МОСВ заблуждава, брани Тома Белев

Белев е с протекции, влиянието му ще е много силно
Обновена: 2 юни 2015 16:52 | 2 юни 2015 16:52,
8
МОСВ заблуждава, брани Тома Белев
Снимка: архив Булфото

След изнесения от нас факт, че Тома Белев е член на Висшия експертен екологичен съвет (ВЕЕС), от Министерство на околната среда и водите (МОСВ) реагираха като ужилени. В публикуваното снощи прессъобщение те опровергават, че Белев е член не на ВЕЕС, а само е назначен в междуведомствената комисия към Специализирания състав към ВЕЕС.

За неспециалистите трябва да обясним, че всъщност участието на Белев в Междуведомствената комисия му осигурява още по-голямо влияние, не само върху Висшия експертен екологичен съвет, но и върху цялостната политика на Министерството на околната среда и водите. Тези чиновнически структури са най-висшата форма на корупция в МОСВ. Тези органи са създадени с едничката цел да малтретират, рекетират и тормозят българския бизнес. Те всъщност са истинските ядра на да корупция преплитащи в себе си интересите на чиновника и клиентелистките интереси на зелените неправителствени организации. Такива структури съществуват във всички министерства, агенции и общини, мачкайки и унижавайки всеки дръзнал да прави бизнес в България.

Така наречената Междуведомствена комисия към Специализирания състав на Висшия екологичен експертен съвет всъщност е най-важната структурата на министерството. В тази комисия постъпват всички искания от инвеститори и от тази комисия зависи съдбата на всеки проект. Тя дава становище трябва ли за конкретен проект да се изготви Оценка на въздействието върху околната среда (ОВОС) или не. Има ли нужда от екологична оценка или дали въобще има нужда от тях (ОВОС или оценка). Тома Белев не само ще има пряк достъп до всички проекти, но в зависимост от личните си или корпоративни интереси ще може да борави с тях както си иска. Влиянието на Белев в комисията на ВЕЕС ще е много силно, защото другите участници - чиновниците от различни министерства, знаят за неговите протекции.

Назначаването на г-н Белев на тази длъжност може да се тълкува единствено и само като отказ от страна на държавата и правителството да взимат управленски решения и да търсят баланс между природата и бизнеса. По тази причина, за да не се допусне продължаващият екологичен рекет на бизнеса и общините, ние днес завеждаме дело срещу Министерство на околната среда и водите за отмяна, на непрозрачния и клиентелистки Правилника за функциите, задачите и състава на експертните екологични съвети (ЕЕС)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
3
 
! Отговори
Мартин преди 8 години
Тома Белев е толкова голям експерт, че след 10 години управление на парк Витоша - планината не ставаше дори за излет със семейството! Един пирон не заби този "зелен" талибан, а направете справка колко милиона усвои от европроектите по времето на неговото управление там! За съжаление явно това е поредното политическо назначение в МОСВ на човек, който е близък с финансовия благодетел на "Зелените" в България - Иво Прокопиев!
7
3
 
0
 
! Отговори
браво! преди 8 години
Тома Белев е голям експерт и чудесен специалист. Мога само да поздравя МОСВ за взетото умно решение!
6
6
 
1
 
! Отговори
king_for_a_day преди 8 години
За екозащитниця не знам, ама бизнесмени със сигурност трябва да си внесем от Гърция. Колегата по-долу вече спомена за Черноморието... Горките, рекетирани били, не могат лифтчета да си правят, когато и където си поискат :( Лош, лош Белев!
5
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тома Белев определено трябва да бъде премахнат от всички комисии. Той е лицето на корупцията и брани интересите на строителната мафия, а не на природата.Тома Белев беше 20 години началник на Витоша. По негово време в полите на Витоша се построиха хиляди сгради. Дадоха се разрешения да се строят лифтове и писти и да се унищожава природата.Отделно този човек се провали с опазването на Черноморието. Бяха съсипани стотици декари уникални природни видове, защото се издадоха незаконни разрешителни
4
0
 
6
 
! Отговори
Boby преди 8 години
леле смятайте щом този имал влияние, вместо да го разследват и съдят го правят експерт. смешници
3
0
 
5
 
! Отговори
Чисто море преди 8 години
Хора, кажете как можем да си внесем представители от Гърция.За мен Гърция е пример за това как може да имаш толкова красиви и девствени плажове. Да вземем да си внесем еко-защитници от там, те със сигурност няма да рекетират бизнеса, а ще допринесат за това България да опази няколкото незастроени плажа по морето.
2
2
 
4
 
! Отговори
Еко рекетьор преди 8 години
Екологичен рекет :D :D :D Стига сте се излагали, моля ви се. Отидете на Черноморието и вижте какво се е превърнало от този екологичен рекет. Бреговете са презастроени, хотелите са върху самия пясък. Всичко е бетонирано.Та директно моят въпрос е: екотерористите ли са виновни за бетонираното ни Черноморие?
1
0
 
5
 
! Отговори
Пора преди 8 години
Тоз да съ изкъпи, преди да го снимат!