Борисов към министри: Пари ли искате? Първо оставки!

Премиерът ги предупреждава, че разходите са повече от приходите
15 юли 2015 15:50,
123
Борисов към министри: Пари ли искате? Първо оставки!
Снимка: архив, Булфото

Премиерът Бойко Борисов предупреди министрите си, че исканията им за допълнителни средства ще бъдат съпровождани с оставки.

"Уважаеми колеги, обръщам се към всеки един от вас с молба да обърнете сериозно внимание на финансовата дисциплина в ръководените от вас ресорни министерства. Това, което ми докладва финансовият министър, не изглежда никак добре – заложеното в бюджета съкращаване на разходите в министерствата не се изпълнява от много от вас.

Въпреки усилията, които полагаме да съберем повече пари, както забелязвате, разходите, които ни се налага да правим, за да поправим грешките на експеримента "Орешарски", са повече от приходите, които събираме в последните месеци.

Затова категорично ви заявявам, че допълнителни разходи ще одобрявам и подписвам само с паралелно подписана оставка на министъра, който ги иска", заяви министър-председателят в края на днешното правителствено заседание.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


123
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
91
0
 
3
 
! Отговори
аре преди 8 години
Тиквонии управлява като типичен военен- няма раздвижване на мисълта, няма мисъл - просто типично по военному и милиционерскому-пари няма, а взе 16 милиарда заем. Да каже къде ги даде, тази кратуна! и защо беднаците да пестят, а кардците с връзки и мутренско минало се спасяват. Брендо и разни там.....Върхът на управлението му бе да уволни министърка, че заспала на бар- ами като е пияна ще заспи- той като се напие не спи ли? Абе типично военно поведение, няма мисъл, няма човещина и логика.
90
0
 
1
 
! Отговори
аре преди 8 години
16 милиарда къде са Тикво?
89
0
 
0
 
! Отговори
боно Шкодров преди 8 години
комуниститите в СИБИР!
88
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
С други думи - вече успя да похарчи всичко, което Орешарски пак му остави, започна да унищожава дребния бизнес, взе 16 милиарда за сметка пак на бъдещите управления и пак не може да събре пари хем за кражба, хем за бюджетни плащания. За кражби явно се намират, ама за второто...
87
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А исканията от Брюксел да дадем на Гърция ?!
86
1
 
13
 
! Отговори
Ред арми преди 8 години
А ти защо не подаде оставка, когато загроби България с нов заем от 16 милиарда?
85
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тоя Путин е решил да го трепе този пуяк. Сретан нещо се замота, Трактора се скри. Който ще ни отърве от това Банкенско *** ще бъде национален герой!!
84
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За съжаление това природно недоразумение с остаряването погрознява но и затъпява все повече. Крадлив, *** и страхлив - най-лошата комбинация за българите. Празната му кратуна не разбира едно, жизненият ни стандарт няма да се повиши ако непрекъснато стягаме колана! Какво направи за икономиката, за бизнеса, за туризма, за нови работни места, да не лъжат гражданите със сметките за ток, парно, вода, лекарства, горива, нищо! Да изритаме този к защото всеки ден с него е катастрофа за България.
83
0
 
9
 
! Отговори
Правилно. преди 8 години
Големите Шефове искат пари за Гърция, а вие... подавайте оставки.
82
8
 
6
 
! Отговори
м преди 8 години
Еееееее, разгеле! Крайно време беше, Бойко. Свий им перките на твоите държавни служители, щото на народа му писна! Некадърници се накачулиха навсякъде с връзки, не знаят на кой свят са и как се изкарва 1 стотинка, ама с претенции иначе...
81
1
 
16
 
! Отговори
!!!!!! преди 8 години
Точно така,затягай ги тия министри да не харчат,че даже ако може да взимат от народа дан за това че са им министри.Трябва пари да се събират.Европа казва че трябва да дадем и ние на сиромасите братски гърчоля.После ще поискат и за други сиромаси.Ние сме богати /100 евра пенсия и 200 евра заплата/има из за византийците и за други .
80
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Когато народа е *** , Господ си знае работата . Няма не наказано зло !!
79
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ще си намери ли някой да му прочете десетина коментара или го държат в неведение? Да се замисли малко, ако още може, че България благодарение на него не се развива. Или си мисли, че народа пее хвалебствени песни за него. Колко ни струва само охраната му? Започна да я влачи и в чужбина. Като го е страх толкова да си ходи в Тексас, тук песента му е изпята. И без това окраде няколко милиарда.
78
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Най-лошото е, че този *** си мисли, че спасява България. Около него няколко хиляди смучат човешка кръв и им е хубаво. Един не смее да му каже истината, държава могат до управляват умни и можещи а не такива които мислят, че могат и крадат безобразно. Колкото по-рано се отървем от него и простотиите му толкова по-молък ще е периода за възстановяване. Този една, година властва, да усетихте някакво малко подобрение, малка надежда поне? Краде си но воля и гледа до не го убият за гадостите от мина
77
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До toniАко министрите Иванов и Митов,обединят усилия заедно с европейските институции,Сърбия,ще клекне точно за час,и след 2 ,Ц.В,ще е в България,само,че Бойко предпочита да публикуват снимки,как е рязал уши,отколкото да се чуят показанията на "банкера"
76
11
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако го свалим до есента,можем да изкараме една по-нормална зима,който и друг да дойде на власт.
75
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Толкова истини изтрихте и какво от това. Няма по-мразен от този самозванец, дори повече от Бай Тошо. Толкова е омразен на хората, че нямате идея. Защо стои тогава, защо не се махне? Защото ни краде и умира от страх. Рано или късно ще си го получи за издевателството над хората.
74
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Боце,вземи още 16 млрд,да ти е широко около врата,че котараците много бързо усвояват(нищо,че дават 1а година гаранция на изпълнените от тях градски тоалетни)
73
7
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
не знам колко струва възстановяването след експеримента орешарски, но след този на ГЕРБ ще трябват много десетилетия.. комунист скапан
72
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Професорлично ли си пробвал колко е мъж? как може да има платени писачи бе, нямате ли достойнство.