9 от 19-те ни МиГ-а плачат за ремонт

Николай Ненчев преговаря с Полша, където да бъдат поправени
9 юли 2015 21:51,
86
9 от 19-те ни МиГ-а плачат за ремонт
Снимка: Reuters, архив

Девет от 19-те български МиГ-29 се нуждаят от ремонт, пресметна във Варна министърът на отбраната Николай Ненчев.

Той посочи, че се върви към подписване на договор с Полша, където да бъдат поправени двигателите на машините.

Офертата от тази държава е много по-изгодна от руската, посочи Ненчев. По думите му Полша иска с 1,2 милиона лева по-малко за всеки самолетен двигател, освен това предлага и възможност за разсрочено плащане.

"Тъй като сме партньори в НАТО, полските дружества ще ремонтират българските самолети на цената, на която оправят техните", посочи Ненчев, цитиран от БТА.

Още по темата
Министърът каза, че въпреки проблемите на машините, България може сама да охранява въздушното си пространство поне до средата на следващата година, а целта е дотогава поне част от самолетите да бъдат поправени. Като проблем за летателната ни техника Ненчев посочи още, че авиониката й не е съвместима с НАТО и партньорите не разпознават българските МиГ-ове като свои.

Министърът на отбраната е във Варна, за да проследи националното учение с международно участие на ВМС "Бриз 2015". Той посочи, че е задължително българските военни да поддържат своето ниво, да бъдат достойни партньори в Алианса и да се справят със съвременните предизвикателства.

В отговор на въпрос дали военно учение в Черно море няма да доведе до изостряне на отношенията между Русия и НАТО министърът посочи, че Алиансът никога не провежда непланирани учения, а настоящото издание на българския "Бриз" е 19-о поред.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


86
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
2
 
21
 
! Отговори
КуРти преди 8 години
Като чуя Полша и веднага правя асоциация с деградирали пияници, полски фЯт едни от най-убитите соц возила изобщо и "авангардния" саморазпадащ се Полонез. И тия същите *** ще даваме да ни правят високо технологични ремонти.............. явно наистина за нищо не ставаме вече.
19
12
 
4
 
! Отговори
Шоп преди 8 години
До до шопДогодина като изтече експлоатационния срок на 5 блок в Козлодуй, пак ли поляците ще го ремонтират с тел и клещи?---------------Я се замисли каква глупост каза. Като изтече експлоатационният срок, вече нищо не се ремонтира, а се фърля.
18
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Брaнник ФАЩ - империята на сатаната - в Библията го пише .
17
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ДА ГИ БРАКУВАТ ТИЯ РУСКИ ЩАЙГИ...!АЗ , ОТДАВНА СЪМ ИЗХВЪРЛИЛ ОТ ДОМА СИ , ВСИЧКО РУСКО!!!ПЪЛНИ *** И СТРОШИНЯЦИ!
16
10
 
1
 
! Отговори
Шоп преди 8 години
До до шопКак Полша ще нарушава интелектуална собственост на Русия.---------------- Ми е така, просто ше я нарушава и рашките ше мигат на парцали и това е. Да не би да могат да им направят нещо? Аз даже предлагам мигоовете да се ремонтират и да се подарят на Украйна, така ще има по-голяма полза от тях за България.
15
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Шоппреди 56 секундиИ стига вече глупости.Много добре знаете, че ще има война с Русия.Как те ще ни ремонтират самолетите!------------------------------------Ти като си голям мераклия за война може да отидеш още сега да се биеш срещу тях в Украйна, а не да висиш по нощите като нощен пазачи да ни досаждаш с глупостите.
14
13
 
2
 
! Отговори
Шоп преди 8 години
И стига вече глупости. Много добре знаете, че ще има война с Русия. Как те ще ни ремонтират самолетите!
13
13
 
7
 
! Отговори
Шоп преди 8 години
Полша няма лиценз за ремонт на двигатели за МИГ-29-------------------- Двигателите на МиГ-29 са модел отпреди 40 години. Елементарни са за ремонт. Руската техника е много добре измислена и ремонтопригодна, всеки дурак може да я поправи с тел и клещи.
12
7
 
0
 
! Отговори
Брaнник преди 8 години
докторь ивaнови тумбa мaнaфи ще те посетят след...5 минути, приготвяй се
11
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Няма такова нещо като нов ф16 . ако ще купуваме нека да е нещо по - новичко . колкото са стари нашите миг 29 толкова и ф16 . все едно да заменим един таралясник с друг . да не ме разберете погрешно , не плюя по самолетите много са си качествени просто са малко старички .
10
17
 
9
 
! Отговори
Брaнник преди 8 години
10 Всеки имaщ мaлко мозък в глaвaтa си води AНТИ рускa политикa, кремAлa е Мордор, товa и в Библиятa го пише!
9
0
 
13
 
! Отговори
Един там преди 8 години
До 6-тиНОВИ f-16 няма как да купим. Просто те не се произвеждат.. МиГ-а е великолепна бойна машина, но определено е също скъпа, като поодръжка и текущ ресурс...
8
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Много правни защитници на интересите на русия нещо в тези форуми. Кой имал лиценз, кой нямал.. да не би да са платени *** или просто червени талибани?
7
1
 
18
 
! Отговори
Доктор Иванов преди 8 години
До 8 Бранник:Хапчетата, един студен душ и лагай да спиш.Ако не си послушен ще изпратя санитарите.
6
4
 
25
 
! Отговори
(-_-) преди 8 години
Тоя аргумент, че било по-евтино руски самолети да се ремонтират в Полша звучи абсурдно. Защо просто не кажат, че в случая нямаме право на избор поради членството си в разни организации, които имат анти - руска политика? По тая логика в Америка ремонтите ще ни излязат направо без пари!
5
16
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Другарите са бесни , че не могат вече да получават огромни рушвети от техните съветски другари . Най после идва края на БКП-БСП .
4
19
 
8
 
! Отговори
Брaнник преди 8 години
Полшa уринирa усилено върху руския лиценз мухaхaхa и явно без проблеми подържa руските щaйги във въздухa. Нaкрaя всички мигове ще идaт зa скрaб! ФAКТ!
3
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Теглим нови 16 милиарда заем и купуваме две нови ескадрили Ф 16.Поне 2 милиарда от тях отиват в частни джобове,а накрая борча се връща от балъците.
2
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 1-ви явно не е така
1
3
 
12
 
! Отговори
ПО-анонимен преди 8 години
До АнонименИ какво от това? Едни пари трябва да се набутат, кво като няма да има смисъл?