Слагаме на масата система за по-добри пенсии!

Тези мизерни пенсии са недопустими, каза още Ивайло Калфин
17 май 2015 21:00,
60
Слагаме на масата система за по-добри пенсии!
Снимка: bTV

Слагаме на масата система, която може да работи и да дава по-добри пенсии. Това заяви в "120 минути" вицепремиерът и министър на социалната политика Ивайло Калфин. "Недопустимо е хората да получават мизерни пенсии. Една от целите на реформата е именно тази – пенсиите да станат по-високи", подчерта още вицепремиерът.

"Всеки от партньорите в Тристранката трябва да направи малко отстъпка в преговори за реформите”, заяви Калфин, като подчерта, че до този момент има подкрепа както от премиера Бойко Борисов, така и от колегите си.

По думите на министъра има риск от протести, но вероятно това ще са отделни групи, които ще искат тяхната ситуация да се запази. "Моята грижа е да предложа система, която да работи трайно", подчерта той.

"Тази реформа е един от основните мотиви АБВ да участва правителството”, заяви Калфин, като допълни, че в България доходите са безобразно ниски и това трябва да се промени.

Още по темата

Според вицепремиера сметките са много прости – когато се дава перспектива с много плавно повишаване на пенсионната възраст, това дава предвидимост и сигурност. 

По думите му неназначаването на хора над 50 години е много голям проблем. "Това са много мотивирани хора, за разлика от някои млади”, посочи той и каза, че сега се подготвят специални програми, които да подпомагат работодателите, които наемат по-възрастни хора.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
0
 
1
 
! Отговори
Пенсионер преди 8 години
Ама чакайте Калфата няма предвид пенсиите на пенсионираните вече да се вдигат а на тези които тепърва ще се пенсят. Пенсиите от 100 лева ще си останат. Има железен довод и извинение за това - такава била нормативната уредба.
44
0
 
4
 
! Отговори
Тинев преди 8 години
Комунизма си отишъл?Така ли? Я се огледайте, БЕЗ ПРИСТРАСТИЕ обаче:-Първанов-комунист-Бойко-комунист-Цецо-комунист-Калфата-комунист-Цеца-комунист--Още да изреждам ли?Вълка козината си мени, но нрава не!БКП името си мени, но нрава не!Бяха правоимащи и сега пак са правоимащи. Командваха и сега пак командват. Крадяха и сега пак крадат.Как трябва да се НАБИЕ истината в главата на тоз *** народ, та изтрепе разните му Бойко Борисовци, Първановци, Местанци и другата *** мошеници?
43
0
 
4
 
! Отговори
Ред арми преди 8 години
А колко взехте под масата, преди да сложите каквото и да било на масата...
42
0
 
4
 
! Отговори
Анили преди 8 години
Вместо да бистрите как да не давате пенсии на хората, защо не помислите в посока увеличаване заетостта на малцинствата? Така те няма да са на държавна хранилка, а ще работят за да получават средства. Следователно ще им се внасят осигуровки, ще се надяваме да си плащат тока, парното, водата и т.н.
41
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ТУКА НЕ СТАВА ВЪПРОС ДА ИМАШ СИЛНА БАНКА С ЧУЖДО УПРАВЛЕНИЕ.ЕДНА ДЪРЖАВА ЗА ДА Е ИКОНОМИЧЕСКИ ДОБРЕ ТРЯБВА ДА ИМА СВОЙ КАПИТАЛ ИЛИ КАЗАНО ПО ПРОСТО БНБ ТРЯБВА ДА Е СТАБИЛНА ФИНАНСОВО И ДА МОЖЕ ДА ПОКРИВА РАЗХОДИТЕ И ДА ИМА ПРИХОДИ ОТ ПРОИЗВОДСТВО.ТОГАВА МОЖЕ ДА ГОВОРИМ ЗА СТАБИЛНА -ИКОНОМИЧЕСКА ДЪРЖАВА.НЕ,КАТО СЕГА МНОГО БАНКИ ,ХИЛАВА ИКОНОМИКА.ПАРИТЕ ,КОГАТО СА РАЗХВЪРЛЯНИ В ДЪРЖАВАТА ПО ЧАСТНИ БАНКИ СЕ СЪЗДАВА ПОВОДИ ЗА КРАЖБИ,НАДМОЩИЕ НА ГРУПИРОВКИ,НО НЕ И НА СТАБИЛНОСТ.
40
0
 
5
 
! Отговори
трето качество преди 8 години
Много шум,много умуване,много труд за нищо ,както е казал народа...накрая ще го отнесе третата категория труд...,защото тя е най-масова и най- незащитена.Кой защитава правата на работещите трета категория на масата на преговорите между държава,синдикати и работодатели?НИКОЙ!И доказателство за това е ,че откакто се правят реформи в пенсионната система най-много е пострадала тази група!И най-големият минус на всички реформи досега е ,че се срива бавно и сигурно ДОВЕРИЕТО в пенсионното осигуряване.
39
0
 
8
 
! Отговори
Калоян преди 8 години
Не може да има добри пенсии, при положение, че получаваме мизерно заплащане. Няма как да получаваме добри пенсии като Дянков ограби сребърния фонд на НОИ. Няма как да има добри пенсии, като населението застарява. Няма как да има добри пенсии като се отделят огромни средства за социални помощи на малцинствата, без да се интегрират, без да работят, без да им се внасят осигуровки. Да ще има добри пенсии, но за такива *** като Калфин- 2 мандата в Европарламента, министър и т.н.
38
0
 
