Преди поляни… днес хиляди работни места. С метро!

Бизнес паркът в София – поредната гордост на премиера
Обновена: 29 апр 2015 17:10 | 29 апр 2015 17:10,
131
Преди поляни… днес хиляди работни места. С метро!
Снимка: БТА

Премиерът Бойко Борисов изрази задоволството си от разрастването на Бизнес парка в София и развитието на инфраструктурата около него.

Министър-председателят посети района, за да открие нова високотехнологична лаборатория на "Хюлет-Пакард" България.

"Преди 10 г. на това място бяха поляни, а сега има "Южна дъга". Вероятно сте дошли по нея до тук. На 8 май ще открием и метрото. По-големи удобства от това не можем и да създадем", каза Борисов преди да вдигне символичната завеса пред новата лаборатория. Той допълни, че с новата отсечка на подземната железница 60 000 души ще пътуват всеки ден до Бизнес парка – само за 1 лев и само за 7 минути от центъра.

Още по темата

Борисов обясни и че за няколко години Бизнес парка се е превърнал в работно място за над 4000 млади българи, които получават едни от най-високите заплати в страната. Това било и мястото, където са установени най-високотехнологичните производства, внасящи най-много ДДС в хазната.

Високотехнологичната лаборатория на "Хюлет-Пакард", която Борисов откри, е уникална за страната ни. Тя е и най-голямата инвестиция от този вид на американска компания в Европа. Лабораторията ще е достъпна както за служителите и клиентите на "Хюлет-Пакард", така и за студенти, обещаха от ръководството.

На откриването присъства и американският посланик Марси Рийс, която обясни, че 500 талантливи българи са се върнали в България, за да работят в НР.

"Българите са ненадминати в сферата на информационните технологии", обяви на свой ред премиерът Борисов. Той поздрави американското правителство за решението да инвестира във възможно най-доброто място в Европа.

Премиерът обясни и че държавата прави всичко възможно, за да се върнат младите у нас – стабилна държава, климат, инфраструктура и най-ниски данъци.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


131
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
4
 
5
 
! Отговори
До истината преди 8 години
Не е вярно, Кутев ни каза че не е така! Атака напред, рублата е най добре. Краварите ДГД, Пассия е велика, ББ остаФка. За парче пица продавам държавата си. А да, в ХП нямат нито едно ИТ а само телефонисти. Друго не се сещам за сега, дано стигне за 30р. и 43к.
21
5
 
9
 
! Отговори
Руди преди 8 години
До Анонимен 14 Ми аз съм там и взимам 3000 лв, ти като си много голям я кажи колко вземаш, ама честно.
20
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ei, ostanilite kak se hilkat i podmazvat!
19
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хюлейд Пакард провали хиляди студенти за няколко години .. 1000-1500лв. за телефонист и студента зарязва обучението си ... Какво падение IT и математици да работят телефонисти и това било бъдещето и високата технология..
18
3
 
4
 
! Отговори
Коментатор преди 8 години
Да си жив и здрав вожде, наша пътеводна бащица!
17
0
 
3
 
! Отговори
Румен преди 8 години
До Анонимен 4 Алоо Асеновград , ми не го избирайте този кмет , кой го е избрал аз ли, как си мислиш че ще ви се помогне.
16
8
 
25
 
! Отговори
истината преди 8 години
Каквото и да си говорим София се развива и само слепец може да отрече това. А Бизнес Паркът може да съперничи на подобните зони в Западна Европа и Америка. Клас А офис сгради с наематели - най-големите БГ и световни компании, а БВП, който се произвежда там като нищо е по-голям от БВП на половината общини в България.
15
1
 
6
 
! Отговори
до 13 преди 8 години
Вероятно е засичал за колко време се минава отсечката с хеликоптера. :D
14
2
 
6
 
! Отговори
Наблюдател преди 8 години
Министър председател на хвалбите и на това което е останало от България. Много добре знае, че връщане ще има само ако се смаже корупцията. Съответно се направи административна и съдебна реформа. Само че нещо хич не му отърва и се опитва с празни приказки да замени действителността
13
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бизнес парк със телефонисти и картинкаджии..
12
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"60 000 души ще пътуват всеки ден до Бизнес парка само за 1 лев и само за 7 минути от центъра."От Сердика до Младост 1 метрото пътува към 15 мин. Но явно Боко никога не се е качвал в метрото и затова не знае. Или пък просто имаме различния по отношение къде е центъра на София.
11
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До hmmЧувал ли си приказката "Не хвърляй камък в прясно *** - ще те опръска" Затова никой не иска и минусчета на Тиквунските ви глупостити да слага.
10
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Преди поляни днес хиляди работни места. С метро!"Таз година завод за полупроводници, догодина за цели проводници!
9
3
 
10
 
! Отговори
Бравосимо преди 8 години
Милиони работни места, какви ти хиляди. Добре , че беше бат Боко да построи метрата и да отвори нови работни места в животновъдния бизнес. Браво бат Боко, още утре се прибирам в kleta maika Balgariq
8
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Информация и трябва на таз държава на всеки пенсионер по 3 ИТ специалиста и 4 смартфона. с жава приложения браво.
7
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
как за 7 мин от бизнес парка до центъра ? ще лети ли метрото
6
14
 
10
 
! Отговори
тех преди 8 години
Точно пък снобите от Бизнес парка да използват метрото. Никога.
5
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Върнали се къде ще идат няма да работят за НР в Германия я там не плащат и работодателите са мошеници тука им е мястото и превоз си имат.
4
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бокич добре, ама за другите градове кога? По-малки градове със страхотно географско разположение като Асеновград например са с абсолютно некадърна управа от години, и никой копче не им казва от централната власт. Докато в други градове кметовете са дейни и работят, в такива по-малки градове една плочка не е подменена, а всичко се краде..
3
6
 
15
 
! Отговори
жаго преди 8 години
как няма още някой комунист да почне да плюе, как можело да се отглеждат жаговци с каруци на това място и да им се вдигат детските , разбира се.