Кристалина Георгиева: Не става само с мрънкане!

Еврокомисарят ни съветва, че за успех е нужна добра политика
Обновена: 20 юни 2015 15:01 | 20 юни 2015 15:00,
172
 Кристалина Георгиева: Не става само с мрънкане!
Снимка: архив, Булфото

Мрънкането не е добра политика, ако искаме да успеем. Добре е да се огледаме около нас, да видим хората, които работят добре за себе си и за семействата си, за страната си, да им даваме повече признание.

Това заяви в интервю за БТА заместник-председателят на Европейската комисия Кристалина Георгиева. По думите й, страната ни отново се връща към темата за реформите.

"България много трудно и бавно изпълнява това, което е добре за страната ни - реформите, които могат да ни направят по-конкурентоспособни, по-силни. Да се надяваме, че този път ще ги доведем докрай. Хората се измориха да ги чакат да бъдат довършени", посочи тя.

"В сегашния мандат най-важното нещо, което мога да направя и го правя за България, е да помагам в страната да разбират какви възможности предоставя ЕС за нас - в бюджетен план, с плана "Юнкер", така че да се възползваме от тези възможности. Много се радвам, че вече всички програми за новия период за България са одобрени. Това са 32 милиарда лева", пресмета Георгиева.

Според нея правителството работи добре, но трябва и усвояването на еврофондовете да върви добре, за да стигат парите до тези, които най-много имат нужда от тях.

"Най-важното е да осъзнаем нещо изключително отговорно за правителството на България, за всички нас - че икономиката на Европа излиза от криза. Влязохме в ЕС, той влезе в криза. Това ни навреди, но сега европейската икономика излиза от кризата. Имаме много голяма нужда от инвестиции в страната, за да има работа за хората. Ако се вслушаме в техните гласове, какво ни казват българите - най-голямата им грижа е има ли работа за мен,
мога ли да разчитам на доход за моето семейство. Имаме нужда от работа в страната, за да не напускат българите", каза тя.

Според нея няма причина България да бърза към еврозоната.

"Това не е нещо, което е критично да стане догодина, по-догодина, но трябва да ни е ясно, че това е дестинацията и следователно да работим за нея", заяви еврокомисарят.

Попитана дали вижда бъдеще за себе си в българската политика, Георгиева отговори, че нейната философия е да върши работата, която има сега.

"Какво ще се случи по-нататък - ще видим", добави зам.-председателят на ЕК.

По въпроса с възможния фалит на Гърция тя изрази надежда здравият разум да надделее.

"Общественото мнение в Гърция е категорично - гърците искат да останат в еврозоната, искат да останат в ЕС. Да се надяваме, че ще стигнем до този момент, в който мнението на гърците ще определи решението на правителството", коментира Кристалина Георгиева.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


172
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
5
 
3
 
! Отговори
шимпанзе преди 8 години
До тя 65ти пък кво разбираш от авторитет,че и акъл даваш,то да не е като чобанина от вашто село пред овцете
36
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До шимпанзеТази освен способността да е демагог на квадрат -за други способности не се сещам да има -или поне не ги е демонстрирала!!!!!!!!
35
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сталинке ,за 18 000 евро на месец и аз ще усвоя до съвършенство начина да приказвам ,без да казвам конкретно нищо!!
34
8
 
2
 
! Отговори
шимпанзе преди 8 години
До тя 49Ето какви глупави хора има на този свят.Откъде ,накъде ще питаш за заплатата на човек с образование и способности които се е доказал на европейско и световно равнище.По-добре питай за заплатата на шефа ти които те е назначил за мияч на лъскави тенекий на някоя миялна,ама като ти видях писанията разбирам,че и той е сгрешил...
33
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До шимпанзеРазбирам,че си щастлив от факта,че има банани навсякъде,но хомосапиенс има други потребности,затова папкай и използвай пръстчетата си да пощиш себеподобните си(например Бойко)
32
1
 
2
 
! Отговори
Bb преди 8 години
Stalinka da nsi4i sikadkiata boiko da igrae bG horo moje i Sergei ta dvamata da i pravat kompania na horata v Brüksel a i lilito psvlova s ba4varova i Vejdi parvi pisti
31
3
 
12
 
! Отговори
колко мило преди 8 години
Все едно баба ми говори,милата доста я трясна деменцията,но и Сталинка не и отстъпва.
30
18
 
3
 
! Отговори
шимпанзе преди 8 години
Браво на Георгиева .Започва да се вижда светлина в тунела,а мрънкащите продължават само да плюят.Защо,бе злословници,какво трябва да направи за вас човек,че да спрете да храчите по него нима очаквате да ви докарат чувал с пари пред входната врата,да ви звъннат и да ви кажат-моля Ви се приберете го той е ваш...Вие и само Вие сами сте си виновни за това,че не поемате инициативата да строите живота си така както Ви се иска тои да бъде изживян
29
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Sa bG ne snam kakvo pravi Stalinka ama sa sebe si e ok nai malko 15000 EUR na mesez i plaschtat sa Tova igrae i Joro v Brüksel a horata v bG gladuvat
28
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Жената-клише,върхът на интелигентността за чалга избирателят.
27
1
 
14
 
! Отговори
dogan преди 8 години
като се почне от президенте до най ниша инстанция всичко е за скраб
26
0
 
9
 
! Отговори
dogan преди 8 години
изобщо не ми говорете глупости.реформи било незнам какво.толкова ли сте горди че българия е най бедна в евросъюза.не си давате сметка че никой не ви слуша че хората не ви вярват и т.нт.самохвалковци.искаш ли да ти кажа г-жа георгиева какво мнение имат европейците за страната ни и политиката ни понеже и аз живея в брюксел.айде не ми вдигайте кръвното
25
1
 
15
 
! Отговори
куня преди 8 години
какво се напъваш и ти да кажеш нещо, семпла женице. никой не те бръсне за сл..
24
1
 
12
 
! Отговори
по сталинскому преди 8 години
Великите и лозунги,трябва да бъдат щамповани на тенекиени табели и зачукани във всеки ХОРЕМАГ и градска тоалетна
23
1
 
12
 
! Отговори
АНТИ преди 8 години
Ама нали крещяхте "Демокрация"!Защо мрънкате сега?!Българите с глас ще заплачат и кървави сълзи ще ронят!Запомнете!
22
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Действие, не означава търпение! Предлагам да започнем от предателката на снимката
21
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Разбира се Кристалинке, за твоя успех докарай още 1 милион араби, африканци вдигни помощите на местните *** да ги приберат Бойко и компания барони! Смачкай до край народа наречен български. Огън да те гори дано!
20
3
 
5
 
! Отговори
Уау! преди 8 години
Точно така! Кажи ни го на нас, мързеливците!
19
2
 
2
 
! Отговори
Gabrielcho преди 8 години
Събота е.Има ли работа за мен,мога ли да разчитам на доход за моето семейство ?
18
2
 
6
 
! Отговори
ген.Луков преди 8 години
ДО 21 ВИ.... За мен генералЛуков е един патриот,защото да се бориш срещу предателите на Родината с всякакви средства,си е чист патриотизъм и национализъм.Никога не е прокарвал каквато и да е прочужда политика или интереси в България.Ако бе жив шеше да бъде коалиция със Сидеров и щеше да рещи доста от проблемите на народа ни.Както и нямаше да допусне някои от изцепките на Волен.