9 от 19-те ни МиГ-а плачат за ремонт

Николай Ненчев преговаря с Полша, където да бъдат поправени
9 юли 2015 21:51,
86
9 от 19-те ни МиГ-а плачат за ремонт
Снимка: Reuters, архив

Девет от 19-те български МиГ-29 се нуждаят от ремонт, пресметна във Варна министърът на отбраната Николай Ненчев.

Той посочи, че се върви към подписване на договор с Полша, където да бъдат поправени двигателите на машините.

Офертата от тази държава е много по-изгодна от руската, посочи Ненчев. По думите му Полша иска с 1,2 милиона лева по-малко за всеки самолетен двигател, освен това предлага и възможност за разсрочено плащане.

"Тъй като сме партньори в НАТО, полските дружества ще ремонтират българските самолети на цената, на която оправят техните", посочи Ненчев, цитиран от БТА.

Още по темата
Министърът каза, че въпреки проблемите на машините, България може сама да охранява въздушното си пространство поне до средата на следващата година, а целта е дотогава поне част от самолетите да бъдат поправени. Като проблем за летателната ни техника Ненчев посочи още, че авиониката й не е съвместима с НАТО и партньорите не разпознават българските МиГ-ове като свои.

Министърът на отбраната е във Варна, за да проследи националното учение с международно участие на ВМС "Бриз 2015". Той посочи, че е задължително българските военни да поддържат своето ниво, да бъдат достойни партньори в Алианса и да се справят със съвременните предизвикателства.

В отговор на въпрос дали военно учение в Черно море няма да доведе до изостряне на отношенията между Русия и НАТО министърът посочи, че Алиансът никога не провежда непланирани учения, а настоящото издание на българския "Бриз" е 19-о поред.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


86
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
24
 
3
 
! Отговори
Шоп преди 8 години
До Щирлиц И аз се надявам русофилите да почнете да мислите с главите, ама ... Ние сме тръгнали да освобождаваме народите на Руската империя от руско робство, та в Русия ли да си ремонтираме Миговете??!?
39
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Щирлиц:Защо се занимаваш с тоя куко нарекъл се шоп.Това е един *** учил недоучил инженерство,който се препитава с пенсионерите като нощен пазач.
38
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Какви нови самолети?България няма да я има след 20-30 години.Затова е тактиката всеки да краде и да изнася пари в западни банки.Спасение за нас би било ако имаше турско население само в Родопите и Кърджалийско - даваме им с кеф тази територия и повече не се занимавамес тях, но турци има в Разградско, Русенско, Силистренско, така че положениетое плачевно.Русия ни била противник - въшката обявила война на баба Меца.Късмет ще е ако останем с 1/5 от територията си.
37
17
 
0
 
! Отговори
Шоп преди 8 години
До Щирлиц Разбира се, че просперираме. Ти къде живееш?
36
16
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Отдавна трябваше да се приключи с тая сага. Русия в следващите 15-20 години ще ни е противник, така че няма никакъв смисъл да се кърпят стари мигове. Продават се на някое африканско государство и се минава на друга вълна и толкова. Многото мотаене винаги води до загуби.
35
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А защо ние не си ги отремонтираме?
34
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До OdnoklassnikiЧе стани милиардер и плащай милиони данъци, за да има пари за 280 самолета.Просто.
33
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Няма вариант в който Полша да ремонтира двигатели без лиценз, без значение къде членува.
32
0
 
16
 
! Отговори
Българин преди 8 години
Има някаква печатна грешка вероятно. 19 от 19-те ни МИГ-а. :-)
31
12
 
4
 
! Отговори
Шоп преди 8 години
До профан Кое точно поляците не могат да отремонтират по МиГ-29? Планера, или авиониката, или въоръжението? Единствено двигателите могат да пратят в завода-производител и после всичко ще се сглобява в натовски завод. А не да не знаеш как ще ти ги направят руснаците и какви буболечки ще ти набутат вътре.
30
8
 
3
 
! Отговори
Газпром --умира ли.. преди 8 години
Защо Русия се отказа от "Турския поток"..?Защо анулира и Договора за "Патока" с италианците...???
29
4
 
9
 
! Отговори
профан преди 8 години
Наште клакьорки ще заявят "отделяне от руската зависимост", а господарите им ще се отблагодарят на паляците за " вярността", като им дадат възможност да прибират комисионни на наш гръб.Ремонта, модернизацията и поддръжката в изправност на нашите МиГ-29, към момента няма друга алтернатива от гледна точка на защита на Националния интерес при икономическата действителност в страната сега .
28
2
 
16
 
! Отговори
Odnoklassniki преди 8 години
Ненчев , то хубаво имате 19 самальота ама къде са останалите 281 ???
27
20
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Изхвърляйте редовно руските *** ----ЩЕ ПОЛУЧИТЕ ДОБРИ ПАРИ ОТ "ВТОРИЧНИТЕ"!РУСКИТЕ *** --НОСЯТ НЕЩАСТИЕ И БЕДНОСТ-.ПРОКЪЛНАТИ СА ...ОТ КРЪВТА НА ИЗБИТИТЕ "ЗЕКИ" в Сибир!ПРОЧЕТИ "Архипелага ГУЛАГ"!!!ИМА ГО В НЕТА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
26
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абе защо Туркменистан е обявил Гапром за неплатежоспособна компания, разбра ли се? Не били плащали за газта от 6 месеца.
25
4
 
11
 
! Отговори
профан преди 8 години
Полша няма да нарушава нищо,те имат намерение да са и ще са само посредници на тези ремонти.Като краен резултат всичко пак ще се ремонтира в Русия, само че на много по-голяма цена, включваща посредническата комисионна на полячовците.Цената на ремонта към руснаците +комисионната на наште политици-айдути е константа+още една комисионна за паляците.Поддръжката на техника само от лицензирани заводи е закон в НАТО, паляците нама да го нарушат и ше пратят всичко в Русия, като си турят печалба.
24
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Василев По този въпрос търси парите в БОСТАН,начело с комундела от Банкя,с партиината секретарка на Община Плевен другарката Цачева и партииният секретар на БГА,,Балкан,,другаряКрасимир Велчев . И в Сараите разбира се !
23
11
 
5
 
! Отговори
Брaнник преди 8 години
30 Верно е сaмо тъпaнaрите сa русофили, прaв си и времето ще го потвърди зa n- ти път
22
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И дa ги подaриме нa Укрaйнa фaйдaтa ще е мaлкa, тъй кaто и двете стрaни имaт aдеквaтно зa руските кошници ПВО, през което просто миг не може дa мине. Виж съвсем друго ще е aко US ARMY избъхти терористите в донецк с B-2 spirit, предшествaно от Томaхaвки! миг- a е безполезно джелезо ФAКТ!
21
2
 
12
 
! Отговори
(-_-) преди 8 години
Така е браник, тези с малкото мозък водят политика против Русия. Даже малкото мозък не е техен, а това е още по-глупаво. Кой прав, кой крив - времето ще покаже!