Проф. Константинов: Бюлетините ни – пълна дивотия!

Това е "опит за саниране на аферата "Костинброд", смята той
27 май 2015 09:04,
29
Проф. Константинов: Бюлетините ни – пълна дивотия!
Снимка: Булфото

Никъде няма такива бюлетини като у нас, които да се печатат като защитени книги, настоя пред bTV проф. Михаил Константинов, след като във вторник стана ясно, че БНБ няма техническата възможност да подготви бюлетините за местните избори през есента.

Още по темата

"Пълна дивотия е да се печата такъв вид бюлетина в европейска държава", настоя той. По думите му бюлетините са 30 милиона и са 4000 вида, което означава, че машините трябва да се пренастроят 4000 пъти.

Според него няма как да бъде спазено изискването на Изборния кодекс БНБ да печата бюлетините, тъй като централната банка няма техническата възможност за това.

Според Константинов решението за толкова защитени бюлетини е "опит за саниране на аферата "Костинброд".

"Имаме навика да създаваме някакви нормативни текстове и после да казваме, че те не могат да се изпълнят", каза математикът и допълни, че е крайно време да започне да се мисли за последствията от действията.

Проф. Константинов коментира и напрежението между българи и роми в Гърменско, като подчерта, че в България етнически конфликт няма, но политиците използват ромите. Според него незаконните къщи трябва да се бутат в момента, в който се появи самата постройка. Той допълни, че въпреки наближаването на изборите трябва да се действа бързо и да има равенство пред закона.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
4
 
! Отговори
fg преди 8 години
Стига с тези печатници и бюлетини!въведете електронно гласуване,толкова ли е трудно!Хората отдавна са го измислили!
25
1
 
4
 
! Отговори
trafalgar преди 8 години
мая манолова президент ! на тъпотата!
24
8
 
7
 
! Отговори
Мими преди 8 години
Сутринте гледах Костинбродската лъжкиня! Пак имала данни, *** нямало да ги покаже! Сигурно ще чака деня за размисъл!! Искам да попитам: Да прикриваш доказателства за престъпление какво е? Защо ГЕРБ си траят и не я съдят за набеждаване? Кога тая ще спре да лае глупости БЕЗНАКАЗАНО? От БСП-то толкова ли са прости да си мислят, че това смешно *** им прави услуга?
23
1
 
9
 
! Отговори
Хм преди 8 години
А защо в бюлетините няма опция НИКОЙ? Ако се въведе, мисля че почети всеки ще отиде да гласува и няма да има нужда от задължително гласуване!
22
1
 
8
 
! Отговори
Желев преди 8 години
Пак ще има "брак за Ловеч" , "Брак за Смолян".
21
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Изглежда доста хора са забравили и за почти половинмилионния надтираж бюлетини заловени от Прокуратурата в Костинброд. Оставям настрани приказките на Мая Манолова, базирам се на фактите, които бяха показани по телевизията, а и в много от медиите, които не са контролирани от ГЕРБ имаше снимки на пакетираните и надписани за определни райони палети. Забравихте и депутатите от ГЕРБ, които разнасяха "бременни" чували в Зала Фестивална в Изборната нощ.
20
1
 
4
 
! Отговори
пешо преди 8 години
ами не е като да лъже професора, прав си е, поне в този случай.
19
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ами проблемът е че едно време имаше само червени комунисти, а сега има комунисти гербери, червени комунисти, сини комунисти и прясно боядисани комунисти антикомунисти.
18
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ама точно така бе Професоре.Той оня печатар гербер в Костинброд беше начаткал 500 000 бюлутени просто ей тъй да се намира на работа .А много добре знаеш ,че се подменят направо чували и протоколи след надлежното купуване или сплашване на цели комисии.Така ,че -прономеровани и прошнуровани бюлетини иначе има над милион мъртви души из списъците и правилните комисии гласуват вместо тях
17
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хайде, герберските тролчета...къде сте? Мишо Конастантинов изпълнява поредната поръчка на Вожда ви и на някой от нас не ни харесва. Бързо на амбразурата!
16
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Га управляват команоиди целата държава е дивотия!
15
2
 
10
 
! Отговори
zeus преди 8 години
До Анонимен 14Всички знаем кои не могат да четат, основните избиратели на който си плати, без значение коя е партията.
14
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До zeusАма и куманезите не могат. А атакистчетата са забравили.
13
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Я пак ли избори идват?Нема лошо, пак ще гледаме сеир. Баце пак ще бие куманезите, а куманезите и Сидероглу ще вият изпод масите.
12
14
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бау-бау, Пуделчето на Бойко Борисов отново бе активирано да лае по телевизиите. Очаквам скоро и другото пуделче Янка Янкова да бъде активирано. Изобри идат все пак.
11
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Цялото му семейство на този неугледник беше назначено на сладка работа от ГЕРБ, а той взема пари от американските фондации. Хайде да се скрива, че аман от неговите умнотии.
10
3
 
25
 
! Отговори
zeus преди 8 години
Пуснете навсякъде машинно гласуване и да се приключва драмата. Е, има избиратели, които не могат да четат, но това си е техен проблем.
9
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ох, винаги щом наближат избори се пуска герберастки Мегофан, измисления "професор" Конастантинов да говори глупости по всички медии. Не зная защо непрекъснато се дава трибуна на тоя герберастки пропагандатор. Не съм го чул досега да каже нищо смислено.
8
1
 
32
 
! Отговори
.... преди 8 години
Правиш една машинка като банкомат дето набиваш личната карта. Изплюва ти една бюлетина на екрана, гласуваш за която партия искаш, ако не искаш слага се опция НИКОЙ. Пльокваш пръст върху екранчето то те пита сигурен ли си, казваш да/не, отброява, плюе ти личната карта, следващия, няма хартия ако искат да сменят формата на бюлетината само малко дизайн, проблема е решен за ВИНАГИ ! Стига сякохме горите за хартия дето после и за печката не я ползваме.
7
3
 
7
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 8 години
Лай,лай...кучките се лайкат ,а парите си вървят за заплати на...лайките и те си живеят добре,имитирайки някаква полезна работа за...еректората;да не...повярваш.