Антиромските протести – дирижирани, топката е в ДАНС

Радан Кънев призова службите да си свършат работата
Обновена: 16 юни 2015 14:13 | 16 юни 2015 14:07,
161
Антиромските протести – дирижирани, топката е в ДАНС
Снимка: БТА

Лидерът на ДСБ Радан Кънев обяви, че съществуват данни, че зад антиромските протести в Гърмен и Орландовци стои предварителна организация. Той отказа да коментира дали тя е дело на политически партии и препрати въпроса за отговор към ДАНС. Кънев направи и връзка между местните избори и напрежението в гетата.

Още по темата

"Има данни, че е организирано. Това е въпрос към ДАНС, искрено се надявам, че те работят много активно по него и не смятам, че е необходимо да работят публично. Дай Боже да си вършат работата", каза Кънев в коментар на напрежението в столичния квартал "Орландовци" през последните дни.

Според Кънев държавата трябва да покаже бързи и решителни мерки, за да не се повтарят подобни събития. "Те избухват от системни проблеми,  свързани с престъпността в тези зони, след което се нагнетява едно сериозно обществено напрежение", каза Реформаторът и допълни, че според него от много години в България се играе с този огън. 

Кънев се обяви за сериозна превенция на престъпността в смесените региони, където според него тя е по-сериозна от тази в гетата. Затова и Реформаторите настояват за постоянно присъствие на полицията в малките населени места.

"Вече четвърти пореден местен избор има изостряне на напрежението, свързано с ромски гета. Човек трябва да е сляп, за да не го види връзката", отвърна Кънев на въпроса има ли връзка между предстоящите избори и протестите.

Реформаторът припомни, че от 2003 година  най-острите конфликти винаги са преди местни избори.  На въпроса кой ги дирижира той отвърна: "Нека да не говорим и да хвърляме тези обвинения, защото след това ще ни нарекат фашисти", каза Кънев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


161
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
78
1
 
6
 
! Отговори
44 преди 8 години
Борисов да не се прави на мъдрец,а да се заема с решаване на ромските проблеми,защото ще пламнат нови огнища на напрежение!
77
2
 
2
 
! Отговори
yoyora преди 8 години
рамадан кордоба е долен яифутин
76
1
 
2
 
! Отговори
ебльо преди 8 години
и името на този който дирижира нещата е еееееееееееееееееее......той е бах мааааму кой светна лампите,тъкмо щях да му кажа името
75
2
 
2
 
! Отговори
...за 118.... преди 8 години
...ПОМОГНИ СИ САМ---ЗА ДА ТИ ПОМОГНЕ И ГОСПОД!!!ГОСПОД ИЛИ ....Държавата---КОЯТО СИ СВИКНАЛ ЦЯЛ ЖИВОТ ДА ТИ БЪРШЕ *** ПРИ СОЦА../Майната и на Държавата ....оправяйсе сам --както се оправят всички бе , въшкар!Така се оправят по целия свят!!!!!
74
3
 
6
 
! Отговори
до: 114 преди 8 години
Бъркаш или не знаеш коя ти е Родината , са твое сведение Дасикане рома са християни тоест съответно на ГЕРБ ПСП ПФ ОДС БЗНС но не и на ДПС
73
2
 
16
 
! Отговори
койчо преди 8 години
Радане, защо не виждаш организираност в бързото събиране на и последвалия бой над българите, от където почна конфликта? И ти си същия нагаждач като Кукунева! Вън и двамата от политиката!
72
2
 
23
 
! Отговори
жххк преди 8 години
Кажете най-после кой дирижра тези анти протести, коя политическа сила стои зад тях? ЗА ДА ЗНАМ КОИ СА ТЕЗИ ИСТИНСКИ ПАТРИОТИ И ДА ГЛАСУВАМ ЗА ТЯХ!
71
3
 
17
 
! Отговори
240 идиота преди 8 години
Зад индийците Стои Тиква,те много добре знаят това Индийците мислят,че направиха на Тиква голяма услуга гласувайки за него и сега могат да правят всичко - каквото им се поиска. Нали забелязахте ,когато гербераси са на власт,то винаги има етнически конфликти.
70
22
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Путин стои зад всичко,което става в България.Иска да предизвика размирици с * и турци, за да го върне на американците,предизвикали майдана в Киев.Ще свали правителството на Борисов и ще завладее страната ни.
69
4
 
13
 
! Отговори
kkk преди 8 години
опитват се да ни разделят ... на "този" и "онзи" протест... на протестите срещу Пеевски и мафията и протестите срещу ромите ... това са 2 протеста с едно лице - дойде ни до гуша от вас, стига сте ни деляли на красиви и грозни, интелигентни и не толкова, защото каквито и да сме ние ви плащаме заплатите и ви издържаме, наглеци! Ромите не правят заменки, не затриват предприятия, не сключват договори с ТЕЦ-овете... Да, не го правят... техните кусури са капка в морето в сравнение с вас, ***
68
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
С други думи- нямате право да протестирате срещу *я терор
67
5
 
