Пациентът – животинче в джунгла с епикриза

Министър Москов: Няма да се откажа от сливане на болници!
15 май 2015 15:07,
57
Пациентът – животинче в джунгла с епикриза
Снимка: архив Булфото

Здравният министър Петър Москов сравни пациентът в България с животинче в джунгла. За да се промени това той беше категоричен, че болничната реформа трябва да се проведе и той няма да се откаже от сливането на лечебни заведения.

Москов беше категоричен и че в целия модерен свят в ЕС и САЩ болничната помощ е комплексна. В кулоарите на парламента той даде и конкретен пример.

Още по темата

"Дори и в рамките на София, ако не дай боже имате туморно заболяване, вие ще бъдете диагностицирани на едно място, фистологията ви ще бъде на друго място, операцията ше бъде на друго място, химиотерапията на друго място, а лечението на пето място. Между тези различни болести вие ще се движите като малко животинче в джунгла с епикриза от едното до другото място", каза министърът.

Той отново попита какъв е проблемът от обединението.

"В нито един законопроект няма записано закриване на болници. Това, което е записано, в проекта за изменение на Закона за лечебните заведения, е обединение на бившите диспансери с многопрофилните болници", обясни за пореден път идеята си здравният министър.

Той допълни и че винаги е заставал на страната на съсловието. "Но сега какво мисли ръководството на една или друга болница за мен няма значение. Аз защитавам това, че пациентът, който в момента е като в джунгла между различни самостоятелни институции, трябва да получи комплексна услуга", обясни още Москов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
в здравеопазването работат мародери, г-н МОСКОВ СТРЕТЕ ГИ!
27
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
какво наказание получиха кардиолозите, дето лекуваха здрави хора? и колко пари 'усвоиха'?
26
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
единственият, който казва , че пациента е важен , а не болниците, да си получат парите за това което не са извършили, да вземат парите , че са "лекували" здрави хора, писали си пътеки, кой ли ги контролира!? внесете китайци за шефове и палачи!
25
2
 
15
 
! Отговори
Браво Москов преди 8 години
"Той отново попита какъв е проблемът от обединението" Проблема е ,че ще има контрол и няма да могат да източват както са свикнали. Пълен напред Москов, народа е с теб !Да останат 5 болници в БГ,но истински !
24
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сливането на болници е моментно решение, но не променя с нищо по същество сбърканата система на здравеопазване. Пак ще са същите лекари, пак ще въртят същите далавери, само шефа ще е с друго име. Г-н Москов, къде е реформата? В какво се изразява? С какво и как ще се подобри достъпа и качеството на здравните услуги?
23
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
*** здревеопазването е за болните ,а не за докторите ,както е сега.Кога ще се сложат нещата на място.
22
4
 
10
 
! Отговори
браво, Москов! преди 8 години
С теб сме! Направи проверка на инвалидните пенсии, 99 % от тях са фалшиви! Да се гласува затвор за фалшивите и за докторите, дали мнима инвалидност! Поне 10 години затвор! Бах ти здравеопазването-бандити, изнудвачи и мародери! А как така джи-пи-тата вземат по 8-10 хиляди лева? Да се проверят всички и - в затвора!
21
2
 
2
 
! Отговори
anonimen преди 8 години
trqbva da se zakrie zdravnata kasa -li4na osigoritelna vnoska samo taka 6te se opravi vsi4ko drugoto sa prazni prikazki
20
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ало *** стига плюхте по министъра.Всички говорят за реформа , а когато започне и се реве до небето.Защо най често се сменя здравният министър ? Защото не искате реформа.
19
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Министър Москов е много прав за сливането на болниците нека и другите видят от него крайно време е да се закриват окрупняват и ОБЩИНИ в момента те са 265 в България т.е. 265 Кметчета по трима зам Кметчета и още толкова СЕКРЕТАРЧЕТА това е АДМИНИСТРАЦИЯ която се издържа от ДАНЪКОПЛАТЕЦА а като население намаляваме
18
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Г-х Москов да приемем, че сте прав, как ще обедините частните болници - неефективни и създадени за източване на Здравната каса? Само на тозва несъществено въпросче ми отговорете и може би на още едно. Защо при толкова "много" болници и закриване на такива, продължавате да издавате лицензи за нови частни болници? Кой има интерес? Защото това не е пациента. Моля отговорете ми, Вие ако не се лъжа също сте полагали Хипократова клетва...
17
0
 
19
 
! Отговори
капитан преди 8 години
400 болници са твърде много за 7 милиона население у нас както и 240 депутата между другото...за мен като всеки нормален човек ползваш услугите на здравни заведения е важно да има компетентна услуга без източване на здравната каса за моя сметка примери само за мен самия са два през 2005 и 2009 с трайни последици за мен но болниците се нагушиха с пари от касата за не съществуващ проблем единия път и за създаден проблем втория
16
2
 
4
 
! Отговори
bg lidle animal преди 8 години
:-) i Moskov ni puska vednaga za breakfast na big five ot zdravnata mu djungla na african safari :-)
15
10
 
9
 
! Отговори
до 18 преди 8 години
то на смотаняците, все Костов им виновен.
14
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И Таня Андреева каза че 400 болници са твърде много за 7 милиона население у нас. Това си е пълно разточителство и няма ефективност от такива здравни заведения. Какви чудеса искате от Москов. Министъра им бил виновен, че иска реформи. Значи едно разберете - и 1000 болници да има, това не допринася с нищо. Разбира се, че трябва да се оптимизира всичко.
13
4
 
6
 
! Отговори
жоа преди 8 години
Пациента е кредитна карта със специално предназначение - използва се без предоставяне на услуга от страна на лекаря
12
6
 
24
 
! Отговори
лекар преди 8 години
Всички доктори комунисти-социалисти понеже са много кадърни да си направят частна болница и да богатеят. Сега само крадат от държавата . Намери се един министър , който им каза стоп и полудяха. Ай сиктир бе .
11
1
 
5
 
! Отговори
Оправете го преди 8 години
Не е фистология, а хистология, и имате едно "ше" вместо "ще". И не мисля, че в случая подигравките са уместни от другите читатели - не всеки е наясно с медицинските термини. За често използваните думи е ясно - подсмихваме се, но няма как всеки да знае всичко, дори и редакторите
10
9
 
4
 
! Отговори
Кики преди 8 години
"Това ,което сам можеш , да си причиниш, никой друг не може".Д-р Москов е в голяма заблуда. Не мога с точност да определя ,но сетивността към болката на пациенти и лекари е притъпена.Все си мисля ,че е убийствено да натрапваш и налагаш идеи, които не срещат НИКАКВО разбирате.Само Болен мозък може да има подобно поведение/може и да греша/. Всичко ,което прави д.р. Москов противоречи на здравия разум.....................................
9
9
 
6
 
! Отговори
Да се чуди човек? преди 8 години
Тоя на кво е министър като НЯМА Здравеопазване???