Кристалина Георгиева: Не става само с мрънкане!

Еврокомисарят ни съветва, че за успех е нужна добра политика
Обновена: 20 юни 2015 15:01 | 20 юни 2015 15:00,
172
 Кристалина Георгиева: Не става само с мрънкане!
Снимка: архив, Булфото

Мрънкането не е добра политика, ако искаме да успеем. Добре е да се огледаме около нас, да видим хората, които работят добре за себе си и за семействата си, за страната си, да им даваме повече признание.

Това заяви в интервю за БТА заместник-председателят на Европейската комисия Кристалина Георгиева. По думите й, страната ни отново се връща към темата за реформите.

"България много трудно и бавно изпълнява това, което е добре за страната ни - реформите, които могат да ни направят по-конкурентоспособни, по-силни. Да се надяваме, че този път ще ги доведем докрай. Хората се измориха да ги чакат да бъдат довършени", посочи тя.

"В сегашния мандат най-важното нещо, което мога да направя и го правя за България, е да помагам в страната да разбират какви възможности предоставя ЕС за нас - в бюджетен план, с плана "Юнкер", така че да се възползваме от тези възможности. Много се радвам, че вече всички програми за новия период за България са одобрени. Това са 32 милиарда лева", пресмета Георгиева.

Според нея правителството работи добре, но трябва и усвояването на еврофондовете да върви добре, за да стигат парите до тези, които най-много имат нужда от тях.

"Най-важното е да осъзнаем нещо изключително отговорно за правителството на България, за всички нас - че икономиката на Европа излиза от криза. Влязохме в ЕС, той влезе в криза. Това ни навреди, но сега европейската икономика излиза от кризата. Имаме много голяма нужда от инвестиции в страната, за да има работа за хората. Ако се вслушаме в техните гласове, какво ни казват българите - най-голямата им грижа е има ли работа за мен,
мога ли да разчитам на доход за моето семейство. Имаме нужда от работа в страната, за да не напускат българите", каза тя.

Според нея няма причина България да бърза към еврозоната.

"Това не е нещо, което е критично да стане догодина, по-догодина, но трябва да ни е ясно, че това е дестинацията и следователно да работим за нея", заяви еврокомисарят.

Попитана дали вижда бъдеще за себе си в българската политика, Георгиева отговори, че нейната философия е да върши работата, която има сега.

"Какво ще се случи по-нататък - ще видим", добави зам.-председателят на ЕК.

По въпроса с възможния фалит на Гърция тя изрази надежда здравият разум да надделее.

"Общественото мнение в Гърция е категорично - гърците искат да останат в еврозоната, искат да останат в ЕС. Да се надяваме, че ще стигнем до този момент, в който мнението на гърците ще определи решението на правителството", коментира Кристалина Георгиева.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


172
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Същата е като Кунева, само стандартни фрази, а работа за пет пари не върши.
16
2
 
22
 
! Отговори
Той е преди 8 години
Тая човекоподобна, да вземе да се скрие, че един ден, голям линч я чака! А иначе, почнат ли такива *** да ви говорят за реформи, знайте - реформа = съкращения и обедняване на хората! Така е според техните скапани, *** наръчници!
15
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тази може да ни залее с порой от думи и всъщност няма да е казала нищо...Тези които я харесват да напишат какво положително е направила за България...За вредите всички знаем...
14
1
 
23
 
! Отговори
Суека преди 8 години
Комсомолка родена с еничарско подсъзнание УЧИ НАС БЪЛГАРИТЕ кое как трябва да се прави ... бих и вкарал серия от шамари за анти-българската и политика ! Пъпет гаден комсомолски !
13
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това съвет към президента ли е?!
12
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ей такива клоуни като тая която на две магарета сеното не може да раздели като вземат да дават акъл и ми ...........
11
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тая не става и за коментар.
10
2
 