28
 
! Отговори
seira преди 8 години
БЪЛГАРИ И СМЕ АКТЬОРИ В ТЕАТЪРА, РЕЖИСИРАН ОТ САЩ!
66
9
 
15
 
! Отговори
seira преди 8 години
ДО ДАНС:МОМЧЕТА,ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЛАГА ЗАКОНА БЕЗ ИЗКЛЮЧЕНИЕ И С ЦЯЛАТА МУ СИЛА!ВСЯКАКВИ КСЕНОФОБСКИ И НЕОФАШИСТКИ ПРОВОКАЦИИ СА АБСОЛЮТНО НЕДОПУСТИМИ!ЦЯЛАТА ТАЯ ОБСТАНОВКА В СТРАНАТА СЕ ОРГАНИЗИРА ОТ СИЛИ С ПОДКРЕПАТА И ПОД "МЪДРОТО" РЪКОВОДСТВОТО НА САЩ!ТОВА Е ЧАСТ ОТ ПЛАН-ПРОГРАМАТА НА САЩ ЗА ДЕСТАБИРИЗИРАНЕ НА ЕДНОНАЦИОНАЛНИТЕ ДЪРЖАВИ В ЕВРОПА!ЦЕЛТА Е ОТСЛАБВАНЕ И ПЪЛНО ПОДЧИНЕНИЕ НА ЦЕЛИЯ ЕС!!!БЪЛГАРИ И СМЕ АКТЬОРИ В ЧУЖД ТЕАТЪР!!!
65
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
По ОРГАНИЗИРАНА престъпност от държавната,в тази държава няма !
64
2
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
СУТРИНТА ПО ТВ. НЯКАКЪВ ОЯДЕН *** ИМЕНУВАЩ СЕ СОЦИАЛЕН АНТРОПОЛОГ ПИСУКАШЕ,ЧЕ ТЕЗИ АНТИ ПРОТЕСТИ БИЛИ МНОГО ОПАСНИ,ЗАЩОТО ВИДИТЕ ЛИ МОЖЕЛИ ДА ПРЕРАСНАТ В НЕЩО ПО ГОЛЯМО ОТ КОЕТО ДА СЕ СРИНЕ ЦЯЛАТА ПОЛИТИЧЕСКА СИСТЕМА В БЪЛГАРИЯ И ПОЛИТИЧЕСКИЯ ЕЛИТ КОИТО СЕ СЪЗДАЛИ ПРЕЗ ПОСЛЕДНИТЕ 25 Г.ДА ПОСТРАДА.//ТЕ ТОВА ГИ ПЛАШИ ТЕЗИ *** ,ЧЕ НАРОДА МОЖЕ ДА СЕ СЪБУДИ И ДА ГИ ИЗМЕТЕ,ЗАТОВА ПО ДОБРЕ Е ДА ИЗБИВАТ БЪЛГАРИ С БРАДВИ И КОЛОВЕ ДА НИ КРАДАТ,САМО И САМО ТИЯ ГОРЕ ДА СА ДОБРЕ
63
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Единствените дирижирани протести бяха вашите Раданчо,кога тия наркоманчета от протесна мрежа срещу малко долари и лека дрога които им даваше бащицата ви Сорос ,близо година се търкаляха по улиците на София,а това,че на българина му писна от мизерията до която го докарахте ти Радане,твоя *** кумир от Драгалевци,ББ,Догаш,Станишев и останалата продажна на сащ и еврейте политическа *** си е логичен завършек на 25 годишната разруха именувана (демократичен преход)
62
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ссс
61
0
 
28
 
! Отговори
Веско преди 8 години
Аз това го разбирам: Правете каквото си искате, ако някой протестира ще го арестуваме!Радане излез и обясни защо не съм прав. Арестувахте ли бандата с брадвите?
60
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Значи да се бориш за справедливост не е в реда на нещата,а да седиш с наведена глава и всеки наглец, крадец ,"държавен служител" и тем подобни да те крадат бият и тормозят си е в реда на нещата ! Така ли ? Ами стига вече ,по тази схема затрихте цял народ бре !
59
0
 
9
 
! Отговори
vasilaki49 преди 8 години
Не може и да има съмнение, че е дирижирана агресията на ромите. Че се вдига патардия по празници и свадби, се вдига, но да предизвикват спокойно търпящите съжители на ромските оргии да молят за по-ниски децибели и да отговорят с агресия е предизборно настройване на българското слабо податливо на манипулиранеа население да не гласува за сметка на търсещото гешефт от избора ромски избирател. Правозащитни организации пледират за по смело устояване на правата си. Къде са да подкрепят протестиращите.