Баташкото клане прокуди ДПС от парламента

Местан и Сие недоволни от декларация на Патриотите
Обновена: 15 май 2015 13:58 | 15 май 2015 10:13,
241
Баташкото клане прокуди ДПС от парламента
Снимка: Булфото, архив

Декларация на Патриотичния фронт в памет на жертвите на Баташкото клане накара депутатите от ДПС да напуснат пленарната зала.

Преди началото на петъчното заседание на народните представители съпредседателят на Патриотите Валери Симеонов припомни, че 17 май е датата за почит пред загиналите в клането. Той го нарече едно от най-страшните събития в историята на България.

Още при първите изречения депутатите на Лютви Местан напуснаха заседанието в знак на протест.

От трибуната на парламента Симеонов припомни зверствата, на които са били подложени българите по време на Османската империя. Той изброи конкретни дати и населени места, в които населението е било насилствено ислямизирано и отвличано. Лидерът на Патриотите разказа за случаи на скалпирани мъже и жени, на клани в кланици, за обезчестявани жени, изнасилвани мъже, жени и деца.

За петте века робство има над 5 милиона жертви. Априлското въстание даде 40 000 жертви. 5000 души са избити по време на Баташкото клане, даде още факти Симеонов.

"Отговорността ни пред тяхната памет ни задължава да припомним тези деяния", каза патриотът.

Той припомни, че през 2008 година Общинският съвет в Бургас е определил 17 май за ден за почит към жертвите на Баташкото клане. Примерът на бургазлии бил последван и от други общини. Симеонов припомни, че ПФ внесе декларация за това и в парламента и се надява той да определи 17 май за ден на почит в цялата страна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


241
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Местан да взима пример от Меркел, която отиде в Москва на поклонение на загиналите във ВСВ.
22
1
 
27
 
! Отговори
PILOT преди 8 години
Е сега си пролича тези дали са българи !!!
21
9
 
1
 
! Отговори
До red army преди 8 години
*** си ти бе
20
2
 
27
 
! Отговори
Иван преди 8 години
Героите не умират, ПОКЛОН!
19
3
 
40
 
! Отговори
хехе преди 8 години
За евреи, арменци, турци, роми и помаци плачеме, а когато става дума за масово клане на БЪЛГАРИ излизаме от НС - те това е толерантност и етнически модел.
18
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ЕТО ЗАТОВА ЩЕ ГЛАСУВАМ ЗА ПФ
17
3
 
40
 
! Отговори
Ред арми преди 8 години
Да си ходят в Анадола. България е на българите. лютви местан, владимир зидаров, агент павел- умишлено е с малка буква, не заслужава нито уважение, нито поста, който заема. За задължително гласуване- само така ще изхвърлим ориенталците от парламента.... Другия вариант е на оръжие...
16
26
 
9
 
! Отговори
До 42 преди 8 години
Да българи сме всички по националност и трябва да сме равни пред държавата. Но този който, излезе и разцепи и българската нация на етноси е този голям "патриот" Симеонов, който с изказванията си за виенето обижда дълбоко мюсюлманската общност в България. Да има някакви лоши предразсъдъци към османците в Османска Турция е разбираемо, но да нападаш религиозна общност с думи на омраза и ненавист различна от християнската е признак на фанатизъм, шовинизъм и е подстрекателя на разделение на нацията!
15
3
 
27
 
! Отговори
Немците,присъствали преди 8 години
на Парада на победа в Москва, на 9 май, се извиняват на случайно минаващите край тях руснаци.Тези немци знаят за съглашението между Сталин и Хитлер, знаят и за плановете на Сталин пръв да нападне, знаят и какво са вършили някои руснаци през 1954 г. в Германия. Но тези обикновени немци са осмислили онова, което се е случило и са успели да видят бедите, донесени от войната не само на държавата като цяло, но и в съдбите на обикновените хора от тогавашния СССР.Депутатите от ДПС разсъждават ли?!
14
5
 
