Слагаме на масата система за по-добри пенсии!

Тези мизерни пенсии са недопустими, каза още Ивайло Калфин
17 май 2015 21:00,
60
Слагаме на масата система за по-добри пенсии!
Снимка: bTV

Слагаме на масата система, която може да работи и да дава по-добри пенсии. Това заяви в "120 минути" вицепремиерът и министър на социалната политика Ивайло Калфин. "Недопустимо е хората да получават мизерни пенсии. Една от целите на реформата е именно тази – пенсиите да станат по-високи", подчерта още вицепремиерът.

"Всеки от партньорите в Тристранката трябва да направи малко отстъпка в преговори за реформите”, заяви Калфин, като подчерта, че до този момент има подкрепа както от премиера Бойко Борисов, така и от колегите си.

По думите на министъра има риск от протести, но вероятно това ще са отделни групи, които ще искат тяхната ситуация да се запази. "Моята грижа е да предложа система, която да работи трайно", подчерта той.

"Тази реформа е един от основните мотиви АБВ да участва правителството”, заяви Калфин, като допълни, че в България доходите са безобразно ниски и това трябва да се промени.

Още по темата

Според вицепремиера сметките са много прости – когато се дава перспектива с много плавно повишаване на пенсионната възраст, това дава предвидимост и сигурност. 

По думите му неназначаването на хора над 50 години е много голям проблем. "Това са много мотивирани хора, за разлика от някои млади”, посочи той и каза, че сега се подготвят специални програми, които да подпомагат работодателите, които наемат по-възрастни хора.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
24
 
! Отговори
ХМ! преди 8 години
ВСИЧКО КАКВОТО ПРАВИТЕ Е КАК ЩЕ ИЗГЛЕЖДАТ И КОЛКО НО ВАШИТЕ ПЕНСИИ А МОИТЕ РОДИТЕЛИ ИМАТ ПО 44ГОД.СТАЖ И ВЗЕМАТ 203ЛВ И 216ЛВ. ТЯХНИТЕ И НА ТЕЗИ КАТО ТЯХ НЕ ВИ ИНТЕРЕСУВАТ САМО ЛЪЖЕТЕ ХОРАТА
24
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ами всичко що окрадохте за 25 години ако го върнете ,може и да стане работата,ама надали !
23
0
 
17
 
! Отговори
Колю преди 8 години
Слагате може би нещо, но на вашата маса...А що се отнася до пенсионната "рИформа", такава върви в целия ЕС, имаше и бурни протести, ха да видим ще ги има ли и тук, в което се съмнявам.А каквото им наредят от ЕС, нашите папагали, го повтарят и изпълняват, и съвсем не е в полза на работниците, и на пенсионерите...
22
0
 
15
 
! Отговори
77 преди 8 години
По-добра ще е твоята пенсия,фурнаджийска лопато!
21
3
 
14
 
! Отговори
Да бе да преди 8 години
PROBLEMпреди 3 часаЕС ни каза няколко пъти къде е проблема с ранното пенсиониране -1. ПолицияНе е точно - в България няма Полиция и полицаи, има милиционери. И точно за това им дават ранни пенсии, и заплати - та да ги пазят от "народната любов".
20
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А сегашните пенсии?След "преизчисляването на пенсиите", което стана преди повече от 20 г., колко хора мизерстваха и продължават да мизерстват?!
19
1
 
10
 
! Отговори
az преди 8 години
xaxaxax skapan Palq4o nare4en ministur
18
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако няма безработица и заплатите са по-високи от ЕС, никой няма да иска да се пенсионира или да емигрира в ЕС. Калфин не прави нищо за безработицата и заплатите, а само реже и лишава от пенсии пенсионерите, които и не могат да работят, защото никой не ги взема на работа след 40 години.
17
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
*** от ГЕРБ заедно със скрития си съпартиец Калфин искат да ни накарат да работим до гроб. Нека не им го позволим. БЪЛГАРИ - СЪБУДЕТЕ СЕ !
16
1
 
