Местан бил "ужасно сам”, търси либерални партньори

ДПС получи рамо от Паси за агитация на майчин език
Обновена: 16 апр 2015 22:37 | 16 апр 2015 22:19,
77
Местан бил "ужасно сам”, търси либерални партньори
Снимка: архив БТА

Лидерът на ДПС Лютви Местан призна, че се чувства „ужасно сам” в сегашния парламент и си пожела повече партньори от либерални сектор. Той обясни това по време на кръгла маса в Двореца „Врана”, чийто символичен домакин беше Симеон Сакскобургготски. Форумът е в партньорство с Европейския либерален форум - "Рестарт на либералната идея в Югоизточна Европа".

Още по темата
„Добре е за всички ДПС да не бъде единствената парламентарно представена либерална партия”, каза Местан, цитиран от БТА. Според него колкото е по-широка либералната ниша, толкова по-здраво ще е установена демокрацията. Лидерът на ДПС заяви готовност за активен диалог с всички либерални сили за разширяване на либералното поле в българската политика.

Местан призна, че се чувства "ужасно сам и много некомфортно в един парламент, който доминира от езика или на омразата, или на политическото заклинание". Имаме нужда от много сериозни либерални партньори занапред в българската политика, коментира председателят на ДПС.

Той получи подкрепа от бившия външен министър Соломон Паси по темата за агитацията на майчин език. В Изборния кодекс тя е забранена, а ДПС се бори за разрешаването й. Политиците от движението дори често агитират на турски преди вота, заради което получават глоби от съда.

Паси даде за  пример старта на кампанията на Хилари Клинтън в Туитър, където тя се обръща на испански към испаноговорящите в САЩ. „Изключително либерален подход е да се  обърнеш към гласоподавателите на родния им език, защо ние не го правим”, попита бившият министър, а Местан му благодари.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нищо ново под слънцето. Забравихте ли как паси нарече кан Аспарух БЕЖАНЕЦ. Какво да очакваме от подобни недоразумения в Българската "политика".М***стаята местан е същия .
18
5
 
14
 
! Отговори
Поправка преди 9 години
До Анонимен 39Не, и ДПС, и Атака, и БСП са производни на БКП !
17
2
 
26
 
! Отговори
Калитко преди 9 години
И двамата на гилотината - сега!!!!
16
9
 
17
 
! Отговори
Безпартиен преди 9 години
Гледам от много време някой пишат дпс и атака били заедно и някакви подобни работи . Искам да попитам тези хора за какво се борят ? Те не виждат ли кой ни управлява и кои теглиха заема ? Имам чувството че банда психично болни хора пишат подобни глупости и се излагат ! Е как да се оправим с такива психично изкривени хора ? Това за отвличане на вниманието от истинските вредители вредители ли не мога да разбера или просто тези хора са затъпели толкова много че вече не знаят какво се случва реално ?
15
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Представям си как е ревал, докато е чел испанското изявление на Хилъри Клинтън.
14
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Pasi da si gleda rabotata.na maichin ezik da si govorat v kachi.Pasi e gnusen sorosiid i provegda politikata na evreite po unichogenieto ni...
13
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Този пинокио Паси е пропуснал да каже, че САЩ заразлика от България е държава на имигранти. Ние от друга страна сме били 5 века роби на турците, няма през 2015г. да им слушам агитационния език. Колкото до това, че ДПС били сами - те сами и ще си останат. Няма вече толкова глупава партия, която да се самоунищожи. Къде са НДСВ? Къде са БСП? ДПС стана регионална партия и по-добре да свиква вече, ако ще и целия парламент ще се коалира заедно но те няма да са в правителството. Тяхната свърши.
12
2
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Абе и Местан и безродника Паси не са българи, какво ви е чудно, че искат в България да се говорят всякакви езици. Той Паси отдавна беше казал, майната и на България, та какво се чудите.... Тези и двамата, са за народен съд и доживотен затвор и ще ги настигне възмездието много скоро.....
11
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да се обърне към Лордо -Евгени Минчев!
10
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
сега бил сам,станишко дезертира в Брюксел и нема целувки на Орлов мост
9
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Абе навивам Станишката, да стане депесар. Ако сколаше, спукана им е работата на ***. Ще започнат да си връщат загубената национална памет от Волжска Болжария.
8
16
 
22
 
! Отговори
кладата се стопля преди 9 години
Да се махаме от ес и нато веднага. Подкрепете подписката на атака. Все трябва да се почне отнякъде. Убеждават ни че ес е голяма работа и без него сме загубени. Дрън дрън ..... бъдещето е на изток! Такива предатели на клада!
7
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"ДПС получи дупе от Паси за агитация на майчин език"Въобще някой изненадан ли е?
6
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Пасито, вярно ще излезе арабин, както се е представил пред Кадафи. Ей, голям хитрец, с еврейте- евреин, с арабите- арабин, а една майка българска го е раждала този хайванин! Бравос!
5
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Местане , в Иран има 8 милиона турци. На вън от дома си трябва да говорят Персийски и да пазаруват на официалния език, да учат в училище персийски . Ако искат турски,( майчиния ти език ) трябва да отидат в Турция !
4
3
 
26
 
! Отговори
вниемание преди 9 години
Паси да си мери долните приказки. Други като него станаха на пушек
3
2
 
23
 
! Отговори
Румбо преди 9 години
Щом ДПС е представителя на либералната идея в България-значи тя не струва!
2
3
 
25
 
! Отговори
Спеца преди 9 години
След толкова турски чалъми и винаги завършващи с предателства , какво да очаква Местан ?Само самота ага , само самота !
1
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Агитират на турски ??Във всяка държава има един официален език.Във САЩ е английски , във Франция е френски.Само Местан не е разбрал, че в България е същото !И Паси трябва да го проумее !В България е български език !