Пращали охранители на НСО да купуват кисело мляко

Службата да пази по-малко политици, иска Радан Кънев
Обновена: 23 апр 2015 14:02 | 23 апр 2015 11:26, Камелия Цветанова
23
Пращали охранители на НСО да купуват кисело мляко
Радан Кънев. Снимка: БТА, архив

Да се ограничи броят на лицата, които охранява НСО, поиска лидерът на ДСБ, част от РБ, Радан Кънев.

"В момента има хора, които пращат тези професионалисти до магазина за кисело мляко, това е унизително", коментира той, след като преди два дни разкритикува Закона за НСО във вида, предложен от ГЕРБ.

Още по темата

На службата се дават 10 пъти повече пари, отколкото на тази за борба с тероризма - 40 към 4 млн. лв., смята той.

Имаме ли нужда да харчим 40 милиона и да охраняваме толкова много лица, риторично попита той и добави, че никой не знае точно колко души в момента са пазени от гардовете на службата.

Според Кънев в България има не повече от 12 души, които трябва да бъдат охранявани. Сред тях със сигурност са премиерът и вътрешният министър, но не и депутати.

"Мен така, както ме гледате, дали имам нужда от охрана", призна той.

Кънев смята, че НСО трябва да е малка служба и да се знае кого обслужва.

"Тези великолепно подготвени 1200 души, може би едни от най- добрите професионалисти в държавата, трябва да са насочени към сигурността на всеки български гражданин, а не на конкретни лица", настоя Кънев.

Според него няма значение дали НСО ще е на подчинение на президента или не и дали ще е самостоятелна или ще се присъедини към друга служба, важното е колко души пази и какъв бюджет има.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още по темата: Радан КъневРБ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
0
 
! Отговори
НСО преди 8 години
Двама от НСО постоянно охранява дете в училище,екскурзий,на тренировка на пазаруване и др. с държавни средства и заплати за служителите .Редно ли е?
15
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да купуват кисело мляко, пак ***-доди, ама да охраняват децата на мутрите?!?!?!
14
0
 
6
 
! Отговори
Асеновец преди 9 години
По- скоро да пратят охрана на съдебната власт за да ви тикне в затвора
13
0
 
4
 
! Отговори
ВЕЩИЦАТА преди 9 години
На който от политиците му е чиста съвеста и името му не е опетнено не му трябва охрана. Няма от кого да го пази. Щом ги пазят доста са нагазили в лука. Никаква охрана. Ако искат охрана да си плащат от откраднатите пари на народа и държавата.
12
6
 
3
 
! Отговори
Ред арми преди 9 години
Кънев и от къде разбра, че се изпращат охранители за кисело мляко? Да не си ги засичал докато работеше като охрана по хипермаркетите компексарче?
11
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Навремето Йордан Соколов пращаше хората от НСО да му разхождат дакела и бяха ги снимали дори ,но дали си мислите ,че някой от НСО се е почуствал засегнат от това ? Не! Тези хора са с различна нагласа,изпитват дори удоволствие да се отъркват о силните на деня и властимащите ,гледат с пренебрежение на останалите и имат слугински манталитет -иначе е непонятно кой и за какво ( за една заплата ли ) ще си рискува примерно живота за да защити някакво политическо *** които мразено целокупно от народа
10
0
 
7
 
! Отговори
за да има България преди 9 години
Да, найстина няма нужда да се охраняват ( обгрижват) повече от 12 лица на определени държавни постове. Нека се водиме от правилото " казал-показал-доказал" .Успех
9
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Zakrivai
8
0
 
17
 
! Отговори
Kuncho преди 9 години
По надолу в статиите пише, че Белгия има 80 човека, къде са нашите 1200?!Ние явно сме големи балъци, щом позволяваме някакъв псевдо елит да се охранява за мсетка на нас самите.Ако няма охрана, ще имат стимул да няма престъпност, а сега те се пазят, а другите там да се оправят!
7
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Лесно му е на Рамаданчо, него го охраняват от службите хранителници - звената на УДБА, МОССАД и ЦРУ.
6
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Няма да стане, защото за политиците собственото им удоволствие /и парите преди всичко/ е по-важно от сигурността на държавата!Парламентът да стане с максимум 120 човека ,да нямат държавни жилища и коли и "бонуси" за щяло и не щяло!
5
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Момчетата от НСО са гадни простаци без грам морал и съвест. Вчера за пореден път се убедих в това. Да ги уволняват всичките! Все пак охраняват народни избраници, от кого се пазят, от народа ли?
4
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Службата да пази по-малко политици, иска Радан Кънев"Условието е изпълнено предварително, защото ние политици нямаме. Имаме само някакви жалки подобия на такива, но истински не.
3
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Туй ли е НСО бе пращат те да купуваш мляко щото те е страх че ако не отидеш и се оплачеш ще те уволнят и тия страхливци ще те пазят.
2
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
сигурно са спрели движението и отцепили млекарницата на маяци и сирени
1
6
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да се отнемат мерцедесите на депутатите, парламента да е максимум 60 човека и да се возят в градския jранспорт като в Дания например, какво ни интересува НСО някой да не ги кара да ходят насила да купуват мляко.