1
 
! Отговори
ни съ знай преди 8 години
Припомням на г-н Калфин, че колаборант не е похвална дума,Правя го, защото това, което прави си е чиста колаборация.И от това няма да се получи нищо полезно за народа!
37
0
 
8
 
! Отговори
Още преди години, преди 8 години
три учителки и счетоводителка на средна възраст, които познавам и които не бяха безработни, тръгнаха за Италия, за да станат болногледачки на старци. От тях научих, че ако там, в Италия, се осигуряваш в продължение на 5 (ПЕТ) години за НАЙ-НИСКА ПЕНСИЯ, ще получиш такава - в размер на 500 евро. След като заминаха, най-ниската пенсия там е станала 700 евро.Тези интелигентни жени предпочетоха да слугуват 5 г., но после да имат пожизнено пенсионен доход, който за нас е твърде приличен!
36
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
КАК НЕ МОЖАХТЕ ДА ПРОУМЕЕТЕ,ЧЕ ОТ КАЛФИН НИЩО НЕ ЗАВИСИ В ИКОНОМИКАТА. ИКОНОМИКАТА НА ЕДНА ДЪРЖАВА СЕ УПРАВЛЯВА ОТ СИЛНАТА БАНКА ЗА В МОМЕНТА И ЛИДЕРА НА УПРАВЛЯВАЩАТА ПАРТИЯ. АКО БАНКАТА ИМА ТАЗИ ВЪЗМОЖНОСТ ТОГАВА МОЖЕМ ДА ГОВОРИМ ЗА МНОГО НЕЩА.НО ПРИ СЪЗДАЛАТА СЕ ОБСТАНОВКА С КТБ ВЪЗМОЖНОСТИ МНОГО НЯМА.ТОВА Е МЕХАНИЗМА ЗА УПРАВЛЕНИЕ В ЕДНА ДЪРЖАВА.ВСИЧКО ДРУГО Е ПЪЛНЕЖ ,МЕДИЙНО ПРИСЪСТВИЕ ПРИДРУЖЕНО ОТ СЛУГИНАЖ.
35
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
DOKATO NEZARABOTI IKONOMIKATA NISHTO NYAMA DA STANE. S TEZI KRADCI POLITICI NIKOGA NYAMA DA TRAGNE.
34
0
 
14
 
! Отговори
Ще стане, но по друг преди 8 години
начин.Разбира се, че след 25 години пенсиите ще са много по-високи.Толкова много българи работят в чужбина! Голяма част от тях наистина планират да се върнат в България, но чак след като са си взели западноевропейските пенсии. И тогава, какъв ръст на пенсиите ще се отбележи! Ама няма да е резултат от нашата пенсионна система.
33
0
 
18
 
! Отговори
ядосан преди 8 години
Как един от управляващите ни 25 години не каза точната истина:ДОБРИ пенсии има там,където ЗАПЛАТИТЕ са добри,а работодателите правят осигуровки върху всеки даден лев!!!Има ли държава в света,която да знае от 1989г,че масово се крият доходи и се плащат само минимални осигуровки,но да не вземе крути мерки???Има.Една.България!Всичко друго е празни приказки.
32
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 35Да те нацоцат анадолските,озлобено,неосъществено,опростачено малоумниче!
31
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Политическия елит противопоставя работещи и пенсионери с постоянното тръбене, че работещите издържат пенсионерите и прикриват, че същият този ели окраде пенсионните фондове натрупаним от пенсионните вноски на настоящите пенсионери-бивши работници
30
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Пенсиите трябва да се намалят! Не може в България ние работещите да издържаме някакви ***, които само цоцат от държавата." - За разлика от много млади, които нямат ното ценз, нито трудов стаж, работят в сивата икономика и се плащат минимални данъци на държавата, пенсионерите са плащали години наред пенсионни осигуровки и това, че парите им бяха откраднати не е по тяхна вина. Когато целенасочено си внасял едни пари цял живот, е редно те да бъдат използвани по предназначение.
29
0
 
16
 
! Отговори
Нищо ново преди 8 години
Той и Нейков ги говореше същите преди 15 години. В резултат на "точковата му система" се увеличиха единствено ровещите по кофите хора, работили и внасяли осигуровки по 35-40 години. И продължават да го канят по разни медии да дава акъл, какъвто никога не е имал.
28
0
 
23
 
! Отговори
Шаран -БГ преди 8 години
Не си чешете езицитеа! Срамота е всеки от вас получава за месец това, което ми давате за година. Защото съм работил за тази страна 48 / четиридесет и осем/ години! СЛОЖЕТЕ НА МАСАТА ПАРТИЙНИТЕ ДОТАЦИИ! Нали сте "европейци"!? В коя страна партиите получават такива пари от държавата си, от държавния бюджет, в Европа? Четвърт век само разруха, прокгонихте всичко кадърно и младо извън България ! И виждате ли, през 2040 година пенсиите ще са 3 пъти поголеми! А сега днес, утре .. Живейте в калта
27
0
 
12
 
! Отговори
Поредният ... преди 8 години
... експеримент, който ще завърши стандартно.
26
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Пенсиите трябва да се намалят! Не може в България ние работещите да издържаме някакви ***, които само цоцат от държавата.В същият момент тези "бедни" фенове на Орешарски дават по 20-30 хил. лв всеки ден на телефонни измамници!