлежност! Бъдещето е в единството, а не в разделението!
25
1
 
18
 
! Отговори
ОПС, преди 9 години
Ех Паси паси паси става на псе псе псе. Заради такива като теб хората започват да не харесват Адамовия род.
24
3
 
8
 
! Отговори
Атакист до 51 преди 9 години
Волен не е с него, а под негоНедей да хулиш нашия нов Левски
23
1
 
16
 
! Отговори
Иван Пешев преди 9 години
А Паси защо не вземе изключително либерална позиция по някой от въпросите касаещи палестинците в Израел, да докаже че е един истински модерен политик, а не *** в каквато роля сме свикнали да го виждаме.
22
3
 
24
 
! Отговори
хорхай преди 9 години
САЩ е държава от имигранти и няма официален език! Турският не е официален нито в България нито в ЕС. Като иска да говори на майчин език, да се кандидатира в Турция или да говори с майка си.
21
1
 
22
 
! Отговори
ХА ХА ХА преди 9 години
Агент Павел, либерал?! Ха ха, голям смях! Местанчо пак се заовърта край царя, ама няма да му се отвори парашута! Всички го видяхме царчето, че е въздух под налягане. Че даже вече и налягане няма. Тоя човек не знае каъде се намира, че държава ще ти управлява?! Ченгетата от ДС явно си мислят, че народа за втори път ще им се хване на номерата! Хората не са чак толкова прости! Местане, скрий се нейде бе, демагог нагъл!
20
1
 
18
 
! Отговори
Георги Ламбуров преди 9 години
ЗНАЧИ ВЕЧЕ НЕ СА ТУРЦИ, А ... "ЛИБЕРАЛИ"Но ... продължават да не осъждат нито Арменския геноцид,нито атентата на гара Буново срещу вагона за майки с децаЗНАЧИ НЕ СА ЛИБЕРАЛИ, ДАЖЕ И ТУРЦИ > ПРОСТО ИСЛЯМИСТИ