Ще скочи ли кюфтето? Ремонтират столовата в НС

За освежаването законодателният храм е заделил 170 хил. лева
20 юни 2015 10:32,
34
Ще скочи ли кюфтето? Ремонтират столовата в НС
Снимка: Dnes.bg

Това лято в кухненския блок и бюфетите на парламента ще влязат майстори, става ясно от обществена поръчка, обявена от институцията.

За освежаването на тези помещения законодателният храм е заделил 170 хил. лв. Освен боядисване на стени, смяна на тапети и шлайфане на гранитни плочи, предвижда се и подмяна на елинсталациите и осветителните тела, доставка на нови плотове, както и модернизиране на вентилационните системи, включително поставяне на нови въздуховоди.

Още по темата

Тъй като ремонтът вероятно няма да може да стартира до лятната ваканция на парламента през август, от документацията към поръчката става ясно, че строителите ще бъдат наети на плаващо работно време, за да не се пречкат на депутатите.

Като мотив за предстоящите ремонтни работи е посочено, че всичко в помещенията било захабено и те изпитвали спешна нужда от освежаване, понеже вече не отговаряли на хигиенните стандарти.

И екип Dnes.bg се уверихме в това, след като преди две седмици получихме видео с кадри от столовата на народния избраник и от менюто, което задоволява прегладнелия депутат. От  него стана ясно, че в парламента може да се обядва добре за не повече от два-три лева.

Така например салата от зеле и моркови е 0,32 лв., "Снежанка"-та пък е 0,86 лв. Свинското месо с ориз е лев и нещо, а ястия с пиле и риба – малко над 2 лева.

Пилето на грил е стотинки. Срещу кюфтето и кебапчето в менюто цена няма. Те със сигурност не са безплатни, но явно вече не са по вкуса на депутатското войнство. Иначе, говори се, цената им била 70 стотинки. Каква ли обаче ще стане цанета им след ремонта?

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Значи беднотията им ще я познаете по посещението им в стола. Който депутатин посети стола в НС, то значи че разчита само на депутатската си заплата от 3 бона и затова са тези цени в менюто за да не измрът от глад.
4
1
 
0
 
! Отговори
НЕ! преди 8 години
До Анонимен
3
0
 
1
 
! Отговори
Bb преди 8 години
Sa ch deputati ministri pari ima sa Skapite im koli i schofiori Mutri ot Sig. I dr grupirovki ima a sa pensii nama kufteta ne jadat jadat bogati pijat skapi uiskito moje Di Vidite v japonskia Panorama milionerite po4naha sa se Kriat i hodat Po dr savedenia uj namali ve4e pari podigravka s bG bedni Hora koi s kiseli malko i hlab jivejat
2
1
 
16
 
! Отговори
Луд с Мотика преди 8 години
Е че какво се оплакваме че е скъпотия и не можем да се изхранваме? Щом там е толкова евтино, да влизаме всички в стола на НС и там да се храним. Като ни дават толкова малки заплати, ето къде можем да си покриваме храната с тях :DПилето на грил било стотинки а моята баба сигурно от гони не е яла пиле на грил защото навън от стола на НС пилето струва 8-10 лева бройката... как да си го позволи със 120 лева пенсия? Не може, значи там ще я заведа да си хапне женицата, че е вече на 84 години...
1
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кюфтето и да скочи все тази- те не ядат кюфтета, а пиле, риба за 2 лева...Не ви ли е срам бре?