17
 
! Отговори
Най-хубавото от ... преди 8 години
... цялата работа е, че Борисов ще го отнесе.
13
17
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Атака излязоха ли също, солидарно с братята си от ДПС?!
12
0
 
33
 
! Отговори
user преди 8 години
Тези са направили така наречената самоотлъчка, което означава, че трябва да ги предупредят и при следваща такава директно трябва да ги уволнят дисциплинарно. Така се прави със всички работници.
11
2
 
57
 
! Отговори
са преди 8 години
за едни имена ореваха орталъка за 500 години кланета на хиляди българи ще ми излизат лицемери долни, не заслужават хората даже плюнките си да хвърлят върху тях
10
1
 
44
 
! Отговори
МРАВКА преди 8 години
БЪЛГАРИ,ЗА КАКВО НЕ Е ТАКА НРЕЧЕНИЯТ КОНСТИТУЦИОНЕН СЪД? ДО КОГА ЩЕ СЪЩЕСТВУВА ТАЯ ТУРСКА,АНТИБЪЛГАРСКА ,ПРОТИВОКОНСТИТУЦИОННА ,ВЕРСКА ПАРТИЯ Д.П.С.? НЕ Е ЛИ ВРЕМЕ ДА ПОТЪРСИМ ОДГОВОРНОСТ ОТ ТИЯ НЕГОДНИЦИ И НАЦИОНАЛНИ ПРЕДАТЕЛИ ОТ В.К.С.? ТЕ НА КОИ НАРОД И ДЪРЖАВА СЛУЖАТ? НА ВСЕКИ ДРУГ САМО НЕ НА БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД. НЕЗАБАВНА ЗАБРАНА НА Д.П.С. МЕСТАН И ДОГАН ВЪН ОТ БЪЛГАРИЯ ИЛИ В ЗАТВОРА ЗА АНТИБЪЛГАРСКА ДЕИНОСТ. ТЕЗИ НЕ СЕ ЧУСТВАТ БЪЛГАРИ И НЯМАТ МЯСТО В БЪЛГАРИЯ.
9
2
 
57
 
! Отговори
реалист преди 8 години
Ако бяха изклали турци, нямаше ли да настояват за същото? Що за лицемерие. Дано ги прокудят завинаги от парламента.
8
1
 
42
 
! Отговори
Tina преди 8 години
17 май да е ден за почитане на всички жертви през 500-годишното робство.В момента умишлено се нагнетява етническо напрежение, което да доведе до сблъсък.След това или ще има България или Турция...Балканите ги подготвят вече 25 год. за това.Или ще има християнски съюз между България, Сърбия, Гърция, Румъния, Черна Гора или ще има ислямски халифат между Турция и Албания.Клоуните от 25-годишното пародийно управление на БГ ще си получат възмездието...
7
1
 
48
 
! Отговори
none преди 8 години
И защо да трябва ние да им състрадаваме за смяната на имената а те отказват да ни състрадават за жертвите които сме дали? Преименуването поне не е било геноцид ... Да грешка е но хората не са били избити .... няма да коментирам че те са му отвърнали със терористичен акт ... Ако искаме да живеем заедно ще трябва всички да започнем да се зачитаме един друг ...
6
1
 
69
 
! Отговори
художника преди 8 години
Наистина, трябва да има ПОЧИТ към паметта на невинно избитите БЪЛГАРИ в онези отдавна отминали времена. И от какво се "обидиха" либералите от ДПС ? Историята е това, което е и трябва да се помни ! К`во толкова ????
5
2
 
40
 
! Отговори
сс преди 8 години
Ами като ще излизат значи не им се работи като не им се работи и не искат в народното събрание да си ходят други ще дойдат на тяхното место дето ще работят.
4
3
 
84
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Антибългарската, турска партия ДПС е против българите, против паметта на всички онези знайни и незнайни жертви на зверствата по време на турското робство!