17
 
! Отговори
до 12 преди 8 години
ТИ СИ НА ПРАВ ПЪТ САМО,ЧЕ С ФАШИЗМА НЯМА ДА Я ДОКАРАШ ДО НИКЪДЕ,ЩОТО СЕГА НОВИЯ СВЕТОВЕН РЕД Е НОВА ФОРМА ФАШИЗЪМ И С ГЕНЕРА ЛУКОВ СИ ОБРЕЧЕН.ИНАЧЕ ИМАШ ПРЕВИЛНИ ВЪЗГЛЕДИ САМОЧЕ СИ ОБРЕЧЕН ЗАПОМНИ НАМЕРИ ПРАВИЛНИЯ ПЪТ И БАЛАНСИРАЙ,ЕДИНСТВЕНИЯ КОЙТО РАБОТИ ПРОТИВ МАСОНСТВОТО Е СИДЕРОВ,НО ЖАЛКО ЗА ЗАСПАЛИТЕ ХОРА.
9
12
 
2
 
! Отговори
РБ преди 8 години
Точно така!Не става с мрънкане!
8
2
 
28
 
! Отговори
СПАРТАК преди 8 години
В БЪЛГАРИЯ ПРОВАЛЪТ ГО ДЪЛЖИМ НА ПРЕДАТЕЛИ МАСОНИ ИЛЮМИНАТИ,ТАЛМУДСКИ МЪДРЕЦИ,ПЛАНЪТ РАН ЪТ ,КОМИТЕТ 300 ,ЗЛАТНИЯ МИЛИАРД,НА СЛУГИ ЖУРНАЛИСТИ ,СЛУГИ ПОЛИТИЦИ И ИЗМИСЛЕНИЯ ТЕРМИН ИКОНОМИКА.ТИ ДЕТО СЕ ПРАВИШ НА ПСИХОЛОГ СИ НАЗУБРИЛА МАСОНКИ ГЛУПОСТИ И ПИШЕШ,БЪЛГАРИТЕ СМЕ СТАР РОД А САТАНИСТИТЕ КОИТО СЪМ ОПИСАЛ ПО ГОРЕ УНИЩОЖАВАТ И ВОДЯТ ВОЙНА ПРОТИВ ПРАВОСЛАВИЕТО ЧРЕЗ СЛУГИ КАТО БОРИСОВ И ДРУГИ ПРЕСТЪПНИЦИ ВЕЧЕ 25 ГОДИНИ.
7
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Другари, ... съвсем скоро всичко читаво ще се изнесе окончателно от България и ще си останете само вие - комунистите и атакистите да си правите дружина. тогава можете да проведете референдум за присъединяване към СССР и ще го спечелите !Освен ако турците и ромите не искат присъединяване към Турция ... тогава трябва да се обрязвате на стари години.
6
2
 
33
 
! Отговори
ген.Луков преди 8 години
От момента в който я видях при наводнените къщи във Варна,да позира обута в гамаши и надупена в замръзнала поза с лопатата/за пред камерата/ми стана ясно що за човек е.Отивам да повърна....
5
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ТЪЗ ПРОДАЖНИЦА ЗАСЛУЖАВА НАЙ ДОЛНИТЕ МЪЧЕНИЯ В КАТОЛИЧЕСКА ИНКВИЗИЦИЯ А ВИДИ КАК СЕ РАБОТИ ЗА МАСОНО ИЛЮМИНАТСТВОТО И КАК ПРОДАВА РОД И РОДИНА .
4
27
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тези нейни дума важат за около 80% от списвачите в този форум - мрънкачи, без образование, работа, амбиции и каквито и да е възможности, на които всеки друг, но не и те, са виновни за това, че са бедни и прости, годни единствено на *** на Императрица Путиница макарите....
3
4
 
52
 
! Отговори
Мисъл преди 8 години
Maрш от България, долна предателко. ти какво направи за България, какво ? само съветваш както ти поръчат хамериканците. за мен лично си срам за българия, както много други родотстъпници
2
2
 
37
 
! Отговори
Веселяка преди 8 години
И тая се взе за голяма работа и започна да дава *** съвети.
1
2
 
32
 
! Отговори
АНТИ преди 8 години
До 4Защото гърците са народ, а ние просто племе!