Борисов се обади: ЕС да търси добро решение за всички!

"Благодарим за стабилността" пък получихме от Брюксел
7 юли 2015 17:30,
150
Борисов се обади: ЕС да търси добро решение за всички!
Снимка: архив Булфото

На третия ден след референдума в Гърция премиерът Бойко Борисов направи коментар по темата, макар и в телефонен разговор с Брюксел. Министър-председателят изрази надежда, че след резултатите от допитването европейските срещи на високо равнище ще потърсят решение, приемливо за всички страни в ЕС и в еврозоната.

Още по темата

Борисов каза това в телефонен разговор с председателя на Европейския съвет Доналд Туск, става ясно от съобщение на правителствената информационна служба. Двамата говорили в понеделник вечерта.

Пред Туск Борисов е обяснил, че за България стабилността на ЕС и на еврозоната е въпрос от първостепенно значение.

Премиерът казал и че Гърция е непосредствен съсед и близък партньор на България в ЕС и за нас е важно тя да постигне икономическа и финансова стабилност. Според Борисов е необходимо всички да проявят отговорност, реализъм и да не се всява излишно смут в европейските държави.

По време на разговорите Туск благодарил на Борисов за стабилността и подкрепата, която България оказва в региона. Българският премиер пък обърнал внимание на политическата и финансовата стабилност в нашата страна и добавил, че са взети всички необходими мерки, за да има сигурност на банковия сектор, независимо от развоя на събитията в Гърция.

"Туск потвърди напълно адекватните и предвидливи действия на българското правителство и апелира хората да не се поддават на спекулации по темата", съобщи още правителствената информационна служба.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


150
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Антон.......България не трябва да излиза от ЕС. ЕС трябва да осмисли позициите си и политиката, щото се оказва, че не ни командват правителства, а банкерите.Не може ЕС за едни държави да е майка, а за други мащеха.
7
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Има страни в ЕС които получават милиарди,не ги връщат а наглеят за нови! А има други страни които за да влязат в ЕС си разбиват икономиката( само от унищожената атомна такава сме милиарди назад) и след като най-накрая получат бленуваното членство получават само укори или потупвания по рамото.
6
2
 
28
 
! Отговори
от СТАРИЯ НЕСЕБЪР преди 8 години
Стабилно мизерно ще завърши летният туристически сезон! Ууу бре...***!
5
5
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
КОГА НАШИЯ НАРОД ЩЕ ВИДИ ДОБРО ОТ ТОЗИ ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ , НИКОГА ПО ДОБРЕ ДАСЕ МАХАМЕ ДОКАТО Е ВРЕМЕ
4
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Докога всеки ден ще ни дават повод да нахлуем в кабинетите им и да ги изринем, и всеки ден да не го правим!Взе да ми писва!
3
9
 
39
 
! Отговори
Антон преди 8 години
Излизане на България от ЕС!
2
3
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За България е от първостепенно значение добруването и благоденствието на българите.Според ББ първостепенно е стабилността на ЕС и Еврозоната.Боросов, ** ** *** ******* ******!
1
7
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Стабилност за Брюксел, бедност за българския народ. С такива продажници като ББ само мизерия ни чака.