Борисов съгласен с Маковей: Политическа воля трябва!

Премиерът съжалява, че не бил поканен на срещата с румънката
27 май 2015 20:57,
97
Борисов съгласен с Маковей: Политическа воля трябва!
Снимка: Булфото

Министър-председателят Бойко Борисов изрази пълно съгласие с румънския евродепутат Моника Маковей за необходимостта от политическа воля в борбата с корупцията. Премиерът посочи, че от началото на годината предприетите мерки срещу сивия сектор и повишеното доверие от страна на европейските партньори са довели до 2,125 млрд. лв. повече в държавния бюджет. Това съобщи БТА, цитирайки пресслужбата на кабинета и стенограмата от днешното правителствено заседание.

Премиерът Борисов изразява съжаление, че не е бил поканен на срещата с Моника Маковей, четем още в стенограмата, публикувана на интернет страницата на правителството. Финансовият министър Владислав Горанов отчита пред министрите, че към края на април има излишък по консолидираната фискална програма в размер на 1 милиард и 66 милиона лева. По думите му тази тенденция се запазва и при фискалното изпълнение за месец май. Очакванията са в края на май излишъкът да е минимум 1 милиард 236 милиона лева. Финансовият министър отбелязва също, че това е третият пореден месец, в който на месечна база се отчита излишък по Консолидираната фискална програма.

Още по темата

"Приходите и помощите за първите пет месеца на 2015 година се очаква да бъдат в размер на около 13,8 милиарда лева или 45,4 сто от годишния план. Към края на май в частта на приходите имаме 17,1 на сто номинален ръст - 2 милиарда 14 милиона повече спрямо същия период на 2014 година. Разходите са съпоставимо същите, както същият период на миналата година - 12 милиарда 554 милиона", казва Горанов.

Министър-председателят Бойко Борисов посочва, че ако не е било това правителство, тези пари сега нямаше да са в бюджета на държавата. "Само това да сме направили, си заслужава нервите, заслужава си упреците, заслужава си каквото и да било. Това са пари, които са влезли в държавата, а не в сивия сектор. Това именно и госпожа Маковей каза: политическа воля! Хиляди нови закони, хиляди нови конституции, ако щете, да променим, няма ли я политическата воля, нищо няма да се случи. Затова ние даваме, според мен, по най-чистия прозрачен и проверуем начин отговор на въпроса за борба с корупцията", заявява премиерът.

Борисов отбелязва и разговорите си сутринта с ръководствата на приходните агенции, службите и прокурорите, на базата на които гарантира, че в следващите седмици приходите ще се увеличат.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


97
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Трябва воля, но никои от политиците ни я няма! Иначе да са те арестували вече, а не да ти държат... шлифера!
4
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Наглец! Други пък нагли *** ни баламосват, че видиш ли, измислиците от РБ щели да свалят "слънчицето" Боко! Престъпни бандити!
3
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Увеличавайте приходите, увеличавайте... Я що роми са на държавна издръжка, пари трябват за тях, пък и Местан каза, че детски градини трябва да им се направят.
2
1
 
38
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
НЯМА КАК ДА СЕ САМОАРЕСТУВАТЕ----НАРОДА ЩЕ ГО СВЬРШЕ ЕСЕНТА---ГОТВЕТЕ СЕ ----НАТО НЕМА ДА ВИ ПОМОГНЕ
1
2
 
47
 
! Отговори
:) преди 8 години
"Премиерът съжалява, че не бил поканен на срещата с румънката"Жената явно не се среща с бивши мутри :)