Прокуратурата да провери правосъдния министър

Петков: РБ не си контролират хората, а се вторачват в АБВ
19
Прокуратурата да провери правосъдния министър
Румен Петков. Снимка: архив, БулФото

Прокуратурата трябва да разшири обхвата на проверката си на правосъдния министър Христо Иванов, смята зам.-председателят на АБВ Румен Петков.

Още по темата

Да се каже ясно вярно ли е, че има подписвани документи от министъра на правосъдието с няколко различни подписа, защото ако е вярно, е страшно, коментира той пред bTV. Вчера обаче главният прокурор уточни, че държавното обвинение не проверява министъра, а длъжностни лица във ведомството му във връзка с проведени обществени поръчки.

По повод разногласията с Реформаторския блок за правосъдната реформа, Петков заяви, че в нея има спорни неща.

"Не знам защо някой се изненадва от нашата позиция. Ние внесохме първи идеите за промени в съдебната система. Предизвикахме и публични дискусии с магистратурата", коментира той и допълни, че от АБВ искат да има Съвет за съдебна реформа и това предложение е в кабинета на Цецка Цачева.

Той обясни, че партията си е запазила правото да има категорична позиция по теми, които са от особена важност и за съдебната система е такава тема. „Не сме били свидетели на такъв политически брутализъм и политически натиск през последните 20 години”, посочи той.

Петков попита "защо е този вой, след като Радан Кънев смята АБВ за несъществена част от правителството". "Техният човек не участва в заседанието на комисията, когато се гледаше законопроектът. Те не могат да си контролират хората, а се вторачват в АБВ”, заяви зам.-председателят на АБВ.

По думите му от партията за говорили с коалиционните партньори за предложенията и по темата има принципен въпрос. „Правим нещо на гърба на съдебната система въпреки магистратурата. А трябва да обсъдим с нея”, каза Петков. „Вече за всички е ясно, че идеята за промени в Конституцията е смяната на ВСС”, заяви той.

По темата за полицейското насилие бившият вътрешен министър коментира, че проверките трябва да са много императивни и ясни. Той все пак подчерта, че в МВР огромната част от служителите са честни и почтени и са избрали тежка съдба. „Да не слагаме всички под един похлупак”, призова той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
щом точно АБВ, БСП, АТАКА и ДПС - доказано най-АНТИБЪЛГАРСКИТЕ мафии се *** от страх от тази реформа , би трябвало да е нещо добро за народа... тези 4 банди обаче здраво са се сдружили да го прекратят в зародиш
12
0
 
2
 
! Отговори
Асеновец преди 8 години
Прокуратурата да провери и Румен Петков, Бойко Борисов, Цветан Цветанов, Георги Първанов и всички *** продали държавата
11
2
 
4
 
! Отговори
ЯСЕН Е преди 8 години
И ТОЗИ ЧЕРВЕН БАНДИТ СЕ ПЛАШИ ОТ НЕИЗБЕЖНАТА РЕФОРМА!!!
10
3
 
4
 
! Отговори
444 преди 8 години
До АнонименЕ И?!!! ПО- ДОБРЕ ЯНКИТА ОТ РУСКИ ***!
9
0
 
1
 
! Отговори
hahaha преди 8 години
parvo triabva da se osadiat takiva kato vas horata na prehoda publichen naroden sad i v zatvora za niakoi moje i smartno nakazanie....
8
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
до 2Казваш всички правителства са падали след намеса на руснаците. Изглежда забравяш това на Виденов и това на Ореха, защото те паднаха след намесата на американското посолство.
7
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
щом самото олицетворение на корумпиран нагъл некадърен комунист милиционер е против съдебната реформа... тогава аз съм категорично ЗА нея!
6
1
 
7
 
! Отговори
Наблюдател преди 8 години
Този е забележителен с поне 2 неща Да пикае в шасравани и че е единствения вътрешен министър уволнен от американски посланник
5
4
 
4
 
! Отговори
ава преди 8 години
Изобщо не съм сигурен, че това което предлага правителството има нещо общо със съдебната реформа. По-скоро наистина прилича на опит за смяна на ВСС с техни хора; не виждам нищо, което да гарантира, че корумпирани държавници най-после ще започнат да влизат в затвора.
4
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Румба, кажи къде са братя Галеви?
3
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ТОЗИ тук е за затвора. Според тогаав действащите закони, Всеки който изнесе класифицирана информация попада под ударите на закона, а той си позволи да изнесе папката с досието на Коритаров, следователно е за ЗАТВОРА!
2
6
 
11
 
! Отговори
Мдааа преди 8 години
АБВ са единствената руска партия в парламента, която не е в опозиция! Явно от Москва са решили, че не е зле да имат троянски кон вътре в правителството! Така че, ако някой може да събори кабинета, то това са от АБВ!Досега всички правителства са падали след задкулисната намеса на руснаците!Докога ще вкарваме в парламента агенти на чужди държави като БСП, ДПС, АБВ и Атака?!
1
3
 
11
 
! Отговори
Х преди 8 години
Най после се появи и ортака на Галеви.