2
 
! Отговори
анализатор преди 8 години
До анонимен 20Г-не вие просто не сте надарен от природата с необходимия умствен капацитет, за да разберете дори и малка част от това, което съм написал!Но не аз съм в гетото България, а вие!Еми оправяйте се както си знаете!РЕЗУЛТАТА Е ВИДИМ!
15
3
 
9
 
! Отговори
бай Иван преди 8 години
Да,ама не...Партийните секретари от БКП,както и верните им хрътки от бившото ДС ще получават ли тавана на пенсиите???
14
5
 
28
 
! Отговори
анализатор преди 8 години
За да се изплащат достойни пенсии на нашите майки и бащи е жизнено необходимо:- да бъде премахнат от управлението на България самонастанилият се и самонарекъл се политически елит- да се изземе откраднатото от така наречените бизнесмени от последните 26 г.- въвеждане на индивидуални партиди за работещите- да се премахнат фалшивите инвалиди- държавните служители да си плащатТова са 5 те условия за достойни старини!Останалите мерки са второстепенни!
13
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До адъВъв всяка държава работещите като държавни служители ползват привилегии,а заедно с това имат и строго фиксирани заплати,задължения,а и някои други ограничения! За това пък държавата дава свобода на частниците или работещите при тях,да договарят заплати,да имат инициатива и мн.др.възможности за подобряване на стандарта на живот. Това че ти или работодателят ти не желаете да се възползвате или не можете да правите това,си е за ваша сметка!
12
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Единственото решение - преди 1997г. пенсионните вноски влизаха в държавния бюдет и оттам се изплащаха пенсиите; след 1997 г. се започна водене на персонален регистър с вноските - и решението - колкото пенсии е изплатил НОИ за пенсии, чиито вноски са внасяни в държавния бюджет да бъдат възстановени от държавнивя бюджет в бюджета на НОИ и да продъжава да плаща пенсиите на онези, чиито вноски са в него, а НОИ да изплаща пенсии само за осигурените в НОИ и да се води ТОЧНА сметка по партидите.
11
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Каквото и да слагате - пари нема. Нема! България нама индустрия, и никога няма да има без пазари - ЕС си произвеждат всичко дори в излишък, има ли *** които си мислят, че те на запад ще си спрат производства, ще се лишат от печалби и ще оставят хора без работа за да ни пуснат нас на пазара. А без работа няма да има пенсии. След 10 години възрастта за пенсия ще се вдигне сигурно до 75.
10
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Калфоч,нищо няма да направиш пак
9
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До адъАмийй, десет пъти ще скочи! Как тъй само 4-5?!
8
2
 
6
 
! Отговори
123 преди 8 години
Интересно какво ще се реши за възрастта за пенсиониране на тези държавни служители от МВР които са по 86 от ПЗР на ЗМВР /ред. ДВ 2015г/ - заварените държавни служители, за които би следвало до края на служебното им правоотношение в МВР да се прилага статута по ЗМВР, а не по Закона за държавния служител.
7
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ще оставят само двама - трима пенсионери дълголетници и ще отчетат, че при великото смесено управление са постигнали чутовен пенсионен подем. Целта е да не се пенсионирате и тези задължителни грабителски пенсионни фондове да ви грабят и нищо да не плащат. КТБ и преференциални лихви за специални наши хора ли? Що никой не казва какви пари получават от частните пенсионни фондове разни съветници, експерти, консултанти и прочие каролевци.
6
12
 
11
 
! Отговори
адъ преди 8 години
"Недопустимо е хората да получават мизерни пенсии."За това е прав, но не е прав с начина, по който да го постигне. Пенсиите няма да станат по-големи с повече ограбване на работещите, а с ограничаване на ограбването на пенсионера. Ако цирозите от ранното пенсиониране на военни и полицаи, отглеждане на *ни и менте-инвалиди и неплащането от държавните служители се премахнат, то средната пенсия ще скочи 4-5 пъти.Да, ама няма да пипнат никой от циреите.