Приобщаване на етносите - условие за успеха на нацията

Първанов: Патриотизмът предполага толерантност
Обновена: 7 юни 2015 14:09 | 7 юни 2015 14:02, Анисия Иванова
54
Приобщаване на етносите - условие за успеха на нацията
Снимка БТА

Приобщаването на етносите е важно, защото е условие за успеха на нацията. Това заяви на дискусия днес в Перник председателят на АБВ Георги Първанов. По думите му нация сме всички, които живеем на територията на България. "Това не ни прави по-малко съпричастни към тежненията на сънародниците ни в чужбина. Всички си оставаме духовна общност", каза Първанов.

Патриотизмът предполага толерантност, заяви още той и допълни, че национализмът е по-краен израз на патриотизъм. По думите му просветеният, разумен национализъм не е отрицание на различния човек.

Много лесно е в ситуация на икономическа криза, на социално неравенство, диференциация, да посочиш за виновен за тежкото си положение другия, различния от теб, каза Първанов.

Той обаче призна, че към етносите се подхожда като към контингент гласоподаватели, внимание им се обръща единствено във времето на избори от определени политически сили, които по метода на покупко-продажбата си гарантират по-висок процент на вота.

Освен, че им се плаща за изборите, им се правят компромиси, свързани с неиздължаване на сметките за ток, изграждането на жилища, които не са регламентирани, а това поражда обществено напрежение, посочи лидерът на АБВ.

Георги Първанов участва в младежка дискусия на тема "Младите патриоти в политиката" в Перник, организирана от Младежката организация на АБВ.

Той сподели, че днес трудно можем да видим такива ярки прояви на героизъм, каквито е имало в миналото. Даже на спортния терен не отбелязваме почти никакви победи, които да ни изкарат да развяваме байрака и да викаме "Българи юнаци", каза той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
2
 
33
 
! Отговори
художника преди 8 години
До *нАбе вие ако само крадете, да ви е простено. Вие УБИВАТЕ нащите бащи и дядовци, ИЗНАСИЛВАТЕ нашите баби и нашите деца. ТРОВИТЕ ни с менте алкохол, ИЗЛАГАТЕ ни по света и като чуят за Българин, го отъждествяват с ВАС. Вие не се кълнете в нищо, вие просто сте ПРОКЛЕТИ !!!
6
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ЩЕ ГИ ПРИОБЩИМ НИЕ!НАЛИ СЕГА СА ПЛЪТНО ПРИОБЩЕНИ ЗАЛЕПНАЛИ КАТО КЪРЛЕЖИ И СМУЧАТ ЛИ СМУЧАТ!КОЛКО ПОВЕЧЕ??СТИГА С ПРАЗНИТЕ ВИ ПРИКАЗКИ И ДЕМАТОГИЯ АМИ ГЛЕДАЙТЕ КАК ДА РЕШИТЕ ПРОБЛЕМ!
5
21
 
5
 
! Отговори
лл; преди 8 години
Недейте така мили съграждани. Ние сме деца на майка България ,аз съм се клел на българското знаме,колко от вас са дали клетва за родината? Нека сложим на везната,ромите крадци и българите крадци, ще се учудите ли когато везната натежи към българите. Ние крадем за да се нахраним от бетнотия, колко банки и пирамиди изчезнаха с парите на българите, те също от бетнотия ли направиха това?
4
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да живееш от векове тук и да не се интегрираш в обществото... Насила хубост не става. Изходът е само един - правова държава и прилагане на законите. Не може да спускаш политически, че и икономически чадър над някого заради произхода му!! Това си е дискриминация спрямо другите членове на обществото! Та стига с тази дъвка "толерантност", защото стана заедно с думата "реформа" равнозначна на най циничната и сочна балканска псувня!!
3
2
 
39
 
! Отговори
художника преди 8 години
Много лесно е да посочиш за виновен за тежкото си положение другия, различния от теб, каза Първанов...----------------------------------Първаноооов, аз се трудя и създавам блага, а другия, различния ми ги краде, защото го мързи.И затова, за тежкото ми положение са виновни и... ВИЕ ! Едните крадат отгоре, другите отдолу, а ние по средата които ви храниме и на това отгоре ни обирате, кого да обвиняваме, А ???
2
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
kak da otbeliazvame uspehi kato ne se 4uvstvame nito kato bylgari, nito kato hora. pri4inite se znaiat.
1
2
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Приобщаването на кои етноси? Питам, защото има значение, всички знаем за един конкретен, който не подлежи на интеграция в нито една точка по света.