Нов аргумент от Москов: Пациентът не е футболна топка!

Патриотите подкрепиха идеите за реформа в здравния сектор
21 май 2015 16:14,
18
Нов аргумент от Москов: Пациентът не е футболна топка!
Снимка: БТА, архив

Здравният министър Петър Москов вкара нов аргумент в подкрепа на исканата рефрма. След като преди седмица сравни пациента с животинче в джунгла, което се лута с епикризата си между различни болници, днес той го нарече футболна топка, която лечебните заведения си прехвърлят.

За пореден път здравният министър обясни, че исканото от него обединение на болници цели болният да бъде лекуван от началото до края на заболяването в едно лечебно заведение, което да носи отговорността и да получава финансирането за това.

Още по темата

"Мога да отстъпя от много неща. Но няма да отстъпя от това, че всяко едно лечебно заведение трябва да може да осигури на всеки комплексното му лечение - от поставянето на диагнозата му, през всеки етап на заболявянето, до излекуването му", каза Москов след среща с Патриотичния фронт в парламента, където получи пълна подкрепа за реформата си от депутатите на Валери Симеонов и Красимир Каракачанов.

След разговорите Москов увери, че никога не е обсъждана идеята да се закриват дейности. "Става дума за това, че тези дейности, отделени само в една болница, са само част от вашето лечение. И няма причина вие като пациенти да бъдете разкарвани като футболна топка между едно или друго лечебно заведение, което си е хванало само един епизод от вашата терапия", обясни Москов.

Той съобщи и че управляващите обжалват решението на Върховния административен съд да отмени лимитите за болниците. "Сериозен юридически екип от страна на МС, финансовото и здравно министерство изработи мотивите.", обясни министърът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
6
 
34
 
! Отговори
Ред арми преди 8 години
Г-н министър май пак не сте си взел дозата. За да се осъществи реформа( някаква, без значение каква) би трябвало да спрете първо с безумните си назначения. Би трябвало да започнете от там, че управител на лечебно заведение може да не бъде задължително лекар. Може да бъде икономист или човек със здравен мениджмънт. Управителя трябва да бъде добър мениджър. Не може да назначавате специалист УНГ за директор на белодробна болница, която само за 4 месеца е докарана до фалит.
15
0
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Моската и секретарицата цъкат тихо минуси в късния следобед.
14
1
 
42
 
! Отговори
до 9 преди 8 години
Да оставим човека да се нареформира, щото отвън бу-то е на запален двигател и буркан! Тепърва ще се смеем, ама много ... вервай ми, понеже Ecce homo на снимката ... си и вярва!
13
2
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Лудият Макс ще се налудува докато окончателно съсипе здравеопазването!
12
4
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Парите са си същите - просто крадците вече са други. Това е реформа тип А ЛА МОСКОВ.
11
1
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нещо за семейните акции в една голяма фармацевтична компания?И това не е ли крещящ пример за конфликт на интереси?
10
2
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Болнични легла:Германия 86 болнични легла на 10000 население ,Швеция 89Австрия 76,България 62.Абсолютна лъжа е че в България имало повечеболници и болнични легла. (Данните са на СЗО)AUSTRIA (2013)278 болници с 66 831 легла (762 легла на 100000 души население)От тези 278 болници 122 са публични , 156 са частни (данните са от сайта наавстрийската статистика statistik.at)БЪЛГАРИЯ262 болници с 45 537 легла (данните са от НСИ)ДОЛНИТЕ КОМУНИСТИЧЕСКИ МАНИПУЛАЦИИ ПРОДЪЛЖАВАТ !
9
3
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А за приватизацията на ДКЦ-2 в центъра на София ,заедно с учителницата ще каже ли нещо д-р Менгеле ,пардон Москов ? Много добре е запознат със случая ,беше член на здравна комисия Що ще приватизирате ДКЦ-то ,бре ,защо ще оставите 30-40 хиляди души без лекар и полклиника ? Москов , да ти имам и реформите Ще окрупниш болниците в единен пул ,по подобие на окръжна болница ,другите ще бъдат закрити(собствеността им продадена)и на тяхно място ще изникнат частни болници ,които ще продължат да източват здравната каса Накратко това ти е реформата поне за сега А с различните пакети на здравно обслужв
8
4
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Петър Москов като не знае как се правят реформи по-добре да не прави нищо и да си ходи!Аман от некадърници!Писна ми вече от словоблудци!
7
3
 
49
 
! Отговори
WTF????? преди 8 години
И какво предлага този умник? Като слее администрацията и сложи негови хора да управляват болниците, с какво точно помага на пациентите? Те пак ще обикалят и ако нямат пари или приятели пак ще ги подритват нагоре-надолу ?????Москов е един далавераджия и след него здравеопазването ще е тотално сринато. Дано не съм прав.
6
0
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
СО дава за ремонт на болници 1,07 млн., а за две тоалетни в НДК - 280 хилядиПредвидените от Столичната община (СО) средства за 2015 г. за капиталови разходи в сектор "Здравеопазване" са 1 071 087 лв., а за ремонт на НДК - 13 млн. лв., като само за 2 тоалетни са предвидени 280 хил. лв.Миналата година са усвоени едва близо 29% от предвидените тогава 1,33 млн. лв.
5
13
 
40
 
! Отговори
лично засегната преди 8 години
ПРАВ Е МОСКОВ !ЗА 1 МЕСЕЦ СЪМ ОБИКОЛИЛА 4 БОЛНИЦИ В СОФИЯ- НА ЕДНО МЯСТО СКЕНЕР.НА ДРУГО ЯМР.НА ТРЕТО ПРИ СЪДОВ ХИРУРГ И НАКРАЯ НИКОЙ НЕ НОСИ ОТГОВОРНОСТ.
4
12
 
33
 
! Отговори
edin преди 8 години
Усещам ирония. Като какви се чувствате-Като *** ли?
3
4
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аз не зная който и да е човек да е футболна топка.
2
5
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не знам защо всичките лакейчета на Борисов, щом помиришат министерското кресло и тутакси започват да му подражават. Който е млад и знае езици - да се спасява. Нищо не става от тая прокажена териотория, пропита от корупция и управлявана от некадърници. Което пък изобщо не им пречи да са нагли.
1
5
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Браво, развива се д-р Москов. Вече е усвоил и футболната терминлогия на Борисов.